Reklama

Reklama

Bohovia sa museli zblázniť

  • Česko Bohové musí být šílení (viac)

Obsahy(1)

V púšti Kalahari žije kmeň „ľudí z buše“ v tichej harmónii s nehostinnou prírodou. Civilizácie sem doposiaľ nevstúpila a prelietajúce lietadlá sú považované za podivných vrčiacich bohov. Jedného dňa vyhodí pilot práve tu prázdnu fľašu od Coca Coly. Ľudia z buše sa pokúšajú oslavovať tohoto posla bohov, ale miesto očakávaného dobra prináša fľaša do kľudného života len nesvári a rozkol. A tak je Xi, ktorý ju objavil, vyslaný kmeňom na koniec sveta, aby tam nešťastný predmet bohom vrátil. Xi sa na svojej dobrodružnej ceste stretne s novinárkou Kate, mikrobiológom Andrewom, ale aj s čiernymi teroristami. Tento film bol divákmi na celom svete prijatý ako majstrovská komédia, s nápaditými gagmi, ktorú si nemožno nechať ujsť. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (341)

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Když jsem to jako zhruba desetiletej viděl poprvé, byl jsem nadšenej a hýkal jsem smíchy u každé druhé scény. Takže tehdejšíma očima by to bylo určitě pět, spíš i šest hvězdiček. Když jsem to viděl nedávno znova, už jsem nehýkal. Možná ten film není až tak dobrej, nebo se ze mne mezitím možná stal zatrpklej morous, co už všechno viděl třikrát a všude byl dvakrát. Tak dávám tři kousky, jako průměr mezi "tehdy" a "teď". ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Křovák Xi se vydává na dlouhou cestu, aby vrátil bohům jejich dar, který jeho kmeni přinesl jen nenávist a potíže. Mladá učitelka Kate přijiždí do Botswany, aby zde učila místní děti číst a psát. Zde se jí ochotně ujímá zmatkař Andrew, který je v její přítomnosti absolutně nepoužitelný. A nakonec, místní revolucionář Sam Boga prchá po neúspěšném atentátu na prezidenta. Postupem času se všichni navzájem potkávají, což přináší hromadu více či méně humorných scének (ty, co se týkají konfrontace světa křováků s moderním (rozuměj africkým) světem jsou nejzábavnější)... I přes tisíceré opakování našimi televizemi se na to dá kdykoliv podívat znovu, a milý Xixo vždy skvěle pobaví... ()

Reklama

dANo 

všetky recenzie používateľa

Nebavil som sa na tom až tak, aby som dal nadpriemerné hodnotenie... Je pravda, ze originálnych afrických komédií som veľa nevidel (rozmýšľam, či vôbec ešte nejakú inú, okrem tejto:), takže ťažko s niečím porovnávať, ale aj napriek tomu je tento film plný klišé, ktoré sú evidentne okukané z americkej produkcie. A tak sa zaradím k tým, čo dajú tomuto snímku radšej menej, ako viac (niekedy aj menej je viac:). ()

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně není na škodu podívat se na výdobytky naší civilizace kritickým okem zvenčí ... prakticky mohou být k smíchu i k pláči - podle toho, jaký úhel pohledu zvolíte. Ale nejspíš bychom je (a tím pádem ani sebe) neměli brát přespříliš vážně - nakonec ... právě to je cesta, po níž se vydali ti z Bohů, kteří se rozhodli pobavit filmový svět svým i naším šílenstvím. Neboť prezentovaný psychický stav je předobrazem jakési globální duševní kondice všech, kdož uvízli v pavoučí síti vlastních "civilizovaných" životů. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Jeden mienkotvorný uživateľ, ktorého názory plne rešpektujem, napísal vo svojom komentáry, že snímok "Bohovia sa museli zblázniť" patrí ku filmom, ktoré milujete alebo nenávidíte. Zrejme má pravdu. No ja som výnimka, ktorá však potvrdzuje jeho výrok. Pretože mne sa tento svojrázny juhoafrický titul nijak zvlášť nezapáčil, ale ani ma neznechutil. Takže ani láska, ani nenávisť. Pre mňa to bola vždy šede priemerná trojhviezdičková etnická crazy komédia. *** ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (23)

  • Ve filmu se hovoří o Botswaně, avšak ve skutečnosti pocházela většina z herců z Namibie a filmování probíhalo v Jihoafrické republice. (Candice)
  • Film vznikol v produkcii Juhoafrickej republiky, no bol vydaný pod hlavičkou Botswany, a to z dôvodu, že v dobe jeho vydania bolo tvrdé medzinárodné embargo voči JAR. (m.a.t.o.)
  • V Trinidadu a Tobagu byl film zakázaný, protože prý propagoval rasismus. (Kulmon)

Reklama

Reklama