Reklama

Reklama

Králi hôr

  • Česko Králové hor (viac)
Trailer 1

Poetický príbeh chlapca Lukasa a orlieho mláďaťa. V orlom hniezde sa narodia dve mláďatá. Časom jedno z nich zosilnie a prirodzene vytlačí svojho slabšieho brata z hniezda von. Mladý orol je odsúdený na smrť. Niekedy sa podobné veci stávajú aj ľuďom. Malý Lukas žije so svojim otcom, ktorý trpí stratou svojej ženy a s jej odchodom sa nedokáže vyrovnať. Svoju bolesť prenáša na Lukasa. Chlapec nesie bremeno smrti mamy na svojich pleciach a jeho krehká detská duša trpí. Útechu a radosť hľadá v horách a na kopcoch okolo domu kde žije. Tu ho osud spojí s opusteným orlím mláďaťom, ktoré bojuje o život. Dá mu meno Abel a potajomky sa o neho stará. Nájde lásku, ktorá mu doma chýba a priateľstvo s nádherným a silným tvorom. Raz však príde deň kedy sa budú musieť ich cesty rozísť.
Brothers of the Wind je silným príbehom o láske a nádeji na pozadí nádhernej ale krutej prírody.  Na filme sa podieľali Otmar Penker a Gerald Salmina, ktorí sú svetovo uznávaní tvorcovia filmov (réžia a kamera) v oblasti prírody, voľne žijúcich zvierat a extrémnych športov. (Magic Box SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (169)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Taky detsky prirodopisny film. Nieje to zle, ale nie je to môj styl filmu. Keby tam nehral Reno, tak o to ani nezavadim. Hra tu svojho klasickeho dobraka, ktory pomaha jednemu chlapcovi s vycvikom orla a zaroven komentuje cely film. Vdaka nemu sa to raz dalo prezit, ale aj tak som sa celkom nudil. Keby bolo v centre pribehu nejake ine zviera ale nejaky vtak mi bol dost ukradnuty. Ale kto ma rad jednoduche filmy o prirode, tak si uzije kopu nadhernych zaberov a bude spokojny. ()

petokucho 

všetky recenzie používateľa

Krasny pribeh o priatelstve chlapca s orlom a komplikovanom vztahu s otcom na rozhrani prirodopisneho dokumentu a celovecerneho filmu. Famozne zabery nadhernej horskej prirody a divokeho zivota v nej, neuveritelne ake sceny sa tvorcom podarilo natocit (cital som tu v zaujimavostiach, ze ze cely film sa tocil 8 rokov bez pouzitia trikov). Vynimocny filmarsky pocin a skvely tip aj na navstevu kina pre rodicov s detmi, ovela lepsia volba ako mnoho animovanych rozpravok napr. Dobry dinosaurus z nedavnej doby... Pri kazdom filme je zazitok z kino pozretia urcite väcsi, pri tomto to plati viacnasobne, takze hor sa do kina, aj ked prave toto dielo je absolutne nezasluzene akosi v uzadi co je na skodu vsetkym divakom... ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Na první pohled celkem obyčejný snímek, který je vlastně jen o tom, že jeden kluk najde v divočině svého mazlíčka. Jenže ten mazlíček je orel a příběh je místy podán v podstatě dokumentárně, kdy některé nálety kamery nad horami jsou naprosto úchvatné. A pak musím zmínit ještě práci se zvířaty. Ta je na dnešní dobu neskutečná. ()

octopuska 

všetky recenzie používateľa

V hlavní roli nádherná, divoká a někdy krutá příroda, která svými zákony nikomu nestraní, ale dokáže velmi překvapit. Zastinuje lidské bytí a jeho mnohdy smutné osudy jsou ve srovnání s orlí melancholickou, ale o to silnější romancí nepodstatné. Dechberoucí záběry, úžasná kamera, nestárnoucí Reno v roli lesního barda a tak bych mohla pokračovat v superlativech tohoto snímku dál. Velká krása!! ()

alba 

všetky recenzie používateľa

Nádherná príroda, kvalitné herecké výkony. Jednoduchý a milý príbeh medzi kamarátstvom chlapca - Lucasa a orla. Aj ja som chcela vždy mať takého orla, tíško som chlapcovi závidela (v dobrom) :) Ide nielen o vzťah Lucasa a orla, ale zároveň aj o vzťah otca a syna. Ide o to, či syn podľahne a prispôsobí sa otcovi, alebo naopak, či si otec nájde cestu k synovi. Film odporúčam. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (4)

  • V čase 1:24:12 zvedá Lucasův otec fotografii, jejíž okraje jsou značne ohořelé. V dalším záběru, kde je fotografie zabírána zezadu, je témeř neporušená. (BaronDevil)
  • Dravce vo filme patrili slovenskému sokoliarovi, Jaroslavovi Kanátovi. (ČSFD)
  • Španělský režisér Gerardo Olivares získal bohaté zkušenosti s natáčením se zvířaty již při svém předchozím snímku Mezi vlky (2011). Film Králové hor natáčel 8 let bez použití triků a zvláštních efektů. Jedinou dodatečnou úpravou bylo zpomalení nejpůsobivějších scén. (Zdroj: Bioscop)

Reklama

Reklama