Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prvá láska je nezabudnuteľná. Pripomína jazdu na horskej dráhe, kedy človeka ovládajú sily, proti ktorým je bezmocný. Davidovi a Jade sa práve toto stalo. Podľa slávneho rovnomenného románu Scotta Spencera vznikla plnokrvná romanca, ktorá vám pripomenie alebo ukáže, aké mocné a magické je obdobie prvej zamilovanosti. David (Alex Pettyfer) a Jade (Gabriella Wilde) sú spolužiaci, čerství absolventi strednej školy, ale to je to jediné, čo ich spája. Jade vyrastala v prepychu so starostlivými rodičmi, ktorí jej nalinkovali kariéru lekárky. David má za sebou jeden drobný stret so zákonom, pracuje s otcom v jeho autodielni a na budúcnosť radšej nemyslí. Keď medzi nimi pri náhodnom stretnutí preskočí mohutná iskra, nepozerajú sa napravo ani naľavo a s nasadenými ružovými okuliarmi kráčajú v ústrety šťastnej spoločnej budúcnosti. Neuvedomujú si pritom, že existujú ľudia, ktorí im ich vzťah neprajú a urobia všetko preto, aby ho zničili. Hovorí sa, že láska hory prenáša, ale sú veci, s ktorými si poradiť nedokáže. (TV Markíza)

(viac)

Videá (18)

Trailer 1

Recenzie (166)

PhoenixSwan 

všetky recenzie používateľa

(Spoilery!) Holka, která byla 4 roky zalezlá doma s rodiči, obklopená knihama, pro ostatní byla duch a umřel jí bratr. Vypadá jak modelka, teď najednou před klukem a lidma na párty se předvádí jako party girl. Jako vážně? Její duševní stav by vypadal úplně jinak a žádnou párty by nepořádala. Jen útržek z nelogičností, klišé a stupidity, které divákům film naservíroval pod nos. Nejen, že je to předvídatelné, ale také scénář od první věty je tak debilní, jako by to psal debil. Kromě toho by mě zajímalo, jakej chlap by vyznával lásku holce před jejíma rodičema pár hodin po tom co se s holkou seznámil? Asi byl zakoukanej do toho jak vypadá, že jí její vlastnosti a nic podobného vůbec nezajímalo. Hlavně že je do ní zamilovanej, z ničeho nic. Ach jo, tohle mě dokáže vážně naštvat. Řekl, že je u něj láska na první místě? JO? A odkdy je pro chlapa ženská a láska na prvním místě? Myslím, že scénáristi pěkně popustili uzdu své fantazii. Herci příšerní, hysteričtí, nesympatičtí, nevýrazní a k ničemu. Katastrofa! ()

LondonGirl 

všetky recenzie používateľa

Akože fajn, predvídateľné, ale sympatickí herci a zaujímavý dej. Štyri hviezdičky to malo preto, lebo zvyčajne pri podobných filmoch neváham a prinajlepšom dostanú tých hviezdičiek o jednu menej. Vyzdvihujem hlavné postavy, hoci Alex Pettyfer stále nepatrí medzi mojich obľúbencov, hrať vie, to musím uznať a Gabriella Wilde ma zaujala už v Troch mušketieroch. Pre odporcov romantiky to rozhodne nebude, ale niekomu, komu romantika lahodí, sa to zaručene zapáči. ()

Reklama

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Modernejšie poňatie "klasiky" od Zefirelliho, ktoré síce oplýva gýčom a klišé, ale celé to na diváka pôsobí milo a miestami aj zaujímavo. Originál mal ale lepšiu atmosféru a nedržal sa tak kŕčovito sterilného scenára. Dosť mi vadili občasné totálne nelogickosti, ako napr. keď hlavná 17-ročná hrdinka príde na párty a povie, že toto som prešvihla....ako by mala 60 a život jej práve končil....a pod. Hlavný párik sympatický. Nenadchne, ale aj poteší. Priemer v rámci romantiky. 55 % ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Režisérka se zajímavým potenciálem. Je krásně vidět, že je potřeba ještě natočit pár kousků a řemeslo si tak trochu dostat do ruky, ale pozitivní náznaky tady jsou. První sentimentální a plytká polovina ještě není to pravé ořechové a není to proto, že hlavní hrdina vypadá, že je mu o deset let více než proklamuje. Je to proto, že dialogy jsou táááákhle natahované a uzívané. Může to být i tím, že zápaďáci dávají trochu jinak najevo emoce (resp. asi tak desetkrát více o nich žvaní logicky i nelogicky) nežli my, tudíž to, co nám připadá moc over the top, bude jinde určitě šmakovat. V té druhé polovině začnou melodramatické spiny, rodiné etudy a rozkvetou výtečně napsané postavy Greenwooda a Patricka, jejichž dialogy patří k tomu nejlepšímu co ve filmu uvidíte. Což je paradox, když se má jednat o romantiku a pomyslný vrchol filmu jsou výčitky svědomí ze smrti syna a nezvládnuté rodiny. Škoda, že se to rozjíždelo tak pomalu, protože postava studeného chirurga stojí minimálně za zamyšlení v kontextu s konturami reálného materialistckého světa vs idealistické "true love and fuck the rest". ()

neo250 

všetky recenzie používateľa

Pekný príbeh dvoch mladých ľudí ktorí sa do seba zamilujú a svoju lásku chcú dokázať aj pred dcérym otcom, ktorý vo svojej dcére uprednostňuje kariéru namiesto lásky. Popri hlavnom deji, sa vo filme odohrávajú aj menšie zápletky ktoré viac menej ostanú nepovšimnuté, čo je asi škoda, pretože filmu to mohlo dať úplne iný nádych. Aj ked autori asi chceli viac dať do povedomia začínajúcu lásku dvoch ľudí. Filmu dávam max 60% ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčení začalo v květnu 2013 v Georgii a skončilo v červenci téhož roku. (Cheeker)

Reklama

Reklama