Reklama

Reklama

V roku 2010 bolo pri banskom nešťastí v Čile zaživa pochovaných 33 baníkov. Na ich vyslobodení potom celých 69 dní pracoval dňom i nocou záchranný tím, zatiaľ čo ich rodiny i svet čakal na akýkoľvek záblesk nádeje. Napätie rástlo aj v dusnej horúčave 200 poschodí pod zemou, kde čoskoro začali dochádzať zásoby i čas. V strhujúcom príbehu o húževnatosti, viere a triumfe ľudského ducha, ktorý bol nakrútený podľa skutočných udalostí, exceluje v hlavnej úlohe Antonio Banderas. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (154)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Keď sa udial tento banícky zázrak, tak som si hneď povedal, že takáto pozoruhodná udalosť si určite zaslúži sfilmovanie. Po 5 rokoch sa tak naozaj stalo a americko-čilská koprodukcia s hviezdnym Antoniom v hlavnej úlohe uzrela svetlo sveta v podobe tohto filmu. Úprimne, čakal som, že z toho Američania budú chcieť spraviť ukážkový heroický film s prehnanými vizuálnymi efektami. Ale napokon to malo v sebe obrovský kus realistickej esencie, ktorú príjemne dopĺňali aj autentické zábery z dobových TV správ. Samozrejme, zopár vecí boli pre film trochu pozmenených (vygradovaných), ale to jadro emočnej vypätosti dvoch "svetov" (hore a dole) plných kontrastu si zachovalo svoju realistickú ľudskú tvár. Kvalitná práca! ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Není jednoduché poutavě natočit příběh, který si všichni pamatují a ví jak dopadl. Chilské pesos by pokladny moc nenaplnilo, tak si to musíme vychutnat v angličtině, v hlavních rolích s herci ze Španělska, Francie a Irska. Možná věděli proč, Antonio Banderas totiž odvedl zdaleka nejlepší výkon ze všech herců. Šel jsem do filmu s nízkým očekáváním, ale nakonec jsem byl potěšen tím, že i když byl výsledek po 69 dnech dopředu znám, režisérovi se povedlo udržet napětí až do konce. 70% ()

Reklama

Hanes88 

všetky recenzie používateľa

Opravdu silný příběh....a když si člověk uvědomí, že ti horníci přežili to, co by normální člověk nepřežil, a ještě nedostali žádné odškodnění...tak to je opravdu ubohé. Kdo někdy pracoval v těžkém průmyslu a každý den více méně riskuje život...soucítí s těmi dělníky a nejradši by promluvil do duše těm politikům...super film. 80%. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $25miliónovTržby USA $12,192,123Tržby Celosvetovo $24,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ zaujímavé obsadenie aj keď nie úplne využité v katastrofickej dráme, ktorá sa drží dosť na uzde, nemá patričný silný rozmach, škoda neponúkne nič na vrch /60%/ ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem, že to bude o něco více patetické, což nakonec nebylo, ale na druhou stranu zde nebyly ani ty emoce, které jsem očekával. Co se mi líbilo, to bylo herectví celkem velkých jmen, kteří se nechali spíše zastínit samotnou záchrannou misí. Nechtějí vyčnívat, a to se mi na jejich výkonu hodně líbilo. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (11)

  • Exteriéry, respektive vchod do dolu San José, se natáčely na skutečném místě, kde k tragédii došlo. (T-enter)
  • Stres a hrozné podmienky, ale aj zvýšený záujem médií o baníkov po ich záchrane mnohých z nich priviedol ku alkoholizmu alebo do starostlivosti psychiatrov. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)

Súvisiace novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (viac)

Reklama

Reklama