Reklama

Reklama

Kto nájde priateľa, nájde poklad

  • Česko Kdo najde přítele, najde poklad (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Osud zaveje dvojicu dobrodruhov Alana (Terence Hill) a Charlieho O´Briena (Bud Spencer) do Tichomoria, na údajne ľudoprázdny ostrov, kde má byť ukrytý obrovský poklad. Na ich veľké prekvapenie však ostrov vôbec nie je opustený, o čom ich dostatočne presvedčí streľba, pri ktorej ide obom o život. Okrem domorodcov (a krásnych domorodiek) objavia na ostrove aj zabudnutého japonského vojaka Kamasuku (John Fujioka), ktorý netuší, že 2. svetová vojna sa už dávno skončila. Spoločnými silami sa vyberú hľadať záhadný poklad. Čelia útoku pirátov, ktorí po poklade tiež túžia. Kto sa k nemu dostane skôr? Budú Alanovi a Charliemu stačiť iba ich päste, aby premohli na všetko odhodlanú zločineckú bandu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (176)

waits 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší části filmu jsou roztomile blbé, postupem času ale.ziskaji na vrch scény bud vyloženě odflaknute, které prostě sázejí na to, že dvojici Spencer - Hill stačí, aby byla v záběru anebo bez přívlastku trapné (homosexuální piráti, útok tanku atd). Děj vypadá, že se vymýšlel za pochodu a konkrétně Hill vypadá, že ho natáčení totálně nebavilo. Tohle se moc nepovedlo. ()

Ondrish 

všetky recenzie používateľa

Mám rád B. Spencera a T. Hilla, samozrejme sú to geroji mojej mladosti, ale toto bolo trochu vybočené. Vo filme je zopár pekných záberov na tichomorskú flóru a faunu (vrátane sympatických domorodých dievčíc), pohodová reagge pesnička a aj celkom sľubný úvod, ale potom bohužiaľ nasleduje pád do príbehu, ktorému dominuje postava prihlúpleho domorodca Anulla, ktorého eskapády oslovia tak vekovú kategóriu 0 - 6 rokov. Pokial tento film neplánujete pozerať so svojimi ďeťmi, tak sa pripravte na dosť infantilnú zábavu, ktorá bude chvíľami liezť na nervy. ()

Reklama

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Ziakatum! Smoliarsky špelulant Allan dlží gangsterom fúru prachov. Jediná možnosť ako ich získať je nájsť poklad o ktorom mu stále vypráva jeho bláznivý strýko s meningitídou a za týmto účelom sa ukryje na loď dobrodruha Charlieho. Nie len že sa vezie načierno, ale ešte Charliemu zožerie aj fazuľu a to už je hrdelný zločin za ktorý mu Charlie hodlá rozpučiť tú jeho sprostú hlavu holými rukami. Napokon tak skončia obaja na onom ostrove kde musia na rozheganom kartónovom tanku vziať útokom pevnosť obývanú šialeným japoncom a zachrániť domorodých degešov ( Anulu je naozaj úchvatný kus brčkavého vola ) pred bandou homopirátov nie nepodobných skupine Village People. Terrence s Budom robia presne to čo sa od nich očakáva, neustále sa naťahujú, občas sa chcú pozabíjať, ale nakoniec pobijú zlých ujov na veľkú hromadu a zachránia tak všetkých ľudí dobrej vôle. Hlášky, bitky, samý kreténi, pre mňa osobne skvelá pohodovka. Ziakatum aj vám. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tych po kazdej stranke priemernych filmov dvojky Spencer/Hill. Zapletka by este usla. Po uvodnych peripetiach sa dá nedobrovolne ústredná dvojka dokopy, aby spolu isla hladat na ostrove stary poklad. Lenze epizodky, ktore zazivaju su dost nenapadite a nudne. Najprv su prilis dlho spolu sami na lodi, kde sa dá ťazko vymysliet nieco zaujimave a potom ked sa dostanu na ostrov, tak to mimo par bitiek tiez nicim nezaujme. Zaporaci su tentoraz nevyrazni. Jednu skupinu tvoria mafiani, ktorym Hill dĺži peniaze, takze vlastne idu po nom opravnene a druhu bandu tvoria pirati v gay sado maso kostymoch, ktori zneuzivaju miestnych indianov. Uz k tomu chybala len hudba od Village People a bolo by to dokonale gay. Namiesto nej tu je nevyrazny hlavny motiv, ktory si na druhy den vôbec nepamätam. No a bitky boli pre mna tiez sklamanim. Sice sa dockame dvoch velkych hromadnych bitiek, ale choreograficky su priemerne. Najhorsi je ale timing, kedze velmi casto vidno, ze sa mlati vzduchopazdno a udery dopadaju desiatky centimetrov od superov. No a obcasne zrychlovanie pohybov pôsobi tiez otravne. Humornych situacii je tiez pomenej, takze vysledkom je absolutny priemer. 5/10. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,..A TOMU ŠAMANOVI DAJTE BRÓM, MÁ KOLIKU." __ Takto; mlátenie sa ,,Chudého a Tučného" som mal ako malý rád, hlavne všetok ten rachot a bengál a aj preto som tento film kedysi na Silvestra sklonku 90. rokov uvítal a bavil som sa. Azda preto, keď som si chcel niektorý z filmov tejto dvojice padla  možno zo sentimentálnych dôvodov voľba práve sem. Ostrov nevyznačený na mapách ponúka X rôznych vtipných príležitostí  a scenár ich pre zameranie sa na čo najširšie publikum prevažne využil. Inak povedané, od ľahkej letnej komédie divák ani viacej čakať nemôže. Predsa len som sa viac než na ranách a úderoch najväčšmi smial na homosexuálnej pirátskej bande a ich precitlivelosti.  Nedostatky dvoch záverečných point sú vzhľadom na žáner odpustiteľné, avšak neznamenajú, že by som sa k týmto komédiám znovu vracal. Veď už sú dávno pasé, že? (6468. hodnotenie, 164. komentár k filmu) ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (12)

  • Od nalezení bunkru z 2. světové války nosí Alan (Terence Hill) uniformu letectva Spojených států (US Air Force), což není historicky možné, protože US Air Force vzniklo až v roce 1947. (Jorge87)
  • Na konci filmu děkuje štáb obyvatelům ostrova a slibují, že nikdy neprozradí název tohoto tajného ráje. Ve skutečnosti se film natáčel na ostrově Key Biscayne, nedaleko Floridy. (NiaWolf)
  • Po převlečení obou hrdinů do uniforem USA z druhé světové války má Rosco Frazer / Steinberg (Terence Hill) na uniformě označení USAF. Ovšem USAF vzniklo až po válce v roce 1947. (Untentrauer)

Reklama

Reklama