Reklama

Reklama

James Bond: V tajnej službe Jej veličenstva

  • Česko Ve službách Jejího Veličenstva (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Ernst Blofeld pripravuje vo svojom ústave vysoko v Alpách diabolský plán, ktorý môže byť osudný pre celý svet. Podarilo sa mu totiž vyvinúť smrteľne nebezpečný vírus a chce ho rozšíriť po celej zemi prostredníctvom mladých dievčat, ktoré zhromaždil v neprístupnom laboratóriu. Do Švajčiarska však prichádza James Bond, aby mu tento plán prekazil. (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (538)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Lazenby není zdaleka největší problém této prapodivné bondovky s úchvatnými sceneriemi Švýcarských alp. Nejvíc je znát jiný režisér, který se snaží vzít personu Bonda z gruntu jiným směrem, než tomu bylo doposud. Výsledkem je mise agenta 007, jejíž děj je daleko víc protkán osobními peripetiemi, nežli jako služba vlasti. Naneštěstí je i technická stránka filmu velmi kontroverzní. Osobní souboje možná trochu přitlačily na pilu, ale stříh je ukrutně zmatečný a technické fígle nijaké. V podstatě Bond bez šťávy, navíc s velmi dlouhou stopáží. ()

LiVentura 

všetky recenzie používateľa

Bezpochyby nejlepší Bond minulých let. Skvělý, sympatický a originální George Lazenby v roli tajného agenta Jejího Veličenstva. Malá narážka na začátku filmu na Conneryho coby předchozího Bonda. Jen snad škoda, že milý Lazenby nedostal vícero příležitostí s touto dnes již kultovní postavou britského agenta.. Skvělý věčný úhlavní nepřítel Bonda Blofeld znamenitě ztvárněn nezapomenutelným Savalasem. Do toho všeho v pozadí naprosto perfektně zapadá melodičnost autora filmové hudby Johna Barryho. Bravurní dílko. ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

Dávam veľmi silné 3 (skoro až 4): za doposiaľ najsympatickejšieho a najlepšieho záporáka Blofelda v podaní "kojaka" Savalasa, lazenby po connerym bolo niečo také, ako nedávno craig po brosnanovi: zmena šarmu, starosvetskosti a klasického fešáckeho gentlemanstva na trochu drsnejšie správanie, väčšiu drzosť a cynizmus - škoda, že si tento austrálsky bond zahral iba v jednej bondovke, nie že by som ostatných nemal rád, connery a brosnan sú klasika, craig a dalton sú zasa na presne podľa môjho gusta správna drsnosť a akčnosť (len s tým mooreom sa ešte musím nejako zmieriť). Nevýhody tohto dielu sú: prehnaná dĺžka, príliš zvláštne romantická prvá polovica a melodramatický záver, akýmsi dramaturgickým spôsobom zvláštne prerozprávaný príbeh, kedy dlho nevieme, o čo vlastne ide/pôjde a potom to vieme, ale nie sú nám všetky motivácie a zvraty tak úplne jasné. Klady tohto dielu: úchvatné akčné scény - prestrelka na lyžiach (Nolan a Inception sa týmto veľmi inšpirovali) a hlavne záverečný súboj Bonda s Blofeldom (originálny, svižný, netradičný, akčný), kopa pekných žien (i napriek iba jednej výnimočnej bondgirl/bondwife) pokope v divnom sanatóriu s LSD prvkami, humor (hláškovanie o čosi odvážnejšie, výraznejšie). ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem povedať, že by vo filme "On Her Majesty´s Secret Service" neboli zaujímavé momenty, ale podľa mňa ich nie je dostatok na to, aby to dokázalo potiahnuť celý film. Musím priznať, že prvá hodina ma neskutočne nudila a mal som pocit, že film nešiel dokopy nikam. Potom sa to trošku zdvihne, no keď sa film vráti späť k romantike a úteku, opäť ma to začalo pomaly uspávať a mal som pocit, že sa nič zase dokopy nedeje. Neviem prečo sa Sean Connery neobjavil v tomto filme, nakoľko sa objavil potom v ďalšej Bondovke. A viem si predstaviť, že možno by to s ním vedelo fungovať oveľa lepšie. George Lazenby nie je hrozný, ale niečo mu z Jamesa Bonda chýba a nevie to vo filme poriadne dať. Najmä v prvej polovici filmu. Okrem toho je film na troch alebo štyroch miestach skutočne strašne zostrihnutý, že človek má pocit, že niekde chýbala scénka. Záver je trošku očakávateľný, no nie je podľa mňa tiež najhorší. Ja si myslím, že je vidno dobré momenty, no nevyužijú sa dokopy nijako. Ako aj scénky so ženami v tom výskumnom centre. Kam to malo celé smerovať? Dozvieme sa v pokračovani? Dozvieme sa vôbec? Proste obrovské množstvo dier a plus dávka nudy nerobí z tohto filmu jeden z mojich obľúbených. Som teda zvedavý, čo bude v Diamonds Are Forever Hodnotenie: C- ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Hodně podivný Bond, který by spíše unesl trošku jiné označení filmu, než jako 007. Nad Lazenbym se divák, který je navyklý na Conneryho musí opravdu obrnit notnou dávkou shovívavosti. Za vše hovoří věta z počátku filmu, kdy Lazenby pronese "Tohle by se Connerymu nestalo." Ve filmu je notná dávka odlišností od jiných dílů: 1. Bond se ožení a zamiluje. Pro Bonda je přece manželství něco jako záhuba, tady skočí do chomoutu více než dobrovolně. Navíc je zamilovaný a klidně si skočí do postele mezi tím s jinou. Tady to trošku scénáristům pokulhává. 2. Chybí v ději hlavní zabiják. Chápu že tentokráte pro něj nebylo místečko. Ale člověk si už navykl na Oddjoba, Granta, Mr. Winta s Mr. Kiddem nebo třeba na Jawse. Tady prostě nic. 3. Jamese Bonda pochválí dokonce i Q. Jakoby se snad tvůrci pomalu se sérií tehdy chtěli loučit. No a těch rozdílů oproti jiným dílům by se našla celá řádka. Dokonce se nám 2/3 děje odehrávají na jednom místě. 55% ()

Galéria (203)

Zaujímavosti (96)

  • Film se natáčel v Portugalsku, Švýcarsku a Velké Británii. Natáčelo se také na hoře Schilthorn v Alpách ve Švýcarsku, která měří 2 973m. V současnosti je zde kromě otočné restaurace Piz Gloria, která se objevila ve filmu, velké muzeum Jamese Bonda, kde je mimo jiné i část vrtulníku právě z tohoto filmu a spousta dalších bondovských atrakcí. Natáčelo se od 21. října 1968 do 23. června 1969. (henrycruel)
  • Ve scéně, během níž je Bond knokautován ve své ložnici, byl současně vůbec poprvé v této sérii použit zpomalený záběr. (džanik)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (viac)

Reklama

Reklama