Reklama

Reklama

V roku 2010 bolo pri banskom nešťastí v Čile zaživa pochovaných 33 baníkov. Na ich vyslobodení potom celých 69 dní pracoval dňom i nocou záchranný tím, zatiaľ čo ich rodiny i svet čakal na akýkoľvek záblesk nádeje. Napätie rástlo aj v dusnej horúčave 200 poschodí pod zemou, kde čoskoro začali dochádzať zásoby i čas. V strhujúcom príbehu o húževnatosti, viere a triumfe ľudského ducha, ktorý bol nakrútený podľa skutočných udalostí, exceluje v hlavnej úlohe Antonio Banderas. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (153)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Pokud jde o začátek se samotným závalem a první chvíle po uvíznutí, tak nemám problém. Jenže pak to začalo haprovat. Tísnivá atmosféra, která v dole musela bezpochyby panovat, se tady projevila jen minimálně a různé klišoidní berličky, kterými si tvůrci vypomáhali, tomu také příliš neprospělo. Když pak horníci navázali kontakt s vrškem, tak už to bylo úplně o ničem. A tak bylo zajímavější sledovat dění na povrchu od zapojení politiků až po samotné vrtání. Tedy ne že by se jednalo o něco světoborného, ale alespoň se něco dělo. Doják na konci byl samozřejmě povinností. Herecky v pohodě, ale neskutečně mě iritovaly pokusy herců o španělský přízvuk. Hlavně v případě Byrnea mi to lezlo na nervy. Celkově to vidím na průměr, což mě docela zklamalo. 50% ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Hoši si ten záver vychutnali ako rockové hviezdy... Dokonca v tých okuliaroch vypadali ako Bono! Totálna jeba! Práve kôli takýmto pár silným scénkam udeľujem štyri hviezdičky. P.S. Na konci filmu je vidieť nádherne ten rozdiel medzi pravým nefalšovaným robotníckym ksichtom a tým hereckým. ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Takový klasický katastrofický drama co neurazí ani nenadchne. Je tu docela hodně známých ksichtů jako Banderas, Santoro, Brolin, Philips nebo Byrne. Plusem je, že film se rychle rozjede krátký seznámení s postavami a hurá do dolu. První půlka docela fajn, pak už to začalo trochu drhnout a možná bych to zkrátil, ale na slušnej nadprůměr to stačí. Jinak já příběh nestudoval, tudíž jsem naštěstí nevěděl jak to dopadne.65% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Toto je jeden z úplne najlepších katastrofických filmov celkovo. Ak o tejto katastrofe, ktorá sa stala v roku 2010 nič neviete, tak si to ani nezistite pred zhliadnutím snímky, aby ste boli v napätí, ako to dopadne. Pamätám si akoby to bolo včera, keď to v roku 2010 dávali každý deň v správach. V hlavnej úlohe absolúte famózny Antonio Banderas. Má proste charizmu, ktorá sa tiahne celým filmom. Príbeh som poznal z televízie, vedel som, ako to dopadne a napriek tomu som sa príbehom nechal unášať. Veľmi pekné. O banskom nešťastí v Čílskej Attacame v roku 2010 sa dozvedel celý svet. Rozsah katastrofy a technickú náročnosť záchrany baníkov mi pomohol objasniť až tento film. Ono trafiť malú záchrannú kapsulu v hĺbke 700m relatívne tenkým vrtákom asi naozaj nie je len tak. Film je urobený vierohodne, zaujme nielen technickými detailami, ale aj citlivým popisom pohnútok všetkých postáv príbehu. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $25miliónovTržby USA $12,192,123Tržby Celosvetovo $24,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ zaujímavé obsadenie aj keď nie úplne využité v katastrofickej dráme, ktorá sa drží dosť na uzde, nemá patričný silný rozmach, škoda neponúkne nič na vrch /60%/ ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (11)

  • Ako odškodné dostali baníci od štátu 9 tisíc amerických dolárov. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)
  • Pri poslednej večeri sedí pri stole 20 baníkov, pričom zavalených ich bolo 33. (fefee)

Súvisiace novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (viac)

Reklama

Reklama