Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (viac)
Trailer 1

Desať rokov po tom, čo boli Verne (Lili Taylor) odobraní zo starostlivosti obaja synovia, sa chlapcom podarí utiecť z psychiatrickej liečebne. Spolu s nimi utečú i dvaja šialenci, ktorí so sebou ako rukojemníčku zoberú mladú zdravotnú sestru. Vydávajú sa na útek pred mužmi zákona, ktorých vedie Hal Hartman (Stephen Dorff), túžiaci po pomste. Verna vie, že aj napriek dlhej odluke si jej synovia nájdu cestu domov... (Marceloo)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (203)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Což o to, je to slušný gore fest. Milovník sekané a roztodivných úchylárniček si to určitě užije, ale dějově to už taková sláva není. Vlastně je to dost zbytečné a místy to na mě působilo jako epizoda z nějakého seriálu. Celej ten origin na mě moc nefungoval - onen náhlý obrat kožoxichťáka na temnou stranu síly působil dost nevěrohodně a vynuceně. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Leatherface nie je ani tak zlým filmom, len jednoducho nespĺňa svoj účel, a to prezentovať nám pomalý vývoj ikonického hororového vraha. Práve v tom bode, v ktorom mal najviac vynikať, zlyháva kompletne na celej čiare. Prvá časť ťažiaca z atmosféry okolitého prostredia mohla byť pokojne dlhšou, stredné pásmo plné krvi a akcie si bezpochyby žiadalo skrátiť a miesto neho sa malo zamerať na Jedovo vnútorné ja, ktoré sa nám malo odkrývať postupne a plynule, až do citlivo vystupňovaného finále. Škoda, potenciál tam bol, len príšerne nevyužitý. Leatherface vás ako horor neurazí. No ako vzkriesenie či nostalgický návrat k sérii? V tomto smere nečakajte žiadne uspokojenie. 5/10 ()

Reklama

FromHell 

všetky recenzie používateľa

The Devil's Rejects meets Texas Chainsaw. Bustillo a Maury si naložili nemalé sústo,keď si zobrali na triko práve Koženú tvár.Ja ako zarytý fanúšik TCM hodnotím každopádne pozitívne.Je síce veľká škoda,že nedostala podstatne väčší priestor farma Sawyerových a že Leatherface ako taký ukáže svoj potenciál až na konci filmu.No tá potrebná špina pre tento formát tam je,rovnako ako povestné kvalitné gore ktoré u tejto filmárskej dvojice nikdy nesmie chýbať.Má to jasný rukopis a je to niečo iné ako sme u Texaského masakru zvyknutí,no aj tak sa jedná o naozaj slušnú jazdu ktorá má grády... ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

|50%| Původní texaský masakr mě moc nebavil, ale filmy z r.2003 a 2006 – to mi sedlo dokonale (lepší 4* pro oba). Ani nedávný Texaský masakr 3D mě moc nebavil, ale byl jsem zvědav na tento rádoby prequel a zároveň remake. Tato záležitost není rozhodně na 100% prequel. Podkopává to nohy ostatním filmům. Ale fajn, budu to hodnotit jako samostatný film o motorovce. Jak už tu někteří píší, je pravda, že s Texaským masakrem toho moc společné nemá. Nejde o to, že si Leatherface s motorovkou zařádí až ve finále, to mi nepřekáží, je to přeci začátek zrodu této vraždící legendy. Problém je v napsání děje a scénáři. Celé mi to přijde dost překombinované. Rozhodně jsem hned ze začátku uhodl, kdo bude oním vraždícím cvokem. Projevilo se to až ke konci a to dost nevýrazně. Neříkám, že je to vyloženě nelogické, ale moc mi toto pojetí nesedlo. No, kritizuji to dost, ale co musím pochválit, tak to je brutalita. Je tu spoustu zajímavých vyvraždovaček, pikantních scén. Takže tohle je velké plus. Rozhodoval jsem se mezi 2/3*, ale nakonec jsem ty slabší 3* udělil. Nenudilo to, krvavých scén bylo dost – vydařili se, ale to je asi tak všechno. Postavy byly celkem průměrné, stejně jak hudba. Podruhé už bych si to nepouštěl. ()

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Čo sa stalo na Juhu, ostane na Juhu. Leatherface je neprávom zapadnutý horrorový gem. Horrorový? Tvorovia vytvárajú zaujímavú žánrovú výhybku smerom ku kriminálnej outlaw road/movie v štýle Bonnie and Clydea a napĺňajú ju intenzívnym napätím s nosnými prvakmi žánru južanskej gotiky, ktoré sú tak signifikantné pre čaro pôvodného Texaského masakru. ___ Dobrý referenčný bod tvoria aj filmy Roba Zombieho (konkrétne jeho prvý Halloween, žánrovo zasa Devils Rejects). Zombie sa tiež snažil o origin story a širší žánrový záber. To isté prináša Leatherface, len bez Zombieho štylistických excesov. Veľmi fajn robota. ()

Galéria (124)

Zaujímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama