Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše sa rok 50 pred Kristom. Celá Galia trpí v obkľúčení Rimanov. Celá? Ale kdeže! Hŕstka nepoddajných Galov sa naďalej vysmieva priamo do zobáka slávneho rímskeho orla a odoláva jeho vojnovým výpadom. Julius Caesar je nesporne vynikajúci stratég a vojvodca, ktorý doteraz nenašiel premožiteľa. Aj teraz vymyslel geniálne ľstivý plán, ako sa drzých Galov zbaviť raz a navždy. Obalamutí jednoduchých vidiečanov kúzlom civilizácie a postaví im monumentálne rímske stavby z mramoru. To však v praxi zmenamá, že im vytne všetky lesy a na ich mieste postaví mramoráky - teda sídlisko mramorových panelákov s honosným názvom Sídlo bohov. Lenže Asterix a Obelix nadovšetko milujú svoju malú dedinku, ukrytú v hlbokom lese, ktorý je plný jedlých dobrôt a chutných diviakov. Nemôžu predsa dopustiť, aby sa z ich milovaného domova stal bezduchý turistický skanzen. A tak nabrúsia všetok svoj dôvtip a pokúsia sa prefíkaného Caesara v tejto podlej bitke poraziť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (290)

jh666 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle jsem nečekal. Po šíleně průměrném poslední hraném Asterixovi, jsem byl k novému animáku dost skeptický, zvlášť když byl poprvé dělán touto animací. Sídliště bojů ale opravdu překvapilo. Je fakt, že původní komiksové album považuji za to nejlepší, které Gosciny a Uderzo udělali. Filmaři ale zašli ještě dál. Vzali všechno, co skvěle fungovalo a přidali pár dalších nápadů. Navíc mě tenhle animák i překvapil tím, že Galové tenkrát měli opravdu namále. Obávaní animace se navíc povedla na výbornou a zvyknete si na ni opravdu velmi rychle. Jen víc takhle povedených animáků. 90 % ()

T-pack 

všetky recenzie používateľa

Asterixe jsem měl už odmala rád – je to jeden z těch extrémně chytrých komixů se snadno zapamatovatelnými postavami, charakteristickou stylizací, plný humoru a zajímavých a originálních nápadů, jejichž permutacemi se dají sestavit příběhy schopné oslovit děti a dospělé. Při přenosu na velké plátno je bohužel vidět snaha přefiltrovat všechno to nejchytlavější a nějak z toho utvořit nové dobrodružství. Právě proto je Asterix tak náchylný k pádům na čumák, neboť originální myšlenky se dají použít jen tolikrát, než originální být přestanou. U žádného jiného filmu s Asterixem jsem si to neuvědomil tak, jako u tohohle. Asterix a sídliště bohů působí zkrátka jako další díl nějakého dlouho běžícího seriálu – zápletka o něčem jiném, ale v zásadě pořád stejná. A to mi určitě nevadí! Neberu to jako extrémně silný bod kritiky, vždyť sám jsem svýho času žral Pokémony, kde to bylo díl od dílu to samý furt dokola. Jen mě zkrátka tenhle snímek extra nevytrhnul ze židle a z řady filmových zpracování Asterixe vyčnívá akorát animací. Ta mi mimochodem přišla velmi slušná, dokonce bych snad i řek, že se mi to jako 3D provedení líbilo. ()

Reklama

Mr. Lobo 

všetky recenzie používateľa

Asi jako každý jsem ze začátku neměl příliš velkou důvěru ve výtvarné zpracování, ale po chvíli jsem zjistil, že na tom není nic divného, že je to stejně přirozené jako dřív. Navíc je to jeden z těch starých dobrých Asterixů, které zřejmě pokazit nejdou (ač je pravda, že amerika a vikingové se nás snažili přesvědčit o opaku). ()

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Je asi jasné, že s hodnotením pôjdem dolu (lebo veď ide o rozprávku preboha!), ale momentálne som nadšený cca z troch dôvodov: Po všetkých tých hraných sfilmovaniach, kde by sa našli aj lepšie aj horšie kusy... Je tu konečne animácia takmer identická s komixami, ktoré sme v čítanej podobe hltávali pred 15imi rokmi. Takže 1) NOSTALGIA. 2) Všetky kameá a nenápadné parodovanie snáď každého blockbustru, čo hollywood vypustil cca od roku 2010. Ale hlavne a predovšetkým: 3) SCENÁR! Zápletka je oproti všetkému čo nám Uderzo s Goscinim servírovali doteraz bezmála geniálna! A toto ma dostalo, lebo kto by čakal v klasicky banálnej kreslenke čosi, čo by sa dalo objektívne nazvať "inteligentný príbeh". ()

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Trochu jsem se bál animace, ale byla v pohodě a ani trochu neznesvěcovala odkaz legendárních postaviček. Tradice se drží i většina vtipů, takže Obelix má radost z mlácení římanů, Idefix je krásně roztomilý a římští velící padouši jsou jedny z nejzábavnějších postav. Já mám jen radši ty výpravnější díly jako cesty do Británie, Egypta nebo do legií. Tady je alespoň ta sociální zápletka, takže alespoň něco málo nový Asterix přináší. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (9)

  • Písnička, která ve filmu zazní, je „Sarà perchè ti amo“. (mar48)
  • Film se stal komerčně nejúspěšnějším animovaným filmem ve Francii v roce 2014 a vydělal v ní 26,6 milionů amerických dolarů. Po celém světě pak 51 milionů dolarů, avšak film nebyl nikdy promítán v USA. (mar48)

Reklama

Reklama