Reklama

Reklama

Jedenásťročný Cameron (David Mazouz) sa zrazu začne správať zvláštne. Uzaviera sa vo svojej izbe, hovorí zvláštnymi pradávnymi jazykmi a vykazuje aj ďalšie príznaky posadnutosti. Hneď, ako to jeho matka (Carice van Houten) zbadá, spojí sa s odborníkmi z Vatikánu, ktorí za chlapcom vyšlú špecialistku na podobné prípady. Tá si na pomoc prizve Dr. Setha Embera (Aaron Eckhart) a jeho tím. Dr. Ember má totiž jedinečnú schopnosť – pri liečbe posadnutých osôb vstupuje priamo do ich mysle a v nej čelí zosobnenému zlu spôsobujúcemu pomätenie mysle. Nepovažuje sa za tradičného vymetača diablov, ale skôr za istého „upratovača". A jeho chvíľa nastáva vtedy, keď zlyháva snaha tradičných exorcistov. A táto situácia nastala práve u malého Camerona. Dr. Ember vstúpi do jeho podvedomia, v ktorom démon drží chlapca v zajatí v imaginárnom svete snov. Ukáže sa, že tento diabolský protivník je oveľa silnejší, než Ember čakal. Navyše ho prenasleduje nielen zákerný démon, ale i jeho vlastná traumatická minulosť. Ember musí nasadiť všetky svoje schopnosti a možno i život, aby premohol démona a chlapca zachránil. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (5)

Trailer

Recenzie (107)

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku mi přišlo, že snad koukám na Počátek nebo co. No, zdaleka ne. Koukala jsem na obyčejný possessed horor, kterých jsme tu měli tuny a lepších. Aaron Eckhart na atraktivitě filmu nepřidal, protože osobně ho fakt nemám ráda. Za zmínku stojí asi jedna gore scéna a jedna lekačka, ale to je opravdu všechno. ()

DJ Rocco iNc 

všetky recenzie používateľa

Myšlienka je veľmi zaujímavá. Keby som to mal zhrnúť, tak je to spojenie filmov Počiatok, Constantine, Matrix a Koniec dní. Čiže nič nového alebo originálneho. Niečo sa tam udeje a zase je to v jednej rovine, ktorá je monotónna. Žiadne spestrenie, či udržanie diváka v napätí. Možno až ku koncu. Žiadna atmosféra, dej nie je rozvetvený. Celý príbeh je zameraný na chlapca v izbe, ktorý sedí nehybne e nikto sa ho nesmie dotknúť a ktorého posadol démon, ktorý má nevybavené účty s Dr. Emberom. Smrť rodiny, opilectvo (ako aj vo filme Koniec dní). Keby sa režisér zameral viac na tú atmosféru, dej by sa s ňou zviezol a vytiahol by moje hodnotenie na 4 hviezdičky. Aj naprieč tomu, čo som už uviedol, sú tu aj svetlé stránky, ako to, že hlavný hrdina je na vozíku, to tu ešte zatiaľ nebolo a ešte dve scény, ktoré vedia vyľakať. James Wan je James Wan. ()

Reklama

-OverLord- 

všetky recenzie používateľa

Inkarnace není průser, ale není to ani horor. Je to spíš béčkovej thriller obsazenej známými tvářemi, na kterej se dobře kouká, je krátkej a rychle odsýpá, a tak ani nemá prostor diváka nudit - ba možná naopak. Zajímavá myšlenka kompenzuje podivný scénář, který lépe být natočen ani nemohl. Pár slušných zvratů včetně zajímavě překombinovaného WTF konce zvedá laťku hnedka o trochu výš. A když vás celý film provází "SAIL" od AWOLNATION, je to příjemný. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Režisér Brad Peyton poprvé zavítal do hororových vod a příliš nepochodil. San Andreas a Journey 2 mu jako žánr sedlo více. Rozhodně se nedá kritizovat vizuál, který je zručný a přibral zde i známější tvář v podobě Aarona Eckharta, ale to hold nestačí. Absence jump scares či čehokoliv děsivého zamrzí, atmosféra vesměs žádná, zaujme jen nápad, kde místo klasického exorcismu se vchází do myšlenek posednutého, z čehož vznikly i nejzajímavější sekvence filmu, ale přílíš toho film zkrátka nenabídne. Na podívání to je, ale do kina určitě nedoporučuji. 55% ()

Havaj8 

všetky recenzie používateľa

Tak úplně horor o vymítání, jak by poster napovídal, to není. Byl to slabší odvar thrilleru o nějaký zlý entitě. V některých momentech se to snažilo tvářit inovativně, hlavně v těch hrátkách v mysli. Ale ani to nedokázalo naplnit potenciál. Vždyť ten klučina posedlej jenom seděl v pokoji a nikomu neškodil a přitom prostor i oběti k dispozici měl. Minimálně větší masakr, nebo pár lekaček tam přidat měli. Tohle nemělo ani atmošku, ani napětí, ani pořádnou zápletku. Víceméně bych řekl zbytečnej film v rámci kinematografie. Herci byli pozitivum, ač se zas tolik nepředvedli, Byli tam prostě na efekt. Ale je to zklamání v dnešní době vypustit něco takovýho s žánrem horor. Divím se, že ten tým, kterej kolem toho je, se nad tím nepozastaví a nevyladí to pro oko hororovýho fanouška. ()

Galéria (108)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama