Reklama

Reklama

VOD (1)

V 17. storočí Amsterdam a celú krajinu zachvátila „tulipánová horúčka". Jediná cibuľka exotickej kvetiny mala hodnotu desaťnásobku priemernej mzdy a svojmu majiteľovi mohla priniesť nesmierny majetok. Napriek tomu je pre bohatého obchodníka Cornelisa Sandvoorta (Christoph Waltz) najväčším šťastím svadba s mladučkou Sophiou (Alicia Vikander). Cornelis si objedná jej portrét u nádejného maliara (Dane DeHaan). Sympatický a talentovaný mladík Sofiu očarí, a keďže on jej sympatie opätuje, zrodí sa vášnivá, ale zakázaná láska. Aby svoj vzťah utajili, milenci sa čoraz viac zamotávajú do spleti podvodov a lží. Ich nádejou na spoločnú budúcnosť je vzácna tulipánová cibuľka, vďaka ktorej by získali množstvo peňazí. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (117)

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Drama, jemuž vévodily kostýmy a obsazení Vikanderovic Alice do hlavní role. Pravdou totiž je, že se herecky zrovna přetrhnout nemusela, stačila ji jen ta její hezká tvářička v pěkných šatech (u ní mně to ale nevadí). Jedinou charakterní roli v tomhle intrikánském boji tak odehrál skvělý Christoph Waltz. Tulip Fever není vůbec průšvihem, herecky to šlapalo, potěšila i vedlejší role herčky Robin ze Strikea, ovšem děj skákal z krátké scény do další krátké scény a snad jen díky dynamičtějšímu konci to vytáhnu na slabší čtyři. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Na to, že produkci postihovaly takové problémy, výsledný film opravdu takový průšvih není. Spíš mi to připomínalo typickou Wrightovku ve stylu Pride and Prejudice, akorát bez Keiry Knightley, ale s jako vždy vynikající Alicií Vikander. Nakonec jsem tedy celkem rád, že jsem film stihl v kině a docela jsem si to užil. Kupodivu ani ta předloha není druhá liga a nějaká překvapivá rozuzlení Tulip Fever tedy nabízí, i když je lepší nic ohromujícího, nebo snad oscarového nečekat (tady Weinsteini věděli, že celkem selhali už před pár lety). A ať si řiká kdo chce co chce, ale Dane DeHaan je v téhle roli prostě ohromující. Natočeno v roce 2014, spokojenost v roce 2017. ()

Reklama

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Ač nerada, tak musím přizvukovat té nespokojené části diváků. Tulipánová horečka skutečně mohla být dalším příběhem na způsob Dívky s perlou. Nicméně neexistující souhra mezi Vikander a Waltzem činí celý zážitek poměrně nevěrohodným až nesnesitelným. Ty tam jsou časy Královské aféry. Nebo to byl jen malý omyl a Alicia tento přešlap ustojí a dostojí nadějí do ní vkládaných v posledních pěti letech jako do nové ideální herečky kostýmních dramat? Uvidíme. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Mám rád, keď od filmu dostanem viac ako očakávam - a toto bol jeden z tých prípadov. Tá atmosféra 17.storočia v Amsterdame ma úplne položila, do toho vynikajúca výprava, kulisy, kostýmy, a samozrejme pozoruhodná zápletka, ktorá sa točila nielen okolo tulipánov, ale aj vzťahov, túžob, zakázanej lásky a umenia. Ak mám pravdu povedať, čakal som niečo oveľa viac prvoplánové a klišoidné - a že jediné čo sa bude dať chváliť bude spomínaná výprava, ale napokon veľmi chválim. Aj s hereckým obsadením som v podstate spokojný, teda až na anorektickú Aliciu Vikander alias Sophiu, ktorú až tak nemusím. No a čo sa týka zakončenia filmu, tak tam celková kvalita filmu trochu upadla - všetka tá vášeň a živeľnosť postáv sa akosi zrazu vytratila. ()

Mirokukii 

všetky recenzie používateľa

Příjemné kostýmní drama (modré šaty, jež nosí Alicia jsou opravdu nádherné), které krom zmatku v ději a chování postav, bohužel nemá moc co navíc nabídnout. Film tudíž táhnou především skvělí herci, ačkoliv téma není na škodu. Vášeň, zrada, láska, chtíč, vina, přičemž není dobré, onu lásku a chtíč, zaměnit. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (7)

  • Na konci roku 2014 bol hotový prvý zostrih. Prezentácia filmu prebehla v máji nasledujúceho roku na festivale v Cannes. Potom však o filme nebolo dlho počuť. Až v roku 2016 spoločnosť Weinstein Company oznámila premiéru uprostred leta. Týždeň pred uvedením došlo k ďalšiemu odkladu, tentokrát na február 2017. Prekliaty film sa nakoniec v kinách objavil až na prelome leta a jesene 2017, teda tri roky po svojom dokončení. (classic)

Súvisiace novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (viac)

Reklama

Reklama