Reklama

Reklama

Umenie pretekať v daždi

  • Česko Umění tančit v dešti (viac)
Trailer 1

Príbeh osudových zvratov v živote jednej rodiny z pohľadu psa Enza, ktorý je rozprávačom a dáva príbehu nový nádych. Vďaka jeho nadpriemernej inteligencii a filozofickej, no zároveň živočíšnej povahe sa emocionálne chvíle stávajú ešte intenzívnejšími a tie veselé získavajú hravú ľahkosť. Ambiciózny automobilový pretekár Denny Swift (Milo Ventimiglia) si zaobstará psa a pomenuje ho Enzo podľa zakladateľa legendárnej značky Ferrari. Odvtedy sú nerozluční, pretože osud chcel, aby Enzo zdieľal vášeň pre automobilové preteky so svojím pánom. Na dôležitých pretekoch je vždy s ním a povzbudzuje ho. Prvá veľká zmena nastane, keď Denny stretne učiteľku Evu (Amanda Seyfriedová) a zamiluje sa do nej. Enzo z toho spočiatku nie je vôbec nadšený, ale keď zazvonia svadobné zvony a narodí sa dieťa, naučí sa milovať prírastok do rodiny. Po spoločných radostiach a vzostupe však nasleduje tvrdý úder osudu. Enzo sa snaží podporiť svojich blízkych v tomto ťažkom období tak, ako najlepšie vie. Podarí sa zachrániť spoločnú budúcnosť, alebo sa malá rodina pre nečakané problémy rozpadne? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (144)

angel74 

všetky recenzie používateľa

Děj je bohužel od začátku velmi předvídatelný. I když celý příběh vypráví krásný zlatý retrívr jménem Enzo, připadá mi, že o něj samotného jde až v druhém plánu kvůli mnoha peripetiím, kterým musí čelit jeho majitel a rodina, v níž žije. Nicméně musím uznat, že málokdy se názvem povede tak dobře vystihnout obsah filmu jako v tomto případě, a to hned v několika rovinách. (65%) ()

LdaVinci 

všetky recenzie používateľa

Docela těžko se mi to hodnotí, protože najednou mám pocit, že je tu nějak moc filmů o psech a tak si říkám, jestli to nepřestává být originální. Na druhou stranu je to docela jiné pojetí a zasazení, než třeba nejvíce mi připomínající Psí poslání. Řešila se tu i nějaká spravedlnost a morální dilema a další. Nicméně i přesto, že mě to dojalo, za plnej počet to nedostane. ()

Reklama

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Po filme máte pocit, že takýchto príbehov ste už videli... A nebudete sa mýliť. Nič originálne. Film, ktorý tlačí na vaše emócie. Ale! Išla som na to s vedomím, že sa má vo filme objaviť obľúbený Kevin Costner. Lenže on sa tam neobjavil. On len nahovoril psa Enza, s jeho psím pohľadom na človečenstvo a najmä rodinu, v ktorej strávil svoj pekný psí príbeh. Bol hlavným hrdinom family story a aj najlepším predstaviteľom. Ak máte psa seniora, určite si utriete aj nejakú slzu. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Najlepší film o psovi hneď po Hačikó. Vlastne je to viac než len film o psovi. Môžem s istotou povedať, že mňa tento milý film ozaj príjemne prekvapil. Na začiatku som si povedala, ó zase ďalší film o psovi, ale mýlila som sa. Hlavný dôvod, prečo som si The Art of Racing in the Rain chcela pozrieť, boli Milo Ventimiglia & Amanda Seyfried, obidvoch mám totižto veľmi rada. 75%. ()

octopuska 

všetky recenzie používateľa

Další z filmů se psem v hlavní roli, který je vlastně vypravěčem celého příběhu. Otřepaná klišé tu čpí na míle daleko a přesto je to pecka, co vezme u srdce, pokud ho někdo nemá z kamene. Krásný, silný příběh se sympaťákem Dennym, který má rád rychlá auta, takže koukatelné nejen pro dámy. A naprosto dokonalým retrívrem Enzem, kterého si hned od začátku zamilujete. Kapesníkama jsem nešetřila, poněvadž je to film vyděrač a doják, ale nádhernej. A má samozřejmě odporného záporáka v podobě Dennyho tchána, který je zralý na pěknou nakládačku. HBO do toho zkrátka umí šlápnout. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (16)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Kanade, USA a Taliansku. Trvalo od 30. apríla 2018 do 23. júla 2018. (MikaelSVK)
  • Na placi bol Ventimiglia jedinou osobou, ktorá bola okrem trénerov oprávnená hrať sa so psami a hladkať ich. Tým sa medzi hercom a psami vytvorilo puto, ktoré je vo filme dobre vidieť. (Arsenal83)
  • Pes Enzo má hlas Kevina Costnera, ktorý po prvýkrát vo svojej kariére použil svoj hlas na dabovanie zvieraťa vo filme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama