Reklama

Reklama

Rose Hathawayová (Zoey Deutchová) je dampírka, napoly človek a napoly upír. Dampíri sú zároveň strážcami Morojov, pokojných a smrteľných upírov, ktorí žijú diskrétne v našom svete. Poslaním dampírov je chrániť Morojov pred nesmrteľnými krvilačnými upírmi - Strigojmi. Dampírka Rose so svojou kamarátkou, morojskou princeznou Lissou Dragomirovou (Danila Kozlowski), prežívajú uprostred nekonečných vojen upírov rôzne dobrodružstvá. Obe si v nich overia silu svojho priateľstva, obe spoločne trpia, keď strácajú milovaných ľudí. Upírie vojny sú všade navôkol a ukončenie sporov je v nedohľadne. (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 2

Recenzie (257)

novoten 

všetky recenzie používateľa

Ze slibného dějového podhoubí podpořeného slibnou knižní sérií zůstala až překvapivě nahrubo nasekaná smaženice, ale dojmy zůstávají převážně pozitivní. Při nemožnosti stíhat sledovat gradovanou mytologii se třemi zvraty a dvěma novými postavami na každou druhou pětiminutovku leží všechno na krásné Zoey, protože prkenný Danila, výrazně přehrávající Olga Kurylenko ani nevýrazná princezna jí příliš nepomáhají. Hlavní hrdinka ale i ty méně vydařené a nedostatečně sarkasmem nasáklé scény zvládá s přehledem, což v kombinaci s fajn akcí a silnou frekvencí hlášek naprosto stačí. Při hledání logiky v postupnosti zápletky bych ale musel prskat daleko víc. ()

3 AM Code 

všetky recenzie používateľa

Zoey Deutch me jako 150cm vysoky a 40kg lehky bodyguard az tak nevadi, jako obcasny fanda Anime sem vysoce tolerantni. Dokonce obcas padne naky ten vtipek, i kdyz je to spis ze slabsiho soudku. Mozny Spoiler: Problem je, ze si po skonceni filmu nedokazu vybavit o cem to vlastne bylo a jestli to melo nejakou pointu, krome celkem banalni snahy jednoho vekem sesleho tupira si udelat prolong. Mam akorat nejasty pocit deja-vu oscilujici mezi Beverly Hills 90210: The Movie a nakou odlehcenou upirinou kterych je posledni dobou nejak hodne. Tusim ze sem neusnul, za to ale muze spis Cola.. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak nakoniec to nie je taká tragédia, je fajn, že tvorcovia nekopírujú okato Twilight. Len je otázne, nakoľko môže zase nejaká nová young adult upíria mytológia zaujať aj niekoho iného, než dievčatá od 10 do cca 18 rokov. Asi už nikoho. Čo tu robia Olga Kurylenko, Joely Richardson a predovšetkým Gabriel Byrne, je vskutku záhadou... ()

MsUtahraptor odpad!

všetky recenzie používateľa

Že to smrdí béčkem (až "žehlicí" kategorií) bych klidně skousla, ale TAKHLE TO V KNÍŽCE NEBYLO!!! (Ano, re-read těsně před pokusem o shlédnutí byl hodně špatný nápad.) Dala jsem prvních pět minut v kuse (Za to jsem na sebe patřičně hrdá!) a bleskově došla k závěru, že film obsahuje příliš "vylepšení" na to abych ho zvládla celý bez vážné psychické újmy. Přesunuji do pomyslné kategorie "Proč si prznit dojmy z předlohy?" a pro ilustraci tištěného příběhu radši opět prolezu DeviantArt... ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

Zoberme nejaký príbeh (neskôr spomeniem aký), hodme tam upírov, sexi ženy a príťažlivých mužov, súboje, nejakú tú akciu, dajme tam trochu lásky a sexuálnej príťažlivosti a plus všetko zasadme do školského prostredia. Upírov rozdelme na nejaké "class" podskupiny a pridajme veľmi priemerný až podpriemerný príbeh a čo sa stane? No vznikne niečo takéto čo sa dá pozrieť, ale nikoho to nebude baviť nejak extra pokiaľ tam nebude hľadať čo tam nie je. Treba však povedať, že v príbehu sú aj jemné a milé prekvapenia a bez nich by to bolo už naozaj veľmi zlé a tie prekvapenia sú odhalenia čo sa neskôr odhalia (dobrá veta že?). Jedným dychom ešte musím dodať, že toto je skôr film pre teen a dospievajúcich ľudí, lebo sa tam riešia veci zo školského prostredia a tak to príbeh trocha deformuje a berie mu dôležitosť, čiže nikto potom ani veľmi nemyslí na to, že hlavným hrdinom ide o ich život a budúcnosť. ()

Galéria (140)

Zaujímavosti (17)

  • Originální název filmu má původ v knize od Richelle Mead. Původně chtěla Richelle knihu vydat pod názvem "Vampire Academy: Blood Sisters", ale nakladatelství si myslelo, že se kniha bude lépe prodávat pouze pod názvem "Vampire Academy". (Anez99)
  • Když ředitelka Kirova říká: "Mohla jsem být modelka. Jeden muž v Miláně mi dal svou vizitku, když mi bylo 16." Olga Kurylenko, která ředitelku hraje, začala svou kariéru jako modelka v Paříži, když jí bylo 16. (Hal_Moore)
  • Práva k filmu byla zakoupena společností Preger Entertainment již v roce 2010, k rezalizaci došlo ale až v roce 2013. (kklepkaa)

Súvisiace novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (viac)

Reklama

Reklama