Reklama

Reklama

Tilly Dunnageová, krásna a talentovaná žena, sa po mnohých rokoch práce krajčírky v najlepších parížskych salónoch vracia domov do Dungataru, malého mestečka uprostred austrálskej pustatiny, aby napravila krivdy z minulosti. Nielenže sa zmieri so svojou výstrednou chorou matkou a neočakávane sa zamiluje do dobrosrdečného Teddyho, ale vďaka svojmu šijaciemu stroju a zmyslu pre módu sa jej navyše podarí premeniť zovňajšok a myslenie miestnych žien. A pomstiť sa tým, čo jej kedysi ublížili. (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (258)

Lucjen 

všetky recenzie používateľa

...Winsletka namiesto toho aby si začala vyberať zlé filmové scenáre, ako tomu u hercov po veľkých a dlhoročných úspechoch často býva, si vyberá stále lepšie a lepšie (Divergenciu jej odpustíme). Postava príťažlivej krajčírky jej sadla ako ušitá na mieru (ha-ha). Dungatar je malé mestečko plné závistlivých, neprajných ľudí, ktorí si sami vytvárajú domnienky a je im jedno, že nemajú dôkaz. Z veľmi rozpačitej prvej polhodiny sa nakoniec vykľuje brilantná groteska - tak akurát vtipná, nečakane tragická a nebojí sa ani čierneho humoru. Hugo Weaving zrejme zahrá všetko, od tajného agenta až po utajovaného gaya...Ja sa mu vôbec nečudujem, nad mnohými modelmi ktoré WInsletka predviedla som slintala s ním. Úplne nerozumiem, čo všetkým vadilo na o 14 rokov mladšiemu Hemsworthovi...veď je to v dnešnej dobe moderné! Veľká škoda toho úvodu-neúvodu, pretože záver si pýtal piatu hviezdičku. Ešte si dovolím duchaplnú poznámku, bez tej by to nebolo ono - najtragickejšie na celom filme je, že veľa vlastností obyvateľov nebolo až tak zveličených, ako sa môže zdať... ()

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Na to, že väčšina austrálskych filmov je "divná" som si už v podstate zvykla. Rýchle prechody z dramatických scén do komických ma vôbec nerušili, naopak bavili ma. Život je vlastne presne taký, teraz sa smejete a už o päť minút môžete plakať. Dá sa povedať, že celý film sa takmer počas celej doby svojho trvania raz tváril tak a raz onak a hlavne, že toho chce riešiť strašne veľa. Záver to však v piatich minútach spojil všetko do jedného naozaj výborného výsledného efektu. Chvíľu po dopozeraní som veru rozmýšľala aj o piatich hviezdičkách, pretože takú skvelú parodickú alegóriu často nevídať. Potom som však zostala pri štyroch, predsa len ten Liam tam fakt nesedel...Videné v rámci Challange tour marec 2016 - 30 dní so svetovou kinematografiou a v rámci projektu 52 films by women. ()

Reklama

Lindiště 

všetky recenzie používateľa

Žánrové mixy mám ráda, i když ne vždy se podaří, aby to drželo pohromadě. Tady se to dle mého názoru podařilo a tak mi to přepínání mezi bláznivou komedií, traumatickými vzpomínkami, westernem, revenge žánrem atd. vůbec nevadí, právě naopak. Díky tomu člověk nemohl moc tušit, co přijde a jak to skončí. Do toho milovaná Kate Winslet a ty super hadry, co ušila sobě i těm čůzám, plus velmi stylové finále - prostě nemůžu jít pod ***** ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

"I am back, you bastards." Anotace i trailer mě připravili na dramatický film s lehce komickými prvky. Jenže se mi dostalo naprosto absurdní komedie, která místy vypadala skoro jako groteska a já musím říct, že takhle jsem se už hodně, hodně dlouho nezasmála. Člověk by až nevěřil kolik excentricky různorodých postav můžete do jednoho vidlákova nacpat. Tenhle film se mi opravdu těžko komentuje, protože nevím kde bych měla začít a kde skončit. Takovýhle film je jeden z milionu, protože něco takového se jen tak nevidí. 4* ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Domnieval som sa, že Eintopf je nemecká kulinárska špecialita Tradičné jedlo Eintopf (v preklade jeden hrniec) sa skladá z veľkého množstva surovín. Kombinácia varenia všeličoho dostupného pripomína varenie psíka a mačičky zo známej rozprávky, Ako vidieť, filmársky Eintopf (varenie z množstva žánrov) obstojne zvláda aj Austrália. Ale žiadny povznášajúci zážitok to neprináša. Len filmársky zručný štandard. Niekoľko ozaj pekných momentov sa strieda s wtf scénami, a tieto polohy nie sú úplne zladené. ()

Galéria (165)

Zaujímavosti (23)

  • Natáčanie bolo viackrát prerušené divokými emu, ktoré rušili scény. (megajalec)
  • Liam Hemsworth podstúpil prísnu diétu kvôli scéne, kde bude bez trička. Kate Winslet sa vyjadrila, že keď mu v tej scéne merala pás, počula mu škvŕkať v bruchu. (megajalec)

Reklama

Reklama