Reklama

Reklama

Agresivní virus

(seriál)
  • USA The Strain
Trailer 2
USA, (2014–2017), 34 h 22 min (Minutáž: 41–69 min)

Predloha:

Guillermo del Toro (kniha), Chuck Hogan (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown, Francis Capra, Roger Cross, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Mía Maestro (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(46)

Na newyorském letišti J. F. Kennedyho přistane letadlo plné mrtvých pasažérů. Ty během letu přepadla neznámá síla a čtyřem z nich se podařilo přežít. Nikdo však netuší, co bylo příčinou smrti ostatních pasažérů, a proto je k případu povolán epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem. Ephraim se právě rozvádí s manželkou, která ho opustila. Při vyšetřování událostí v letadle je objevena podivná truhla vypadající jako rakev. Ta však po nějaké době záhadně zmizí. Ephraim a Nora mezitím naleznou podivné červy. Patolog jim sdělí, že v tělech obětí se nenašla žádná krev. Na letiště dorazí starý židovský obchodník Abraham Setrakian, který si vynucuje setkání s Ephraimem. Ten ho odmítá, ale Ephraim mu stačí sdělit, že pokud se mu podaří zadržet rakev na letišti, nemusí dojít k žádnému problému. Ephraim tedy nařídí zákaz odjezdu všech větších vozidel z letiště. Rakev však s Jimovým souhlasem z letiště odveze zlodějíček Gus Elizalde, kterého najal Thomas Eichhorst, pravá ruka podivínského milionáře Eldritche Palmera. Na patologii mezitím těla zemřelých pasažérů obživnou a patologovi vysají veškerou krev. Setrakian si uvědomuje, že do New Yorku dorazila hrozba, které on už jednou v životě čelil. (TV Prima)

(viac)

Recenzie používateľa Arkanoid k tomuto seriálu (14)

Den předtím (2014) (S01E01) 

„Hunger, poet once said, is the most important thing we know, the first leasson we learn.“ Spoilery. Začína to epickou hudbou aj hláškou, čiže tak, ako má. Lietadlo plné mŕtvych pasažierov pristáva na americkom letisku súčasnosti vzniku seriálu. Nevieme, čo sa s nimi presne stalo, je ale zobrazená ale určitá tajomná sila, ktorá sa ukáže byť nejakým druhom mocného upíra. V lietadle bola totiž prevážaná truhla, ktorá by sa tam nemala ako dostať bez mocných v pozadí, keďže nebola na zozname. Na miesto je privolaný vrchný epidemiológ CDC s tímom Eph, ktorému to myslí až priveľa a nedokáže sa venovať rodine, kde sa s ním jeho manželka chce rozviesť. Zbytočným a kontraproduktívnym prvkom v epizóde mi príde zobrazenie písania si s jeho synom. Kvôli bežným prvkom digitálnej doby vážne nevyhľadávam filmy a seriály. Sledujeme aj starého záložníka, ktorý živí srdce svojej ženy svojou krvou v pohári a tuší, čo sa stalo s cestujúcimi lietadla. Všetko sa vyvíja sľubne, napínavo a tajomne, takže sa dá tešiť na ďalšie epizódy. Jazykové okienko: meter maid. ()

Ta bedna (2014) (S01E02) 

Eph konečne priznal, že je alkoholik, Gusova dejová línia sa akoby uzavrela, dcérka vysala otcovi viac, než nervy a Palmer sa konečne dočkal svojho stretnutia. Napätia bolo ale menej a takisto menej akčných scén a scén, ktoré by dej nejako ozvláštnili a posunuli. ()

Uhlazený (2014) (S01E03) 

Spoilery. Eph sa konečne už dostal ku aktívnemu násiliu, ktoré spomínal a rozmlátil hlavu jednému z preživších hasiacim prístrojom, ale Irréversible zostal neprekonaný. Odpadnutie penisu jedného z charakterov je samozrejme znepokojivé, ako aj ostatné veci, ako napríklad neustále spiaci agent Jim, ale chcelo by to viac scén ako tá posledná. ()

Není to pro každého (2014) (S01E04) 

Opäť trochu očakávané, ale v brutálnych a pokryteckých momentoch potešilo. Mám pocit, že súčasná doba téme škodí. ()

Reklama

Útěky (2014) (S01E05) 

Brutalita je fajn, ale dej je naťahovaný. Zatiaľ hrdinovia nečelili žiadnemu big bossovi, s ktorým by mohli mať problém a mohli si tak siahnuť na dno svojich síl. Jednotka upírych deratizérov stále nie je poskladaná, ale dá sa tušiť, že sa ďalší členovia ešte pripoja. ()

Zákryt (2014) (S01E06) 

Neviem si spomenúť na žiadny moment, ktorý bol výrazný, ale napätie našťastie ostávalo. Škoda ale krátkeho trvania agentov FBI. Na druhú stranu, ich postavy neboli napísané divácky atraktívne. ()

Na prokázané služby (2014) (S01E07) 

Viac ľudí si začína uvedomovať hrozbu a akcie síce pribudlo, začo som rád, ale jednotlivé akcie sú stále veľmi krátke a neprepracované. Seriál stále drží diváka napätím. ()

Zrůdy noci (2014) (S01E08) 

„You look like a bunch of looters to me.“ „We are from Centers for Disease Control and Prevention. Who are you?“ „I am a looter.“ Potešila pasca na benzínke. Kazila ju len operácie, na ktorú prišiel celý tím vigilantes a strážiť všetky vchody ostal len predavač, ktorý im neveril. Pekná, napínavá tímovka. Takých epizód chcem viac. ()

Zmizelá (2014) (S01E09) 

„Who was that?“ „My ex wife’s boyfriend.“ „Not anymore.“ Čierny humor krásne funguje a vtipy o Mattovi sú hneď dva. Na Epha a Noru to príde hneď po spálení mŕtvoly a zaspomínaní si na Jima. Prichytí ich, na ich šťastie, až po, kamoška jeho ex, čo mu strážila syna. Ephovi sa v tej situácii podarí uraziť obe svoje ženy naraz. Ako epilóg máme premenu nášho obľúbeného Nemca na upíra. Celkom podarený zlepenec. ()

Ti nejbližší (2014) (S01E10) 

Opäť ďalší vývoj, čo sa príbehov postáv týka, ale chýbala akcia aj viac napätia. ()

Třetí kolej (2014) (S01E11) 

Stretnutie s majstrom nebolo také kultové, ako by sa patrilo. Jeho béčková maska je navyše celkom na smiech. Malý Zack sa v rámci syndrómu dobrého chlapca nepochopiteľne púšťa do smrteľného nebezpečenstva, len aby dôchodkyni s Alzheimerom zabezpečil 2 balíčky cigariet. Napätie tu stále našťastie bolo. All you need to know. ()

Poslední pomazání (2014) (S01E12) 

Väčšine postáv nebezpečenstvo v tejto epizóde nehrozí. Z hľadiska aktívnosti však prídeme o tú najmenej praktickú. Eldrich sa konečne po druhýkrát stretne s Majstrom, ktorý sa konečne rozhodne, čo s ním spraví. Setrakianove flashbacky sú najnapínavejšou časťou epizódy, ale zároveň sú aj predvídateľné. ()

Pán (2014) (S01E13) 

„You know why?“ „ I don’t need to. You will tell me.“ Spoilery. Eldrich sa dozvedá, čo sa s ním vlastne stalo a šťastný veru nie je. Jeho bodyguard dokonca dáva výpoveď. Eph s Fetom sa idú presvedčiť, či správne tipujú úkryt Majstra. Akcia v ňom bohužiaľ neprekvapuje, Majstrov útek už áno. Gusovo naverbovanie vzbúreneckou upírskou frakciou je teda zaujímavejšie. „It’s that..?“ „Yeah. Dynamite. A common exterminating tool.“ ()

Brooklyn, New York (2015) (S02E01) 

Sarduova zápletka neprináša nič nové. Setrakian toľko pátra po Majstrovi, až sa cíti unesený. Stretnutie so staršími mocnými vyzerá kultovo, akurát sa napájajú a robia ti obeti brutálne ťažším. Druhý herec v úlohe Zacka je nesympatický spratek, ale hádže stilettom. Zápletka so slepými deťmi zaujme. S vizuálom akcie sa tvorcovia kvôli vypadnutému svetlu v príbehu pohrali a máme tu tak konečne napätie. Úvodná epizóda niektorými scénami nabudila, chýbalo ale viac napätia, pri ktorom by si postavy siahli na dno svojich síl. ()

Reklama

Reklama