Reklama

Reklama

Šéfkuchár Carl Casper (Jon Favreau) opúšťa vyhlásenú reštauráciu v Los Angeles, pretože tam nemôže uplatniť svoju kreativitu. Majiteľ Riva (Dustin Hoffman) ho totiž núti pripravovať strohé a jednoduché jedlá, ktoré chutia prísnym kulinárskym kritikom, recenzentom bedekrov a vydavateľom sprievodcov dobrými reštauráciami. Po tomto rozhodnutí však nemôže nájsť nové zamestnanie, a tak spojí sily s priateľom Martinom (John Leguizamo), bývalou manželkou Inez (Sofía Vergaraová), a synom Percym (Emjay Anthony), aby založili malú pojazdnú reštauráciu, akési bistro v dodávke. Vďaka tomuto nápadu šéfkuchár Carl znovu rozdúcha svoju starú vášeň pre dobré jedlo a svojou kreativitou získa zaslúžený obdiv a slávu. Rady fanúšikov jeho kulinárskych výtvorov a famóznych sendvičov sa rozrastajú aj na sociálnych sieťach. Carl si začína konečne užívať nový život a lásku, a čo je najdôležitejšie, udobrí sa so svojou odcudzenou rodinou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (601)

Socrates 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem dal na rady a před filmem jsem se řádně nažral - čtrnáct dní prošlý syrečky a můj tři čtvrtě roku sušenej lovečák, prostě tak jak to má bejt - takže hladovýho mě nedostali. Ale ani moc spokojenýho. Přeslazená oslava sociálních sítí orámovaná americkým snem, to já moc nemusím. Navíc mi tu na komedii chybělo víc humoru. Průměrná rodinná zábava. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Jon Favreau | Hudba: Lyle Workman | Distribúcia: Open Road Films, StudioCanal | Štúdio: Fairview Entertainment, Aldamisa Entertainment | Rozpočet: ? $ | Tržby: 45,967,935 $ | Ocenenia: Tribeca FF - Audience Aw (Jon Favreau). Spolu - 1 výhra a 2 nominácia || Rýchlokvaška, ktorá pravdepodobne vznikla na báze - poďme niečo natočiť, lebo prečo nie :D - čo je obdivuhodné len pre to, že je to vpodstate takmer one man produkcia, kde je Jon Favreau režisérom, scenáristom a i hlavným predstaviteľom. Chef má nejaké svojské kúzlo skrze rodinné hodnoty a reálneho dosažiteľného dobrodružstva a reálnej úspešnosti. Čo ale činí tento film menej záživným, je silné pretlačovanie sociálnych médií, ktoré tu hrajú obrovskú rolu. Bral by som to, keby to bolo len jednorázovo znázornené - áno, dnes sú sociálne siete bezvýhradnou súčasťou úspešného biznisu. Ale tu je to zdôrazňované od začiatku do konca, naviac s otravnými digitálnymi logami vyskakujúcimi na obraz. Takto si oddychový film žial nepredstavujem, a je to o to väčšia škoda, že samostantný materiál je podarene skompilovaný a natočený, i napriek hromade klišé. 55% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Vařit a točit jedno jest. Potřebujete nápad, fištrón, hravost, správné přísady, a pokud máte ke všemu i trochu toho štěstíčka, uděláte z prdu kuličku. Navíc voňavou, což je případ Chefa. Chtěl bych umět takhle kuchtit i točit, zároveň mi ale nedělá problém jen sedět na prdeli a nechávat se obsluhovat. Ironií krutého osudu je, že zatímco všechno oddřel Honza Favreau, dýško ode mě dostane Sofía Vergara, protože na co taky něco umět, když stačí vypadat takhle? (Gore, NZ) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Šéf je skvelý film pre každého, kto má rád jedlo a varenie. Vidno, ako veľmi si pri ňom Jon Favreau (po ťažkom natáčaní 200-miliónového Iron Mana 2) potreboval vypnúť. Relax a feel good: to sú slová, v ktorých znamení sa snímka ladne, nestresovo nesie. V jej priebehu sa nestane nič tragické. Nikto neumrie, nikto nikoho neokradne, dokonca ani ten policajt im nedá pokutu (je to frajer!). A to je úžasné. Zároveň je vidieť, že Favreau téme rozumel (alebo si najal niekoho, kto jej mimoriadne dobre rozumel), vďaka čomu Šéf ponúka množstvo veľkých kuchárskych právd (street food skutočne za istých okolností môže výrazne predbehnúť kvázi renomované kamenné reštaurácie, varenie z čerstvých a kvalitných surovín je najviac, príprava pokrmu priamo pred zákazníkom detto). Láska ku kulinárstvu je očividná z každej dynamicky natočenej scény s nákupom surovín, varením a následnou konzumáciou. Zároveň je na filme osviežujúce, že postavy sú ľudia a aj sa tak správajú, čo je vidno na vzťahoch medzi otcami a synmi alebo medzi bývalými manželmi, ktorí po rozvode zostali priateľmi. Jon Favreau tento film veľmi potreboval. A my tiež. Hoci sme si to neuvedomovali. Díky Jon, máš to u mňa, kamoš. John Leguizamo je samozrejme fantastický (a Oliver Platt boží). ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Pohodová dramédia, ktorá vlastne neni ani dráma, ani komédia, takže je to skôr akýsi bezstarostný road-movie, ktorý vám navodí pozitívnu energiu a sentimentálny úsmev bez toho, aby ste si ten sentiment všimli. Jon Favreau skrátka vie, ako spraviť žánrovku, ktorá bude vynikať spomedzi priemeru, aj napriek tomu, že to vlastne priemer je. 80%. ()

Galéria (114)

Zaujímavosti (11)

  • S filmármi spolupracoval a taktiež si vo filme zahral malé cameo známy šéfkuchár kórejského pôvodu, menom Roy Choi. (MikaelSVK)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna extra scéna. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama