Reklama

Reklama

Do opusteného domu sa nasťahuje Courtney Collinsová so svojimi dvojčatami, deväťročnými synmi Dylanom a Zachom. Skoro však prídu na to, že nie sú v tomto dome sami. Na scénu krvavého príbehu sa vracia stará premietačka a filmy, kamera, duše detí, zavraždené rodiny využité ako obeť niekomu alebo niečomu... Malý Dylan sa mení, správa sa stále záhadnejšie a zdá sa, že je pod vplyvom divných síl. Bagulova chvíľa sa blíži. Je nejaká nádej zastaviť krvavý rituál? Je opustený dom , alebo kostol dostatočnou ochrannou? Alebo je to skôr pasca? Nájde sa pomoc? (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (388)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

V posledních dvou letech dostáváme samé hororové sequely, které nikdo nechtěl a kvalitami se ani nepřibližují svým předchůdcům. Sinister 2 by byl celkem snesitelný horor, kdyby neodkazoval k jednomu staršímu fantastickému filmu, jemuž se ale ani v základech nepodobá a po vzoru Insidious 3 nebo nebo katastrofální Anabelle rozhodně dělá značce ostudu. Ještě že se toho postava Ethana Hawkea nedožila :) ...50% ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Matka sa so svojimi dvoma synmi pri úteku pred násilníckym manželom ukryje na odlahlej farme s kostolom. Policajt z prvej časti sa snaží dostať čo najbližšie k démonovi Bughuulovi, a tak prichádza preskúmať miesto, na ktorom sa rodina usídlila. Jeden zo synov však v sklepe nájde pásky s vraždami a keď si rodina uvedomí, že ich syn sa stal Bughuulovou ďalšou obeťou, môže byť už príliš neskoro na útek. - Väčšina ludí odsúdila Sinister 2 ešte predtým, než sa vôbec dostal do kín. Po niekolkých premietaniach v kinách mal na ČSFD 31%!, ale aj tak som neveril, že to môže byť tak zlé. Samozrejme to vôbec zlé nebolo, len si ludia opäť museli potvrdiť svoju Demenciu (ktorá vychádza tento piatok a nemôžem sa jej dočkať). Sinister 2 je za moje krátke pôsobenie na ČSFD prvý horor, u ktorého s pribúdaním hodnotení pribúdali aj percentá. Tolko k štatistikám a mentálnej zaostalosti. Dvojka mala snahu pokračovať presne v tempe, ktorého sa držala jednotka. Tento štýl však nemohol fungovať, pretože jednotka podla mňa poskytla až príliš vela informácií o Bughuulovi, takže sa vytratila tajomnosť, ktorá bola velkou prednosťou jednotky. Z domu sa úplne vytratil ten pocit ohrozenia a niečoho zlého. Velmi zlou volbou bolo podla mňa aj prenesenie velkej časti deja do exteriérov. Najhoršie bolo to, že komunikácia s duchmi prebiehala aj za bieleho dňa, čo naozaj nepôsobí dobre. Chýbala mi tu aj sila, ktorú má Ethan Hawke v priestoroch domu, či už v Sinister alebo The Purge. Herecké výkony boli oproti jednotke podstatne slabšie. Smrti na páskach boli prekvapivo dobré, aj keď ovela menej brutálne a emotívne. Hudba bola podla môjho očakávania velmi dobrá a keby sa dej odohrával takmer celý v dome, atmosféra by podla mňa prekonala aj jednotku. Moji oblúbenci tomandandy sú proste zárukou kvality a na hororovej scéne patria momentálne k absolútnej špičke, takže sa nemôžem dočkať hororu The Ten O'Clock People. Rád by som napísal, že ma Sinister 2 prekvapil, ale nebola by to pravda. Ako jeden z mála som ho totiž dopredu neodsúdil, a tak som mal z neho radosť napriek tomu, že môj komentár obsahuje viac kritiky ako pochvál. + herec z Sinister a Kristy + herec z Sinister a The Purge + herečka z Sinister + 4 deti z Sinister ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Sinister 2" je jednoznačný pokles oproti prvému filmu. Slabá atmosféra, slabý príbeh, hrozné herecké výkony deciek (okrem Dylana) a poňaté celkom nesprávmym spôsobom. Mal som dva dôvody, pre ktoré bol prvý film skvelý. Bol podaný z výborného uhla pohľadu a pásky neboli veľmi krvavé, no mali v sebe veľmi silného strašidelného ducha. To sa tu úplne zmenilo. Teraz máme príbeh z pohľadu chlapca a oveľa násilnickejšie pásky. A nefunguje to. Nehrá to do atmosféry. Nechápem prečo tie pásky musia teraz deti pozerať spolu. Nechápem prečo rozprávajú a prečo drvivú väčšinu filmu vyzerajú úplne zdravo... toto všetko ten film pre mňa tlačí dole. Finále nedáva podľa mňa moc zmysel a celý film je trošku postavený na hlavu. Pochválim ešte Shannyn Sossamon, ktorá tomu jediná dáva skutečného ducha a James Ransone sa naozaj snaží a jeho postáva vychádza celkom okey. Chlapec čo hrá Dylana je tiež celkom okey, no ostatní... radšej nebudem hovoriť, lebo fakt tomu nedávajú nič a je to suché, nemastné, neslané... bez chuti... no proste nudný hororový sequel, akých je na svete dosť. Dúfam, že ďalšie prznenie série už nenastane, a po tomto fiasku to ukončia. Hodnotenie: D+ ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Pokračování je docela slabé. Už tomu tak nějak chybí, kouzlo, atmosféra a nápad 1. Ono taky už není moc co vymýšlet že. Aspoň se dozvíme něco víc o Bagulovi. Děj navazuje na předchozí díl a vypráví o jiné rodině. Ta žije bez sadistického otce v odlehlém domě. Její děti jsou taky pokoušeny k hrůzným činům. Do děje vstoupí soukromý detektiv, který vyšetřuje případ z minulého dílu. Přesto že vidíme několik originálních vražd, jako celek to moc nefunguje... Alespoň že matku dětí hraje pohledná Shannyn Sossamon. :) "Řekni, že jsem silnější!" ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

První díl byl solidní, ale nic z čeho bych si sedl na zadek. O dvojce platí víceméně to samé, jen je o stupínek horší. Technicky zvládnutý je film velmi dobře, zahrané je to také slušně, přičemž Shannyn Sossamon zraje jak víno a amatérské záběry byly docela fajn, ale po výborné atmosféře z jedničky zbyly jen stíny a na nic jiného hororového nemohla dvojka moc sázet. Přízraky, které se tu proháněly víc, než bylo zdrávo, nepůsobily tak, jak jsme u strašidelných dětí zvyklí a vrchní bubák, který to tu má všechno na starost, je ze všeho nejvíc komediant, ačkoliv přiznávám, že mě jednou docela vylekal, i když lekačka to byla laciná. Myslím, že dvojkou by se měly sinisterovské lapálie ukončit. 55% ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (10)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 27,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 53,3 mil. (NIRO)
  • Počas kostolnej scény boli použité živé potkany. (Mathew234)
  • Na tabuli v kancelárii profesora je nakreslený démon červenej tváre z filmu Insidious (2010). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama