Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedna z najznámejších a najobľúbenejších ruských rozprávok o krásnej a dobrosrdečnej Nastenke, ktorej neustále ubližuje zlá macocha a jej rozmaznaná dcéra Marfa. A keďže Marfa neoplýva krásou, o to viac macocha nenávidí pôvabnú Nastenku a rozmýšľa, ako sa jej zbaviť, až ju nakoniec jednej krutej zimy vyženie do lesa v nádeji, že tam zamrzne alebo ju zožerú vlci.  V lese sa však, nasťastie, stará o stromy kúzelný Mrázik, strážca zimného lesa, cár metelice a búrky. A keďže je spravodlivý, pomôže Nastenke a postará sa o ňu. Lebo tak  ako v každej rozprávke, aj tu nakoniec dobro zvíťazí a zlo je potrestané. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (1 048)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Až pokiaľ som si neotvoril imdb.com, myslel som si, že som iný a že zmysel tejto rozprávky a jej úžasnosť mi preteká pomedzi prsty. Teraz som spokojný a chápem prečo sa mi tak nepáčila. A oprávnene. Nechutní, slizkí herci, strašná kamera a tie úbohé kostýmy sú len zlomok toho, čo mi vadí. Naozaj nechápem ten rozdiel v hodnoteniach, ale to bude asi spoločnosťou. To, že na tom ulietávali naši rodičia, pochopím. Ale ako to môže držať aj súčasnú generáciu mi znova uniká. Nevadí, 'Morozko' je shit a stojím si za tým! 30%. ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

2 / 10 Čakal som všeličo, ale toto... tak toto skutočne nie! Namiesto kultovej vianočnej klasiky som bol svedkom tej najkŕčovitejšej zábavy pod slnkom - Medveď Ivan vo mne namiesto súcitu vyvolával pohŕdanie ľudskou rasou, vtieravú Nastenku som mal sto chutí holými rukami zahrdúsiť (stavím sa, že by mi za to ešte zo slušnosti poďakovala) a jej famíliu eskortovať na Sibír. Rozprávky zbožňujem, ale Mrázik ide úplne mimo mňa - a verte mi, samého ma to mrzí. Problém je zrejme v tom, že som to prvý krát videl ako plnoletý a jeho sledovanie tak vo mne nevyvoláva príjemné spomienky na bezstarostné detstvo, ako u mnohých odrastenejších užívateľov. Škoda, vidieť to desať, pätnásť rokov dozadu, mohlo ísť o ďalší nezabudnuteľný filmový zážitok, ktorý by som mohol pozerať zas a znova a vždy by mi na tvári vykúzlil úprimný úsmev. ()

Reklama

nash. 

všetky recenzie používateľa

Klasika ruské kinematografie a především českého dabingu, která je krystalicky čistým kultem, se vším co k tomu patří. Zábavná pohodovka nacpaná od úvodních po záverečné titulky hláškami, kouzelně bizarními situacemi i nezapomenutelnými figurkami. Legenda, kterou mnozí známe zpaměti a nestydíme se za to. ()

Tommy987 

všetky recenzie používateľa

V podstate sa podpisujem pod Meliesove slová. Prvýkrát som túto srágoru videl až teraz, na Vianoce roku Pána 2006, takže prvok nostalgie našťastie/bohužiaľ nehrozí. Z filmu tak ostáva len zlý, žalostne zlý pokus o rozprávku, ktorý nefunguje ani ako "vážny" príbeh, ani ako "zábavne zlý" film. Nikdy viac. ()

ainny 

všetky recenzie používateľa

Ne, ne a ne! V životě už nechci Mrazíka vidět. Stačí mi upoutávky každý rok o Vánocích, aby se mi obracel kufr. Uznávám, že velkou roli v tom hraje země původu. Já prostě Rusáky nemám ráda. Nesnášela jsem povinnou ruštinu, nesnášela jsem ruský hokejisty, nesnášela jsem ruský filmy, na který jsme museli se školou chodit a nevím co by mohlo tu moji averzi změnit. Mrazík tisíckrát pořád stejnej s Nastěnčiným ukňouraným hlasem to rozhodně není. Jedna hvězda je pro pana Filipovského a druhá za Georgije Milljara (jeho ježibaba je výjimkou potvrzující pravidlo). :^) ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (56)

  • Pretože v Moskve nebol sneh, natáčalo sa za polárnym kruhom, na poloostrove Kola pri Murmansku, kde herci v tom mraze skutočne mrzli. (Raccoon.city)
  • Když si Ivan (Eduard Izotov) povídá s dědečkem Hříbečkem (Galina Borisova) a sedí u toho, tak se mu mezi záběry mění poloha rukou a nohou. (SONY_)
  • Když Ivan (Eduard Izotov) následuje letící pero, je vidět, že ono pero visí na slabém provázku. (Elisebah)

Reklama

Reklama