Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatiaľ čo sa Amerikou šíri neliečiteľný vírus, Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger)  pátra po svojej dcére Maggie (Abigail Breslin), ktorá utiekla z domu. Keď ju objaví na izolovanom oddelení v nemocnici, ihneď ju odvezie späť domov. Maggie sa však pomaly začne meniť na krvilačnú zombie. Wade je odhodlaný nevzdať sa milovanej dcéry, kým to len bude možné, a odmieta ju vydať miestnej polícii. Pomaly nastáva čas, keď bude musieť situáciu vziať do vlastných rúk. (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (347)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Dopředu jsem trošku počítal s tím, že tohle bude docela blábol. Jenže se ukázalo, že u pana Guvernátora platí staré známé pravidlo, že čím méně toho na kameru z pusy vypustí, tím hodnotněji jeho herecké snažení vypadá. Tady si navíc myslím že jeho postava hraje vlastně vedlejší roli, protože celou tíhu na svých bedrech nese Abigail. Maggie je rozhodně zajímavý příspěvek do zombie tématiky a minimálně dvě noční scény mají hodně solidní hororovou atmošku. Ač bych to do filmu zpočátku neřekl své hodnocení 60% si ode mě určitě zaslouží. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Maggie co ten prst? Na co mi bude prst, když mi odpadne ruka??? Wow! Tak tahle poctivá nálož deprese a beznaděje mě fakt dostala. To jsem nečekal. Arnold překvapuje a na stará kolena z něj snad bude ještě herec. Fakt bych nechtěl bejt v jeho situaci, kdy ví, že jeho drahá dcéra musí jít a nic se s tím nedá dělat. Musím se přiznat, že ta atmosféra mě fakt pohltila. Arnie podává suverénně nejlepší herecký výkon svojí kariéry, pravda moc nemluví, ani se nesnaží předstírat nějaký extra emoce, ale je přirozenej, na nic si nehraje a to se cenní. Nejslavnější akční důchodce nám zraje jak víno a dokazuje, že se nakonec neztratí ani v úloze kdy zrovna nedrží rotačák v ruce a nepronáší : Já se vrátím! Stopáž filmu je tak akorát přiměřená a k úplný spokojenosti mi chybí jenom pár sundaných zombíků navíc (Arnie sejme tři plus jednu lišku) ale i tak se pro mě po nulových očekáváních jedná o prozatimní překvapení roku takže za mě určitě lepší 4* a třeba mě za to sežerte! 85% ()

Reklama

Dadel 

všetky recenzie používateľa

Oceňuji, že sentimentální rodinné drama je vcelku inovativní přístup k žánru zombie filmů, to by film ovšem nesměl režírovat uspávač hadů, co si myslí, že je příští Terrence Malick, a hlavní roli by nesměl hrát Arnold Schwarzenegger. A taky mě štvou ty dnes všudypřítomné modré a oranžové filtry. Film by působil mnohem opravdověji v přirozených barvách, bohužel spousta dnešních filmů vypadá spíš jako Limonádový Joe. ()

juta 

všetky recenzie používateľa

Ten kdo čekal akci s hordou zombíků, kteří se chtějí vydat na mozkobraní bude určitě zklamaný. Já jsem tušil jaké to bude a bylo to přesně takové a lépe to snad ani dopadnout nemohlo. Né všechno musí dopadnout dobře. Klidné drama s hororovými prvky s pěknou atmosférou a suprově pasující hudbou. Herci se s tím poprali opravdu dobře. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá čiastočne hororovo ladená dráma. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v časoch, keď ľudstvo ohrozuje nebezpečná nákaza meniaca ľudí na zombie, pričom sa mu ju darí potláčať, ale liek neexistuje a nakazení nemajú žiadnu šancu na prežitie. A tak keď sa muž dozvie, že jeho dcéra bola pohryzená nakazeným, nezostáva im nič iné, než sa s tým snažiť vyrovnať a prežiť spolu tých pár posledných týždňov, ktoré trvajú do premeny. Spracovanie sa mi páči, je síce pravda, že dejovo je to úplne jednoduché, moc výrazného sa tu toho vlastne ani neudeje, priamočiarejšie to takmer ani byť nemohlo a rovnako tu ani nemá moc čo prekvapiť, ale tu to aj tak neprekáža. Po tejto stránke ma jedine mrzí, že sa to venuje prakticky výhradne vzťahom v rodine, pričom sa mi dosť páčilo aj tých pár scén s rovesníkmi nakazenej, obzvlášť s jej blízkym priateľom, takže toto mohlo mať kľudne viac priestoru a tiež, že si ma hlavné postavy nezískali až tak moc, ako by som chcel. Ale aj tak som už od začiatku vedel, že ma to bude baviť, za čo môže hlavne tá výborná atmosféra, ktorá si ma podmanila a síce to stále mohlo byť ešte trochu depresívnejšie a melancholickejšie, aj tak si ma to získalo a až do konca nepustilo. Celý čas sa to nesie v príjemne pomalom tempe, kedy ešte viac vynikne tá beznádej a sadlo mi aj to komorné prevedenie, pričom aj tak sa dá dozvedieť prakticky všetko dôležité o nákaze, ale aj o tom, ako sa jej civilizácia prispôsobila. Takže toto ma skutočne bavilo od začiatku až do konca, ktorý ale mohol byť predsa len trochu výraznejší, toto mi prišlo až moc rýchle. Inak čo sa týka akcie, očakávane tu toho moc nie je, s čím ale nemám žiadny problém. A aj tak sa tu nájde pár maličkostí, ktoré aj celkom potešia. Herecké obsadenie sa mi páči, Arnold Schwarzenegger v úplne netypickej úlohe, ale to som len rád, na akčného hrdinu sa už aj tak vôbec nehodí, tu mi vyhovoval podstatne viac, než vo svojich posledných úlohách a navyše v rámci možností predvádza aj celkom solídny herecký výkon. K tomu sympatická Abigail Breslin a viacero zaujímavých vedľajších postáv, ako nevlastná matka, policajt a pár ďalších. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, s nízkym rozpočtom si tvorcovia poradili bez najmenších problémov, vizuálna stránka je v poriadku, nájde sa tu viacero pôsobivých záberov, nesklame ani tých pár masiek a k tomu samozrejme tá atmosféra. A veľkým plusom je aj hudba, tá sa mi veľmi páčila. Takže určite sa z toho stále dalo získať aj trochu viac, lepšie využiť potenciál niektorých dejových prvkov, herecké výkony mohli byť ešte trochu kvalitnejšie a ani mi to neprišlo až tak emocionálne, ako by som čakal, ale aj tak nie som sklamaný, dosť sa mi to páčilo, kladov je tu plno a po veľmi dlhej dobe ma bavil aj samotný Arnold Schwarzenegger. 75% ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (11)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Dom Vogelovcov je ten istý ako Sarin vo filme Looper (2012). Dokonca aj uhol, pod ktorým je aj s okolím natáčaný, je v oboch filmoch takmer totožný. (beso74)

Súvisiace novinky

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (viac)

Reklama

Reklama