Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Česko Bella a Sebastián (viac)
Trailer 1

Malý Sebastián, ktorý žije v horách so svojim adoptívnym dedkom, sa jedného dňa tajne spriatelí s divokou fenkou veľkého horského psa Bellou. Uprostred krásnej alpskej prírody spolu zažívajú mnohé dobrodružstvá, to najväčšie z nich im však prinesie svet dospelých počas 2. svetovej vojny... (STV)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (152)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Plagát neklame, jedná sa o detský film. O detský film o priateľstve malého chlapca a psa. A má samozrejme temnejšie odtiene, pretože sa odohráva počas druhej svetovej vojny. Že sa jedná v podstate o rozprávku je zrejmé zo scény, kde sa vykúpaním v studenom jazierku stane zo šedivého hava havo snehovo biely. No on je to vlastne maxipes Fík, pretože má neprirodzene veľké nohy a pri Sebastianovi vyzerá ako obor. Je tu paralelný príbeh prevádzačov cez hory a ten hlavný príbeh je okorenený tým, že Bela je považovaná za vraha miestnych oviec, tie ale vraždia vlci. Takže metafora je zrejmá a ide asi aj o to, aby bola takto sprostredkovaná aj odrastenejším detským divákom, prípadne aby im to rodičia vysvetlili. Bela a Sebastian je jednoducho napísaný film a je takým skvelým príkladom pre začínajúcich scenáristov, ako sa najlepšie naučiť základy profesie. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Přenesení klasického námětu do období druhé světové války se ukázalo jako šťastný tah, snímek Nicolase Vaniera je tak zdaleka nejlepší filmovou adaptací známé dětské knihy Cécile Aubryové. Navíc specialista na hrané filmy z divoké přírody Nicolas Vanier je opravdu dobrý režisér, v kombinaci s překrásnou kamerou je opravdu radost se na novodobou Bellu a Sebastiána dívat...a to jak dětskýma očima, tak očima dospělého diváka...nádherný film skutečně pro CELOU rodinu... ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pekná rozprávka, aj keď až trochu príliš idealizovaná a naivná. Príbeh ako taký nebol vôbec zlý, práveže som bol rád, že sa to celý čas netočilo len okolo nejakého psa, ale celý film mal aj nejakú inšiu dejovú líniu. Aj keď všetci tí SSáci mi prišli až príliš milí a priateľskí. Najlepšia scéna bolo, keď ten šedivý pes vkročil do jazera a zrazu bol belší ako čerstvo napadnutý sneh. Ako celok to síce nebolo nič prevratné, no tie scenérie savojských Alp tomu pridali poriadne veľký kus majestátnosti. Naozaj krásne zábery, vlastne celkovo chválim kameru, ktorá svojou kvalitou vysoko prevýšila aj samotný scenár. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Ak by som mal brať film ako celok, jedná sa rozhodne o priemerné dielo. Z detského pohľadu si určite zaslúži ešte jednu hviezdičku. Príbeh je to síce pekný, čistý a pre detského diváka atraktívny nielen kvoli nádhernej prírode, ale niektoré motívy protagonistov sú veľmi nejasné a nedopovedané. Taký je aj samotný záver, ktorý mi pripadal akoby bolo natočené aj pokračovanie... Navzdory všetkému negatívnemu má film slušné tempo, dobrý výber hercov ( malý Sebastian bola trefa ), peknú prírodu, ktorú umocnila kamera a hlavne myšlienku lásky chlapca a psa. ()

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Roztomilý klučina, velký bílý pes a příroda. Všechno ostatní tam bylo navíc, dokonce i jakýs takýs pokus o příběh. děti to bavit nebude, na to je to moc dlouhé a děje se tam něco, co jde mimo ně, dospělí zas uvidí to, co už mnohokráte viděli jinde. Pusťte dětem snad raději tu Lassie. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (9)

  • Jedna z verzí ústřední písně "Belle", konkrétně ta, která zazní ve 35. minutě, je nazpívaná přímo hlavním dětským představitelem Félixem Bossuetem. (jirkahorn)
  • Celý film sa natáčal chronologicky počas troch ročných období, od leta do zimy. (MikaelSVK)
  • Ve filmu zazní i skladba, která byla úvodní znělkou původního seriálu. (cheyene)

Reklama

Reklama