Reklama

Reklama

Tilly Dunnageová, krásna a talentovaná žena, sa po mnohých rokoch práce krajčírky v najlepších parížskych salónoch vracia domov do Dungataru, malého mestečka uprostred austrálskej pustatiny, aby napravila krivdy z minulosti. Nielenže sa zmieri so svojou výstrednou chorou matkou a neočakávane sa zamiluje do dobrosrdečného Teddyho, ale vďaka svojmu šijaciemu stroju a zmyslu pre módu sa jej navyše podarí premeniť zovňajšok a myslenie miestnych žien. A pomstiť sa tým, čo jej kedysi ublížili. (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (258)

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Až do scény se silem to byla prostě praštěná komédie vystavěná na pozadí až divadelního drámatu. Silo to ale zvrhlo v hovadinu a veškeré následující dění bylo jak kdyby si autoři šlehli fakt drsné množství halucinogenů. Zmizela dramatičnost, zmizela komediálnost, namísto toho se začaly valit laviny hovadin nenavazujících na sebe ničím smysluplným, takže to šlo prudce do kopru. Být to takovéhle od začátku, nedám tomu ani deset minut. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Moja milovaná Kate Winslet. Vraciame sa do 50.rokov minulého storočia. Tá druhá polovica snímky speje už niekoľkokrát k záverečnému koncu, ale dvojhodinová stopáž nám pripraví ešte pár prekvapivých momentov, ktoré už sú obyčajným sledom okolností. Nudiť nás však príbeh nenechá, herci nás nechávajú v strehu hlavne vo chvíľach, kedy parodujú afektovane dialógy starých filmov o lepšej spoločnosti. Nehovoriac o záverečnej pointe. Kate Winslet je v úlohe svojráznej módnej milovníčky veľmi prirodzená a pôvabná, vystupuje sebavedome a vie, čo robí. Krajčírka sa snaží skombinovať mnoho žánrov - drámu, komédiu, psychothriller aj romancu. Aj napriek tomu, že môže podobná zmes pôsobiť tragikomicky, tvorcom sa podarilo všetko zladiť tak, aby výsledok nepôsobil ako gýčovité puzzle. ()

Reklama

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Měla jsem dojem, jako bych četla starý americký román o statečné ženě, která se sakra dobře obléká. Jenže pak tu byl mrtvý Stuart, celá ta podivná směsice vesničanů. kde každý byl buď úchyl, magor nebo záporák a silo. Poslední půlhodina je taková trochu jiná a vše se děje strašně rychle. Příjezd Tilly je ale výborný a krásné jsou zejména šaty, které nosí nebo šije. Kvůli těm šatům a šťavnaté Kate Winslett stojí zato film vidět, ale musíte si odmyslet příběh a jen se kochat. Pro někoho je to nízká cena, pro jiného vysoká. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vraví sa, že šaty robia človeka... naozaj? Po dlhej, predlhej dobe prichádza Jocelyn Moorhouse s novým filmom, ktorý ma skoro priklincoval na stoličku. Nebyť pár drobností a slabších momentov (hlavne zo začiatku - nudnejší zdĺhavý rozjazd) tak idem do plna. Neskutočne šialená, absurdná jazda za poznaním, že sú na svete ľudia (a tí sú bohužiaľ v absolútnej väčšine), ktorým na zmenu charakteru k lepšiemu nepomôžu ani tie najlepšie šaty na svete. Opäť jeden zo snímkov, ktorý oplýva bohatosťou a rozmanitosťou charakterov (najmä v negatívnom zmysle), pričom niektoré z nich mi dopriali skutočne silnú dávku antipatie a nechuti, hlavne tá pani učiteľka. Skutočne je len veľmi malo filmov kde by sa vyskytla takáto extrémne nepríjemná osoba, ktorú by divák najradšej hneď z kraja vlastnými rukami uškrtil keby mohol. Páčilo sa mi aj to, ako samotná absurdita niektorých situácií a strelený čierny humor tieto jednotlivé povahy postáv zvýrazňovali, niekedy kvôli tomu nadobúdali až karikatúrny charakter, ale o to viac to zas bolo jasnejšie a priamočiarejšie. Zároveň to pekne dotváralo hlavnú pointu. Záver aj vďaka tomuto bol absolútne famózna čerešnička na torte, plná všakovakých rozmanitých pocitov. 85/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Čeština má trefné vyjadrenie TAŠKAŘICE. Jocelyn Moorhouse akoby sa nevedela rozhodnúť, ktorým smerom (žánrom) sa ubrať. Pritom by mohlo ísť o velikánsku romantickú drámu či kostýmový veľkofilm. Takto to nie je ani ryba ani rak (PJ Hogan rukopis je zrejmý). Každopádne, Kate je skvelá, vlastne ako vždy, a Judy Davis ? - v starej dobrej, čo dobrej, najlepšej forme. Pre mňa (vedľajší) ženský herecký výkon roka. P.S.David Hirschfelder - (od 1,17hod.) - už dávno žiadna kompozícia vo mne opakovane nevyvolávala zimomriavky ako táto! ()

Galéria (165)

Zaujímavosti (23)

  • Tillyn šijací stroj bol Singer 201K2. Bol veľmi ťažký a drahý, vyšiel zhruba šesťmesačný plat pracujúcej ženy. Odborníkmi je považovaný za jeden z najlepších strojov. (megajalec)
  • Na plese predtým, ako vstúpi do sály Trudy, hrá kapela pieseň "Ballad od a Teenage Queen", ktorá bola napísaná v roku 1957 a naspieval ju Johnny Cash v roku 1958. Dej filmu sa odohráva v roku 1951. (megajalec)
  • Keď je Tilly so seržantom Farratom pred čerpacím stojanom, je vidno nápis: galón za cent. Centami a dolármi sa platilo v Austrálii od roku 1966. (megajalec)

Reklama

Reklama