Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille, kde pozná každú uličku, skratku a jednosmerku. Začínal ako rozvážač pizze, dnes však už má taxikársku licenciu. Vo svojom špeciálne upravenom aute najradšej vozí zákazníkov, ktorí sa veľmi ponáhľajú. Jedného dňa odvezie aj policajta, ktorý má problémy nielen s gangom vykrádačov bánk. (STV)

Recenzie (409)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Automobilová odysea naprieč nádhernými historickými ulicami prístavného Marseille so v záberoch všadeprítomnou bazilikou la Bonne Mère a frekventovane prezentujúcou láskou k mančaftu OM a mestu samotnému, pod záštitou francúzskeho patriotizmu, kultúrnej hrdosti a ich tradičného humoru, ozvučeného brilantným soundtrackom (aj inštrumentálmi od Akhenatona), ktorému sekunduje príbeh dvoch protipólov, taxikára a policajta, o dolapení nemeckého gangu bankových lupičov. Čo ale treba naozaj opätovne vyzdvihnúť je snímanie ulíc, či už počas jazdy z interiéru auta protagonistu, alebo skrz pohľady z výšky. Taktiež väčšina týchto scén vyzerá aj teraz naozaj skvostne, ešte nehovoriac o roku vzniku filmu, 1998! Majstrovská robota trojice Besson x Sauvaire x Pirès. Potvrdzuje aj, že sequel sa v tomto nedotiahol ani na kúsok... (∞2000-2011) (2013) (14.2.2014) (24.12.2016) (4.6.2017) (16.8.2018) (4.2.2020) (9.9.2023) (23.12.2023, sk dab) ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

V době vzniku velmi povedená a zábavná francouzská komedie. Okouzlila mě nejen pohledná Marion Cotillard, ale především samotný „vytuněný“ taxík a několik opravdu nezapomenutelných humorných scének – hlášek. Retardovaná policie, namachrovaní němci a především úsměvná hlavní dvojice hrdinů, která se výborně doplňovala. Našel bych tu jen velmi málo slabin, nad kterými jsem nejednou mávnul rukou a to vždycky se na tento první díl podívám rád znovu. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Prvá časť určite potešila mnohých motonadšencov, pre iných to bola len ďalšia bezduchá zábavička. Prvadou ale je, že originalita sa nezaprie, aj keď naplno bol (aspoň z môjho pohľadu) rozvitá až v druhej časti, ktorou pre mňa séria skončila. Perfektné ksichty a herci, ktorých neokukané a zaujímavé črty som si zamiloval. Gibert je klassa! 75%. ()

Paldiny

všetky recenzie používateľa

Nadupaná akčná komédia, ktorá serie na francúzsko-nemecké vzťahy a útočí brutálnou kadenciou hlášok korunovanou nekompromisným slovenským dabingom ("Tak čo buzeranti, stále jazdíte na traktoroch?"). Hlavne tu ešte nebolo veľa Giberta. Vysvetlí mi prosím ale niekto, čo to malo za zmysel s tými semaformi? Fakt som tomu nepochopil :) ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Celá táto séria ma nikdy nechytila, ani som ju zámerne nevyhľadával. Nalepilo sa to na mňa v tv.Hodnotím nízko všetky diely ,pretože nedopozeral som ani jeden.Ale najbližšie mal k tomu prvý.Ak máš 12-13 rokov a zbožňuješ autá,určite filmy tvojho života.Ja mám rád rýchle autá , ale nie natoľko aby som velebil každý film, kde sa takéto mašiny objavia.Rád by som videl Bessona späť na režisérskej stoličke a nie produkovať takéto jednohubky.40%. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (16)

  • Když Daniel (Samy Naceri) veze klienta na letiště, říká mu, že nemá řidičák. Když Émilien (Frédéric Diefenthal) Daniela „vyslýchá“, tak mu Daniel říká, že řidičák je jeho život a poté mu ho Émilien také vrací. (veronikajel)
  • Ve scéně, kdy Émilien (Frédéric Diefenthal) chytne Daniela (Samy Naceri) a jede s ním do garáže, dává maják zvenku a skřípne jej do dveří. Když poté vystupuje, protahuje ho dveřmi. (Hunys)
  • Pri výrobe filmu bolo použitých 110 áut. (WalterIK7)

Reklama

Reklama