Reklama

Reklama

Kto nájde priateľa, nájde poklad

  • Česko Kdo najde přítele, najde poklad (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Osud zaveje dvojicu dobrodruhov Alana (Terence Hill) a Charlieho O´Briena (Bud Spencer) do Tichomoria, na údajne ľudoprázdny ostrov, kde má byť ukrytý obrovský poklad. Na ich veľké prekvapenie však ostrov vôbec nie je opustený, o čom ich dostatočne presvedčí streľba, pri ktorej ide obom o život. Okrem domorodcov (a krásnych domorodiek) objavia na ostrove aj zabudnutého japonského vojaka Kamasuku (John Fujioka), ktorý netuší, že 2. svetová vojna sa už dávno skončila. Spoločnými silami sa vyberú hľadať záhadný poklad. Čelia útoku pirátov, ktorí po poklade tiež túžia. Kto sa k nemu dostane skôr? Budú Alanovi a Charliemu stačiť iba ich päste, aby premohli na všetko odhodlanú zločineckú bandu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (176)

vrch07256732 

všetky recenzie používateľa

Dvojicu Spencer Hill som mal vždy rád. Tuna napriek veľkej snahe a exotickému prostrediu akoby už dochádzal dych. Bitky fajné, ale chýbala mi tam tá iskra humoru najmä u Hilla. Scenár akoby napísaný pre malé deti - až priveľmi priamy a jednoduchý. Jednoducho´mi tu chýbala tá iskra a notná dávka elegencie z predošlých filmov. Aj na dvojici Spencer Hill akoby sa podpísal zub času. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,..A TOMU ŠAMANOVI DAJTE BRÓM, MÁ KOLIKU." __ Takto; mlátenie sa ,,Chudého a Tučného" som mal ako malý rád, hlavne všetok ten rachot a bengál a aj preto som tento film kedysi na Silvestra sklonku 90. rokov uvítal a bavil som sa. Azda preto, keď som si chcel niektorý z filmov tejto dvojice padla  možno zo sentimentálnych dôvodov voľba práve sem. Ostrov nevyznačený na mapách ponúka X rôznych vtipných príležitostí  a scenár ich pre zameranie sa na čo najširšie publikum prevažne využil. Inak povedané, od ľahkej letnej komédie divák ani viacej čakať nemôže. Predsa len som sa viac než na ranách a úderoch najväčšmi smial na homosexuálnej pirátskej bande a ich precitlivelosti.  Nedostatky dvoch záverečných point sú vzhľadom na žáner odpustiteľné, avšak neznamenajú, že by som sa k týmto komédiám znovu vracal. Veď už sú dávno pasé, že? (6468. hodnotenie, 164. komentár k filmu) ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Zase jedna z těch komedií dvojice Bud Spencer a Terence Hill, která mě dostala svou banalitou ale i absurdností toho, co se všechno děje. Vlastně to není nic jiného ne cesta za pokladem na jeden pustý ostrov, ale je zde u toho dost nápadů na to, aby vás to bavilo celou dobu. A já jsem se celou dobu bavil. I když jasně, já mám pro dvojici slabost. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Podle hodnoceni to vypada jako slabsi flm dua Spencer - Hill, coz ovsem neni pravda. Ale samozrejme se najdou i lepsi kousky s temahle hercema. Hlavne je problem stopaz, na tak dlouhej film by tu melo bejt vic forku a hlavne vic bitek. Jedna mala, jedna prestrelka a dve velky, tot vse. Samozrejme sou vyborny, ale co si tak pamatuju jiny filmy, rvali se vic. Hillovi a Spencerovi neni opet co vytknout, jak by taky jo, kdyz opet hraji svuj standard a dej hezky svizne odsejpa. Nejlepsi je, kdyz zacne hrat drsna hudba a jdou do akce. Celkove hudba mi prisla hodne nadprumerna. Taky mi film prisel docela originalni a najde se tu i par zvratu, ktery se sice daj cekat, ale to je fuk. Jediny co mi prislo divny bylo, ze ostrov, kterej neni na zadny mape, byl za valky pouzivanej jako zakladna. Lepsi 4*. ()

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Tak tenhle pokus vyšel tak napůl. 2* jsou skoro málo, vtipné hlášky a pár dobrých bitek by se tady našlo. Na druhou stranu 3* jsou zase moc, především vzhledem k poněkud trapným domorodcům. Tím nemám na mysli ani tak jejich vzhled - ten v tomhle případě není důležitý - jde hlavně o to, jak byli zahraní. Naopak trapní padouši mi až tak moc nevadili. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (12)

  • Japonský tank, který byl ve filmu použit, byl postaven pouze pro film. Není to model ani replika skutečného tanku. (NiaWolf)
  • Hipodromem, kde Alan Lloyd (Terence Hill) pravidelně prohrává peníze, je závodiště Hialeah uprostřed stejnojmenné čtvrti v Miami. (999.9)
  • Po převlečení obou hrdinů do uniforem USA z druhé světové války má Rosco Frazer / Steinberg (Terence Hill) na uniformě označení USAF. Ovšem USAF vzniklo až po válce v roce 1947. (Untentrauer)

Reklama

Reklama