Reklama

Reklama

VOD (1)

Klasický westernový príbeh nás zavedie do prostredia, kde prvé aj posledné slovo má zbraň, o všetkom rozhoduje presnejšia muška a kde nechýbajú krásne ženy. Osamelý muž na púšti ťahá za sebou rakvu. Ten muž sa volá Django (Franco Nero). Na svojej ceste zachráni krásnu Mariu (Loredana Nusciaková) z rúk kumpánov obávaného majora Jacksona (Eduardo Fajardo), ktorý zvykne zabíjať ľudí len tak pre zábavu. Nikto sa mu zatiaľ neodvážil postaviť. Až teraz. Djangovým cieľom je zabiť Jacksona a všetkých jeho banditov, aj keď je na to úplne sám. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (206)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tento oslavovaný údajný spaghetti western ma nepríjemne prekvapil. Od Sergia Corbucciho som naposledy videl Veľké ticho a to je veľmi vydarený film. Táto úbohučká zlátanina ma prekvapila už v prvom zábere, keď v dobovom blate pred miestnym bordelom som videl vytlačené automobilové pneumatiky. Hudba bola ako od Morriconeho, štruktúra filmu ako od Leoneho, len výsledok bol ako od nejakého anonyma, ktorý sa nechce pod takýto výtvor podpísať. Ak by tento film nebol nakrútený, Franco Nero by sa preslávil v inom filme, Tarantino by svojho hrdinu nazval inak a nič zlé by sa nestalo. Zloduchovia by svoju predsmrtnú choreografiu predvádzali v inom filme, kolovrátkový guľomet by s polmetrovým nábojovým, pásom zabíjal desiatky iných obetí (a to tak, že ani jeden nebol ranený) a geniálna záverečná strieľačka by hravo víťazila v súťaži najtrápnejších filmových scén. ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Levnější kopie leonovek, která nepřináší nic nového a jen málo zapamatováníhodného, a tím málem mám samozřejmě na mysli titulní postavu a rakev, kterou sebou neustále tahá. Corbucci opisuje seč může, ale i kdyby se rozkrájel Leone z něj nebude, což je patrné z každého záběru, bahno taky není tak efektní jako prach, ale Franco Nero jako nápodoba Clinta Eastwooda, a současně vzor pro Terence Hilla (který si mimochdem Djanga později také zahrál), ten nemá chybu. První polovina, kdy nemluví ale koná, tahá sebou rakev a jeho motivace zůstávají nejasné, je výborná, ve druhé půlce se však tohle všechno vypaří a kvalita jde dolů. Přesto, patří Django k italské klasice a minout ji by byla škoda. ()

Reklama

Juto 

všetky recenzie používateľa

Nie je možné nevidieť, ako Leoneho westerny ovplyvnili tento film. Režisér Sergio Corbucci však nielen kradol, ale do istej miery spravil originálny výsledok. Klasicky štylizovaná partitúra dobre ladí s obrazmi zobrazenými na obrazovke a niektoré akčné sekvencie vo filme sú skutočne silné. Franco Nero možno nie je žiadny Clint Eastwood, no svojej postave vnáša šarm a dôveryhodnosť a rolu zvláda dobre, aj keď je možno až príliš pekný na to, aby to dokázal dotiahnuť do takej miery, ako by sa to dalo. Film obsahuje veľa blata (áno, blato), a to mu dodáva špinavý, utláčaný pocit, ktorý je v súlade s tým, čo diváci od podžánru spaghetti westernu očakávajú. Titulná melódia, ktorá je o ústrednej postave, je veľmi prehnaná a pôsobí takmer komicky, ale po pri tom veľmi ľahko sa vryje pod kožu.  Ak máte radi Leoneho westerny (a priznajme si, kto nie?), tak sa vám film bude páčiť. 7,5/10 ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Možná, že je mé hodnocení trošičku nadsazené, ale tenhle film nelze nemilovat. Od úvodní scény, kdy týpek, ostřejší než irská whisky, za sebou táhne rakev, až po závěrečnou (docela emotivní) přestřelku, vše bylo naprosto parádní. Franco Nero měl charismatu, že by ho mohl prodávat, soundtrack byl opravdu skvělý a ten italský styl natáčení/kamery… nevím proč, ale něco, co nedokážu popsat, se mi na tom strašně líbí. Už se těším, až nakoukám více italských westernů z 60. a 70. let. 100 %. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Klasicky western. Kopa zdlhavych kecov a bleskove prestrelky pri ktorych, ked len raz mrknete, tak uz je po nich. Dokonca aj hromadne prestrelky su natocene tymto stylom, co na mna posobilo ako parodia vratane zaveru, ktory ma uz uplne dorazil. Holt znova som si potvrdil, ze westerny nie su pre mna. A tento som si pozrel len kvôli bliziacemu opusu od Tarantina v ktorom urcite bude nejaky odkaz na tuto klasiku. Takze vlastne moje nizke hodnotenie pravdepodobne len potvrdzuje, ze sa jedna o v ramci zanru kvalitny film. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (25)

  • Filmovou revolverovou zbraní Djanga (Franco Nero) je Colt Single Action Army w / 7.5. Model 45 Long Colt. (Skyfall)
  • Počas bitky v bare je v pozadí možné vidieť kameramana. (beso74)
  • Luciano Rossi v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama