Reklama

Reklama

Pierre Michel je prevelený do Marseille, aby rozložil tamojšiu sieť organizovaného zločinu a jej prekvitajúci obchod s drogami. Nebude to však mať jednoduché - Gaëtan Zampa, nedotknuteľná hlava miestnej mafie, má totiž pod palcom políciu, súdy i politikov... (RTVS)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (81)

Santino7 

všetky recenzie používateľa

Poctivá francúzska žánrovka, ktorá exceluje najmä čo sa týka bravúrneho zachytenia dobovosti, a celkovo atmosféry - sedemdesiate/osemdesiate roky sú z tejto krimi priam cítiť, a verte, pocit je to naozaj príjemný (v tomto smere mi to mierne pripomenulo o čosi horšie Blood Ties). Jediné, čo by som tvorcom filmu vytkol, a v čom vidím najzásadnejší problém (nie, nepovažujem zaň občasnú rozťahanost snímky, i keď je pravda, že tiež som už v niektorých hluchších miestach strácal pozornosť), je bezpochyby až priveľký odstup od postáv, ktorý mi ako divákovi nedovolil žiadnu z nich si viac obľúbiť, či jej - dajme tomu - fandiť. No skrátka chýbala štipka emócií navyše. Viem, je to len taká maličkosť, hlúposť, ale práve kvôli tomuto možno samotné finále, ktoré je mimochodom zvládnuté veľmi dobre, nemá až takú silu a efekt, ako mať mohlo, keby nám tie postavy predsalen boli viac priblížené. Opakujem, poctivá retro krimi záležitosť. 75% ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Výborná Francouzská drsná Krimi v retro looku ala 70´s o novém soudci v Marseille, který jde proti organizovanému zločinu, kterému vévodí skvělý Gilles Lellouche. Nenudil jsem se, tempo je fajn, došlo i na krvavou akci, finále je poměrně šokující. Francii tyhle filmy jdou výborně a tahla gangsterka řízlá Krimi není výjimka. 8/10. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Typicky francouzsky precizní, od začátku až do konce Nevím, jestli i závěr byl přesně takový, jako ve filmu, nicméně když vezmu v potaz o kolik peněz v tomhle filmu šlo, zas tak moc bych se nedivil. La French je další z řady poctivě zrežírovaných, francouzských kriminálek, kteří na tenhle žánr mají asi nějaký galský patent. Jinak si tuhle očividnou kvalitu ani neumím vysvětlit. ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku to vypadalo opravdu nadějně a mě skoro napadala kacířská myšlenka, že to možná bude lepší než Francouzská spojka z roku 1971 od Friedkina. Jenže to moc dlouho nevydrželo. Postupně to začne bejt poněkud stereotypní a vyleze z toho naprosto tuctový krimi. Možná kdyby to někdo natočil o těch 30 let dřív a hrál v tom třeba Alain Delon, tak by to fungovalo líp. Jenže tady koukáte na (aspoň pro mě) úplně neznámý herce, který vypadaj všichni stejně (podobný xichty, stejný účesy), takže jsem se ještě navíc ztrácel v postavách. Film má slušnej začátek, celkem se povedlo navodit tu atmosféru 70. a počátku 80. let, ale to je tak všechno. Zbytek je sotva průměr. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Akysi francuzsky pokus o Francuzsku spojku, akurat Dujardin na mna neposobil ako Hekmen, neviem preco. proste som mu neveril ze sa energeticky pustil do rozbijania francuzsko - italskej mafie. Dobre ze sa riesil heroin, to posobilo na mna realne, aj dialogy dobre posobili ... kulisy na urovni, skoda ze v strede sa tempo dost zvolnilo a rezisersky to bolo dost odbite, natocene akokeby bez zaujmu, Jimenezov rezisersky rukopis ma teda nijak nezaujal : 66 % ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (3)

  • Okrem juhu Francúzska prebiehalo natáčanie filmu aj na Malte. Natáčalo sa od 26. augusta až do októbra 2013. (MikaelSVK)
  • Logo filmové společnosti Gaumont v úvodu filmu je to, které se používalo v sedmdesátých letech. Film je totiž do této doby zasazen. (Punisher)

Reklama

Reklama