Reklama

Reklama

Šéfkuchár Carl Casper (Jon Favreau) opúšťa vyhlásenú reštauráciu v Los Angeles, pretože tam nemôže uplatniť svoju kreativitu. Majiteľ Riva (Dustin Hoffman) ho totiž núti pripravovať strohé a jednoduché jedlá, ktoré chutia prísnym kulinárskym kritikom, recenzentom bedekrov a vydavateľom sprievodcov dobrými reštauráciami. Po tomto rozhodnutí však nemôže nájsť nové zamestnanie, a tak spojí sily s priateľom Martinom (John Leguizamo), bývalou manželkou Inez (Sofía Vergaraová), a synom Percym (Emjay Anthony), aby založili malú pojazdnú reštauráciu, akési bistro v dodávke. Vďaka tomuto nápadu šéfkuchár Carl znovu rozdúcha svoju starú vášeň pre dobré jedlo a svojou kreativitou získa zaslúžený obdiv a slávu. Rady fanúšikov jeho kulinárskych výtvorov a famóznych sendvičov sa rozrastajú aj na sociálnych sieťach. Carl si začína konečne užívať nový život a lásku, a čo je najdôležitejšie, udobrí sa so svojou odcudzenou rodinou. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (11)

  • Jon Favreau miloval dobré jídlo, které i sám velmi často dokázal uvařit, a tak možná právě nad plotnou ho napadlo natočit film o jídle. Napsal si scénář, zařídil potřebné technické a finanční záležitosti a nakonec oslovil své přátele, kteří již v jeho filmech hráli, díky čemuž se mu podařilo přivést do snímku známá jména. (ČSFD)
  • 1. 5. 2014 Jon Favreau vydal obal soundtracku k filmu, který vytvořil přímo Robert Downey Jr. Soundtrack jako takový byl následně vydán 6. 5. 2014 společností Milan Records. (KOOHA)
  • Hlavní natáčení začalo v srpnu 2013 v Miami v restauraci Versailles a hotelu Fontainebleau. Film byl také natáčen v New Orleans, Los Angeles a Austinu. (KOOHA)
  • 25. 4. 2013 vydal časopis Variety informaci o tom, že Jon Favreau napíše, zrežíruje a sám si zahraje ve filmu Chef. 12. 6. 2013 bylo potom zveřejněno, že filmová společnost Open Road Films získala práva na distribuci filmu v USA, zatímco Aldamisa Entertainment bude financovat a produkovat. Produkce filmu začala v červenci 2013 v Los Angeles. (KOOHA)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna extra scéna. (MikaelSVK)
  • S filmármi spolupracoval a taktiež si vo filme zahral malé cameo známy šéfkuchár kórejského pôvodu, menom Roy Choi. (MikaelSVK)
  • Brat herca Olivera Platta, je skutočným reštauračným kritikom v metropolitnej oblasti New Yorku. Aj to bol dôvod, prečo ho pozval na niektoré zo svojich návštev reštaurácií, keďže Oliver vo filme stvárnil postavu známeho reštauračného kritika, menom Ramsey Michel. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama