Reklama

Reklama

Doba ľadová: Mamutí tresk

  • Česko Doba ledová: Mamutí drcnutí (viac)
Trailer 1

Ak je možné niektoré obdobie v dejinách našej planéty označiť za zaujímavé časy nabité katastrofickými udalosťami, za časy, ktoré poriadne preverili silu charakteru a schopnosť prežiť, tak je to doba ľadová. Je jedno aká. Či prvá, druhá alebo piata. A práve v piatom pokračovaní jednej z najpopulárnejších animovaných filmových sérií opäť stretávame všetkých starých známych hrdinov a pár úplne nových. Prichádza ľadová udalosť roka a s ňou mamuty Manny, Ellie, niečo ako leňochod menom Sid, tiger Diego alebo vačice Crash a Eddie. 
Nezabudli sme na niekoho? Samozrejme – na toho najdôležitejšieho, veveričiaka Scrata. Ten, ako je jeho nedobrým zvykom, v snahe uloviť konečne večne unikajúci žaluď spôsobí nehodu, z ktorej vznikne úplná katastrofa. Začne to tým, že vytrvalého Scrata naháňačka za žaluďom katapultuje do vesmíru. A tam, vďaka svojej povestnej nešikovnosti a nekončiacej smoly náhodne spustí sériu kozmických katastrof. To vedie k zásadnému ohrozeniu našej planéty, na ktorú zrazu mieri asteroid ako hrom a ohrozuje ľadový svet aj s jeho obyvateľmi. A pretože sa naša partia skladá zo samých nefalšovaných a neohrozených hrdinov, nečaká na svoje vyhubenie, ale vydáva sa na záchrannú výpravu do tajomnej Geotopie. Síce im tam občas bude tuhnúť krv v žilách, ale to predovšetkým zimou, inak to bude hlavne sranda. A či sa Scrat konečne stretne so žaluďom? Kto vie... (Cinemart SK)

(viac)

Videá (31)

Trailer 1

Recenzie (265)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $105miliónovTržby USA $64,063,008Tržby Celosvetovo $408,579,038Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,127,030Tržby za predaj DVD v USA $8,912,999║ dobojované, už by to mala táto séria radšej zabaliť, všetko tu je až zbytočne premodernizované a dejovo úplne prvoplánové, mamutie spory sú doslova otravné, ostatné hlavné postavy tiež moc nedajú okrem Sida, k tomu tu pribudnú ďalšie postavy ktoré sú už úplne prestrelené, čo je ale najhoršie len minimum gagov poriadne funguje, takže ani v rámci zábavnosti to už nie je žiadna bašta, tento rok je proste katastrofálny pre pokračovania, takže ruky preč aj od tohto /videl v kine: 50%/ ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Nová Doba ledová podle mnohých očekávání už poněkud vykrádá svoje předchůdce, nicméně se není čemu divit, když se vezme v potaz, že se jedná již o pátý celovečerní film o staré známé partě. Nejvíce mi vadila příliš okatá překombinovanost příběhu okolo Scrata (nápad s létajícím talířem přece jen už přesahuje moje chápání) a hlavních hrdinů, kteří řešili vcelku tuctové a již mnohokrát viděné problémy (svatba, odstěhování se od rodičů, hledání partnera atd.), které bych hledal spíše u lidských hrdinů. Nicméně i tak jsem se párkrát od srdce zasmál, zejména nad hláškami staré lenochodí babičky ("Ten nápad je tak blbý, že kdyby měl ksicht, tak ho přetáhnu svou holí!"). Kouzlo, vtip a originálnost prvního (a vesměs i třetího) dílu už bohužel vyprchala, a proto by se tvůrci měli raději vydat spíš jiným směrem. Zkrátka pokračování, které sice neurazí a není vyloženě úplně špatné, ale nepřináší již nic nového a nejvíce vyniká tím, jak je průměrné a předvídatelné. ()

Reklama

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Spíše otravné než vtipné... Je velice zvláštní sledovat na jedné straně ztřeštěné postavičky dělající ztřeštěné věci, kroutící se, poskakující a podivně vřískající, a na druhé straně tradičně umolousaný příběh o rodinných hodnotách. Ani jedno z toho mě pořádně nezajímalo, zápletka s asteroidem se navíc jako by ani nebyla důležitá a obzvlášť když jsem vzpomínal na nedávné Croodsovy, kteří skoro totéž téma podali mnohem zábavněji, bylo mi smutno. Body dávám jen za Scrata, za maniakálního Bucka a za několik málo milých vtípků.___P.S. Máte-li DVD astojíte-li jen o Scratovy vylomeniny, pusťte si 15minutový kraťas Scrat: Ve vesmíru, což jsou vlastně všechny Scratovy scény sestříhané dohromady a opatřené jiným koncem. ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Přitroublého Sida, věčně negativního Diega i spořádanou rodinku mamuta Mannyho jsem si za celá léta vývoje série Ice Age, která se do světa probíjí prakticky souběžně s tím, jak já stárnu, oblíbil opravdu hodně. Jednička je neopředená klasika, která malým dětem kromě pohodové komedie nabídne i smutnou zápletku. Kupříkladu třetí díl absolutně miluju, hlavně pro přítomnost a nezapomenutelné dialogy dvou přitroublých krysáků (či co oni dva mají vlastně představovat). Dvojku se čtyřkou jsem nikdy nevnímal jako výjimečné příspěvky do série, ovšem loňská pětka udělala definitivní zářez. Když již po 14 letech od samotné jedničky nebylo z čeho vařit, přihodilo se drobet fantasmagorického nádechu, jenž Době ledové absolutně nesvědčí, a vznikl díl s podtitulem Collision Course. Je velká škoda, že jsem si návrat mých velkých oblíbenců z dětství již nemohl užít alespoň místy tohoto filmu. Jen doufám, že pokračování nepohořelo jen v mých očích a zazdilo tak dveře dalším stejně odfláknutým následovníkům. ()

rakovnik 

všetky recenzie používateľa

Souhlasím se zdejším hodnocením, které odráží nedostatek nových nápadů, přicházející nutně se zvyšujícím se počtem dílů filmu. Stará dobrá parta je fajn, některé scénky vtipné, animace tradičně kvalitní, ale celek už je trochu křečovitý. Líbily se mi narážky na evoluci a veverka, která je ale už dost mimo. A jestli nejsem zaujatý jako dospělák? Náš prcek dost často při sledování ztrácel pozornost také. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. června 2016 na filmovém festivalu v Sydney. (Varan)
  • Keď behom úvodnej sekvencie veverička Scrat lieta vesmírom v skafandri a zanechá stopu na asteroide, hrá v pozadí ústredná znelka z filmu 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Vnútorný hlas Bucka so znalosťami fyziky sa volá Neil deBuck Lasičkon (v origináli Neil deBuck Weasel). Je to narážka na amerického astrofyzika Neila deGrasse Tysona. Neil túto postavu aj nadaboval. (ČSFD)

Súvisiace novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (viac)

Reklama

Reklama