Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina (Jota) se postará o ženu, která se vybourala na motorce. Ta si nic nepamatuje, a tak Jota ženě namluví, že je její přítel a už 4 roky spolu chodí. Pojmenuje ji Liza (podle své bývalé přítelkyně Elizy, kvůli které chtěl právě spáchat sebevraždu) a odjíždí do kempu U Zrzavé veverky.... (xjane)

Recenzie (70)

pytlik... 

všetky recenzie používateľa

Celou dobu jsem čekal, kdy Emma konečně ukáže svůj potenciál... No nakonec jsem se dočkal, ale trvalo to jen cca 2 vteřiny, takže pro mě jednoznačné zklamání. Když k tomu přidám vykonstruhovaný, nepravděpodobný a nelogický děj a několikrát opakovanou písničku jak od Evy a Vaška, víc jak dvě hvězdičky to být nemůžou. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Zrzavá veverka je o atmosfére, ktorú vie Julio Medem navodiť svojským spôsobom a ktorá ma vždy dostane, pričom ma vždy dokáže vtiahnuť aj do príbehu okolo postáv. Ten bol síce v tomto prípade jeden zo slabších než na aké som u tohto režiséra navyknutý, no i napriek tomu mám zo snímku dobrý dojem. Najmä vďaka tomu, že sa tu autor slušne vyhral s postavami a ich tajomnosť a nepredvídateľné chovanie ma bavili celý čas. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

Tomco 

všetky recenzie používateľa

Dosť rozpačitý film. Medem ma síce stále viac a viac udivuje a zároveň presviedča o tom, že jeho tvorčia vyspelosť je priam galaktických rozmerov, no veverka je už v niektorých ohľadoch tak trochu nad rámcom toho únosného. Moje výhrady sa netýkajú vecí, ktoré sú skôr aktuálne pre tajomno filmov Davida Lyncha, radšej by som to pomenoval tak, že Medem sa rozhodol niečo otvoriť, svojím spôsobom aj tradične zamotať, ale v konečnom dôsledku mne osobne chýba akási adekvátna odpoveď na otázky: prečo, načo, ako? Vonkoncom to však nie je zlý film, pretože po hereckej ako aj príbehovej stránke som bol prakticky po celý čas spokojný. Škoda, že Medem tentoraz mierne upustil od silnejšieho erotického dráždenia, ktoré sa v niektorých momentoch pýtalo v takej miere, ako to vie prezentovať len on. Hodnotenie u mňa lieta v rozmedzí 60-80%. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Medem je frajer, každý jeho film "žeriem" a nemám na to dať mu plný počet ani za jeho najväčšie pecky, why?!?!:) Každý jeho film je špecifický, porovnateľný jedine s jeho krajanom Pedrom. Na rozdiel od neho je menej vyzývavý, menej explicitný, viac snový a abstraktný, viac lyrický. Pedro je väčší úchylák a viac "tlačí na pílu", čo mi sedí viac, ale Mr. Julio je rovnako nesmierne zručný filmový básnik alebo maliar, ktorého vízie vždy rád vstrebávam... La Ardilla Roja nemá možno "drvivý dopad" Milencov zo Severného Pólu, ani "šokovú terapiu" a lá Chaotická Ana, ani sex a tragiku a lá Sex a Lucia...no stále je to o láske a vzťahoch, opäť INAK, opäť PÚTAVO, opäť ORIGINÁLNE a jedinečne. Espaňa amigos to skrátka vedia ako nikto iný... Každopádne si myslím, že film mohol skončiť pri scéne "v jazere", to vyústenie je pritiahnuté za vlasy...Každopádne Medemove filmy nie sú o "ráciu", ale prioritne o pocitoch, estetike a prežívaní... a preto je táto moja "výčitka" vlastne tak trochu neopodstatnená:) ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Existujú "obyčajné" a "neobyčajné" filmy. J.Medem nikdy nenatočil obyčajný film. Točí obyčajné témy neobyčajne. Pracuje s vlastnou "filmovou logikou", vytvára zvláštnu ilúziu nereálnosti na reálnom príbehu, vzťahu, pocite...Proste prekvapuje, symbolizuje, imaginuje tak ako v Lucii, v Chaotickej Anne, tak aj vo Veverke... a vždy sa pristihnem pri tom, ako sa zmanipulovane dívam na jeho réžijnú tvorivosť, v kt. je proste úžasný a ja som po nej až závislá:)!!! Po Veverke mám znova bohatý subjektívny zážitok, len ten dej bol tentokrát trošku plytší v porovnaní s tým, na čo som u Medema zvyknutá. ()

Galéria (4)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama