Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojený silnou charizmou, vychovaný ulicou a skúsenosťami vojenského umenia, Tony Fait (DMX) riadi úpravy mesta s vášnivou precíznosťou, starajúc sa o obchody a jeho lojálnu oddanú partiu profesionálov (Anthony Anderson, Gabrielle Union a Drag-On) s oddanosťou, ktorú prevyšuje jedine láska k jeho dcére Vanesse (Paige Hurd). Po uskutočnení komplexu krádeží, vrátane vykradnutia skrýše čiernych diamantov, Fait prichádza do priameho kontaktu so Su (Jet Li), taiwanským vládnym agentom, ktorý sleduje pohyb výnimočných kameňov po celom svete. Su je vytrvalý a neoblomný, nepoľuje len na drahokamy, ale poľuje aj na neľútostného, brutálneho Linga (Mark Dacascos), svojho pôvodného partnera, ktorý uniesol Faitovu dcéru ako súčasť manévru vymeniť ju za ukradnuté drahokamy. Fait ukryje kamene u priekupníka Archieho (Tom Arnold), diamanty promptne skončia v rukách mocného zločinca (Chi McBride). Fait mobilizuje svoj tím, suspenduje - prerušuje striktnú stratégiu bez zbraní a pripravuje povolať každú silu k dispozícii na záchranu svojej dcéry. Ale jedine Su pozná Linga dostatočne dobre na to, aby vedel anticipovať - predvídať každý jeho pohyb - a po stretnutí s Lingovými pracovníkmi pri ukážke ich vojenskej prefíkanosti, Fait zisťuje, že Su by mohol byť jeho jedinou nádejou na to, aby sa Vanessa vrátila domov živá. Protivníci podľa zákona, ale spojenci podľa okolností, majster zlodej a enigmatický agent spoja svoje sily vyhrať vojnu nad spoločným nepriateľom: Su na vykonanie pomsty voči človeku, ktorý usiloval o jeho život a Fait na záchranu Vanessy, jedinej osoby bez ktorej nemôže žiť. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (212)

Rudinsky 

všetky recenzie používateľa

Nasraty "afroameričania" predvádzajúci hádam ešte stupídnejšie kostýmy a reťaze ako 50 cent..Hrozné, protagonisti z bronxu nám ukazujú, že aj v škatuli sa dá vyžiť slušne, keĎ si "nigga" a máš reťaz ako dedinský Dunčo. Tieto gangsterky su desivé, tie hviezdičky sú za DŽEt liho a pekné ženy...Vlastne už ani neviem čo tam bolo, lebo ku koncu som vypol telku a išiel spať. ()

UncleG 

všetky recenzie používateľa

Teda nechci panu Bartkowiakovi šahat do svědomí, případně bořit jeho iluze, ale banda plešatejch, namachrovanejch, řetezama ověšenejch, zkérovanejch "Afroameričanů" se nezabývá něčím tak nesmírně inteligenčně náročným, jako otevírání bankovních sejfů. Jejich bohulibé snažení v oblasti kriminálních činů se zpravidla ubírá zcela jiným směrem. Například někomu vystřelit střeva na chodník a pak ho okrást. Nebo někoho okrást a pak mu vystřelit střeva na chodník. Jak vidíme, jejich pestrá činnost nepostrádá i jistou dávku variability, ovšem o vybírání vysoce zabezpečených trezorů se existencím s přezdívkami "Drag-On" nebo "DMX" může skutečně jenom zdát. Na hlavních představitelích pak celý film krutě dojíždí. Zatímco Jet-Li se ve své roli agenta Su zrovna nepřetrhnul, samotný ústřední hrdina Tony Faith alias DeMent-X je nepřesvědčivost sama. Hlubokomyslný až zádumčivý výraz v jeho tváři dává tušit, že hlavní představitel musel s přehledem zvládnout snad i třetí třídu základní školy a jeho herecké kreace na téma "jsem zlý plešatý Ou-Dží" se do kroniky filmových křečí zapíšou zlatým písmem. O zápletce nemá cenu mluvit vůbec. Je to vo ňákejch diamantech. Tečka. ()

Reklama

Antek 

všetky recenzie používateľa

Působilo to na mě dojmem, že Silver k sepsání scénáře najal nějakého osmiletého kluka, protože takovou absenci příběhu už jsem dlouho nezažil. K tomu dal hercům do smlouvy, že musí nosit celý film kamenné ksichty a chovat se imbecilně. Protože když se postavy posunou v ději tak, že jedna z nich něco TUŠÍ, nemůžu to brát ani s přimhouřenýma očima. A jako bonus je tu vedlejší „dějová“ linka s unesenou dcerkou, která sem přišla z úplně jiného filmu (konkrétně Sám doma) - děs. Ta jedna hvězdička není za Jet Liho (který v tomto filmu bojuje zásadně s jednou rukou v kapse - proboha PROČ?!!!), ale za dvě scény, které mi utkvěly v paměti: 1) Liho ruční zdolávání pater, 2) honička na čtyřkolkách. Bartowiak po Romeovi a Lovci policajtů opět dokazuje, že je možná zručný kameraman, ale mizerný režisér (takže ve mě vyvstaly obavy z právě se točícího Dooma - může vůbec takový film dopadnout dobře?). ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Slusnej akčňák, bohužel zase s naprosto stupidním a ohraným dějem plným klišé. Jedinej kdo to jakž takž zachraňuje je docela drsnej Jet-Li a jeho bitky, sice jich mohlo být víc, ale i tak dokázaly film pozvednout. Jenže nikdo jinej mu moc nepomůže a na nějaký akce na záchranu dcery nejsem moc zvědavej, takže nakonec jen průměr ()

Turiec 

všetky recenzie používateľa

Unesená dcéra a záchrana sveta pred kým iným ako neameričanmi, Jet Li, ktorý toho moc nenarozpráva, ale predvádza svoj slušný štandard bez výnimočných čísel. Úplne deravý scenár, ale milovníci bojových umení, krásnych áut a hip-hopu sa asi nudiť nebudú. Zaujímalo by ma, prečo mnoho scenáristov a režisérov má predstavu, že planétu vždy zachraňujú grázli, zlodeji a vrahovia, ktorí sa tým stávajú neuveriteľne čistými a kladnými hrdinami. Nie je mi ani jasné, prečo niekto, kto sa každý večer modlí sa živí kradnutím. Banda pouličných povaľačov môže používať arzenál zbraní, za aký by sa nemuseli hanbiť ani špeciálne jednotky. Všetko sa dá vyriešiť, stačí sadnúť do tanku a povoziť sa v ňom po meste. Americké tajné služby ani netušia, čo sa u nich deje a preto musí prísť odborník z Taiwanu. Ako správny zahraničný agent kedykoľvek keď zamáva preukazom s čínskymi znakmi dostane miestnych policajtov do pozoru. A aby som nezabudol: najnovšie a najničivejšie zbrane aké si vie človek predstaviť sa predávajú asi takto: Do hangáru na letisko na predmestí nejakého mesta priletia na vrtuľníkoch obchodníci so zbraňami z celého sveta. Je jasné, že z dôvodu svojho utajenia budú ich lety riadne ohlásené leteckej službe. Všetci majú zaručene okolo 30 rokov, sú neuveriteľní krásavci a rozhodnú sa kúpiť zbrane až vtedy, keď ich uvidia blikať. To ich väčšinou privádza do neuveriteľného vytrženia a v momente ponúkajú milióny a prekrikujú sa, čo im hrdlo stačí. Ešteže je svet plný grázlov a krásnych žien, ktoré nás vždy v pravý čas zachránia a ustrážia náš bezpečný spánok. Ufff. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (17)

  • Hra, ktorú hraje Vanessa na počítači, sa volá "Theme Park World". Hra sa podobá hre "Roller Coaster Tycoon". (ČSFD)
  • V scéne, kde sa Tito Ortiz bije v klietke s Chuckom Liddellom, je zobrazený ako víťaz. V skutočnosti vyhral na UFC Chuck Liddell nad Titom Ortizom oba zápasy, v ktorých sa bili. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (viac)

Reklama

Reklama