Reklama

Reklama

Bývalý člen elitných jednotiek Bryan Mills (Liam Neeson) sa proti svojej vôli ocitá znovu v akcii. Bryanov sen, užívať si pokojný život, sa nenávratne rozplýva. Jeho manželka Lenore je nájdená brutálne zavraždená. Z jej smrti je podozrivý práve Bryan. Podarí sa mu uniknúť zatknutiu a stáva sa lovnou zverou všetkých policajných jednotiek v USA. Po jeho stope sa neúnavne vydáva detektív Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svojou vytrvalosťou donúti Bryana opäť použiť jeho "zvláštny súbor zručností." V nemilosrdnom súboji musí Bryan dokázať svoju nevinu a vypátrať skutočného vraha. V ohrození sa ocitá to jediné, čo mu v živote zostalo - dcéra Kim. (TV Markíza)

(viac)

Videá (22)

Trailer 2

Recenzie (615)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Asi mi to aj prišlo lepšie ako predošlá Odplata. Príbeh sa presunul trošku inde a aj strih v akcii sa zlepšil. Oproti prvému dielu je to síce fakt bieda a tragédia, ale Neesonovi drsňáci na staré kolená idú a aj keď to vyzerá, že áčkoví herci zablúdili v bečkových vodách, je to celkom fajn a pozerateľná akčná sranda. Len toho Megatrona na poste režiséra by už mohol nahradiť nejaký Optimus. 60% - 3* ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Celý film je složený ze dvouvteřinových záběrů, veškeré akční scény z půlvteřinových. Má nám snad tato vlastnost dalšího celovečeráku z rukou talentovaného režiséra (dle presskitu) evokovat uspěchanou atmosféru Millsova honu za spravedlností? Možná - mně ale bylo zase většinou špatně. Megaton je vážně trapák a já se hrozně stydim za to, že mi těch 108 minut vlastně docela uteklo a zas tak úplně neurazilo. ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Prvních "96 hodin" znamenalo průlom pro Liama Neesona, ze kterého se od té doby stala akční hvězda i pro Luca Bessona, pro kterého se jednalo o nejlepší počin v jeho producentské kariéře. Jednoduchý příběh, ale výborná akce a hlavně už zmíněný Liam. Pokračování na sebe nenechalo dlouho čekat, ale výměna režiséra způsobila obrovský propad v rámci kvality. Megaton je packal první kategorie a bez váhání bych ho posadil na jednu z prvních příček režisérských packalů, kteří prakticky z tutovky udělají příšernou a skoro nekoukatelnou slátaninu (ukázkově pohřbil i podařenou sérii Kurýr). Opravdu mě překvapuje, že si Besson takovýho s*áče udržuje ve svojí stáji, protože zku*ví na co šáhne. Vše popsané dokazuje i třetím dílem, kterým kvalitu poslal ještě níž než předtím. Neskutečně špatný střih, nevýrazná a ničím zajímavá akce a k tomu všemu už docela utahaný Neeson, který se nudí, nebo už stárne. Třetí Taken, tak není ani pro skalní fanoušky této série, která mohla odstartovat několika dílnou sérii o naštvaném taťkovi, ale musel by jí vést někdo jiný, než ta francouzská p*ča, která by zku*vila i výkop u silnice. Bohužel vzhledem k tržbám, můžeme očekávat další díl, jen prosím, aby Megatona někdo sejmul. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Najviac ma nedostali ani tak znova (po rovnako chaotickej dvojke) podpriemerné akčné scény (hoci je smutné, kam séria klesla po bravúrnej akcii z jednotky). Nedostal ma ani televízny kasting. Dostal ma až pozoruhodný moment, v ktorom Forest Whitaker sebavedomo napochoduje na miesto činu a s prepáčením ZOŽERIE DÔKAZNÝ MATERIÁL. Už som videl vo filmoch všeličo. Ale toto nie. Toto fakt nie. Kebyže je v tej chvíli s ním v jednej miestnosti Tommy Lee Jones z Utečenca, vytiahol by nože a nandal by mu to rovnako, ako v 90-tych rokoch Stevenovi Seagalovi v Prepadnutí v Pacifiku. Sú proste veci, ktoré sa za žiadnych okolností nerobia a konzumácia dôkazov patrí rozhodne medzi ne. Hlavným plusom trojky je, že je posledná. Máte pravdu, smutné konštatovanie u pokračovania jednotky alias jedného z najlepších akčných filmov desaťročia. K tomu Neeson, ktorý to už skutočne nedáva (kultový záber na jeho preliezanie plota pozostávajúci z 25. strihov), scenár, ktorý nestojí za ohorok cigarety a plno úžasne nelogických blbostí. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Luc Besson, Robert Mark Kamen | Hudba: Nathaniel Mechaly | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: EuropaCorp, Canal+, Ciné+, M6 Films | Rozpočet: 48 miliónov $ | Tržby: 325,8 milióna $ | Ocenenia: - || Dojná krava Bessona a spol v podobe nového dielu série Taken priniesla na svet nevýrazný, beznápaditý film, ktorý sa ani náznakom nepribližuje prvým dvom dielom, hlavne teda tomu prvému. O to viac zarážajúce to je, že Megaton režíroval i už spomenutú dvojku, no tá mi prišla ešte plná fantázie a akčnej invencie, pričom tretí diel je len samé klišé a predvídateľné konanie totálne plochých postáv bez štipku vybudovanej psychiky. Je to strašná škoda a rozčarovanie, pretože Taken patril k tomu najlepšiemu, čo tento žáner priniesol na plátna za posledné roky. Takto to vyzerá, keď umelci nevedia, že je lepšie skončiť v tom lepšiom... 20% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (23)

  • Celosvětová premiéra proběhla 16. prosince 2014 v Berlíně. (Varan)
  • Liam Neeson (Bryan Mills) súhlasil s účinkovaním v tomto pokračovaní iba pod podmienkou, ak podľa scenára už nikto nikoho neunesie. (m.a.t.o.)
  • The New York Times napísal: „Scenár logiky od Luca Bessona a Roberta Marka Kamena sa prepadáva pod banálnymi dramatickými scénami, ktoré chytajú hlavu. Len šarm Liama ​​Neesona nejako prežije bez ujmy, podáva možno najpôsobivejší kaskadérsky kúsok zo všetkých." (Arsenal83)

Reklama

Reklama