Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Izumi Šiniči musí spolu s parazitom, ktorý sa usídlil v jeho ruke a postupne sa stal jeho najlepším priateľom, pokračovať v boji proti parazitom, ktorí sa snažia ovládnuť ľudstvo. Paraziti si uvedomia, že Šiniči sa pre nich stáva obrovskou hrozbou, a tak sa snažia vyvinúť silnejších bojovníkov tým, že skombinujú niekoľko druhov parazitov v jednom hostiteľovi. Šiniči sa stáva jediným, kto môže zachrániť svet, a tak musí bojovať proti obrovskej prevahe, a pri tom všetkom ochrániť i svojich najbližších. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (19)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Izumi Šiniči musí spolu s parazitom, ktorý sa usídlil v jeho ruke a postupne sa stal jeho najlepším priatelom, pokračovať v boji proti parazitom, ktorí sa snažia ovládnuť ludstvo. Tí si uvedomia, že Šiniči sa pre nich stáva obrovskou hrozbou, a tak sa snažia vyvinúť silnejších bojovníkov tým, že skombinujú niekolko parazitov v jednom hostitelovi. Šiniči sa stáva jediným, kto môže zachrániť svet, a tak musí bojovať proti obrovskej prevahe a taktiež ochrániť svojich najbližších. - V niekolkých faktoroch nastalo oproti Partu 1 výrazné zlepšenie. V prvom rade u hudby. V komentári k prvej časti som napísal, že som hudbu nevnímal. V tejto časti som však hudbu považoval za najsilnejšiu časť tohto hororu. Perfektné soundtracky a hudba, ktora pomáhala tvoriť velmi dobrú atmosféru. Vizuálne rovnako ako Part 1 úplne perfektné. Transformácie parazitov opäť velmi dobre zvládnuté a variabilné. To absolútne zarovnanie pri premenách bolo pre mňa velmi pútavé. Gore bolo napriek množstvu digitálu velmi pekné, ale v mnohých záberoch mi chýbala krv, ktora by sa sem velmi hodila. Taktiež musím pochváliť množstvo zvratov v deji. Niekolko krát sa stalo, že som mal pocit, že už nie je čo vymyslieť, napriek tomu vždy prišiel nejaký zaujímavý zvrat a uberalo sa to znova trochu inou rovinou. Velmi sa mi páčila aj hlbšia myšlienka oboch filmov o tom, že človek je ozajstným parazitom, ktorý ničí a zabíja. Za negatívum u tohto hororu považujem až príliš rozvinuté city a vzťahy. Ale keďže nešlo primárne o žáner horor, musím to rešpektovať. Za druhé, a zároveň posledné negatívum, považujem nehorázne dlhú stopáž. Tá bola napriek mnohým zvratom v deji fakt velmi prehnaná. Celkovo si však obidva Party udržali velmi dobrú úroveň a bavil som sa pri nich velmi dobre. Ešte musím spomenúť to, čo som už spomínal pri Parte 1. Rád by som sa dozvedel niečo o pôvode parazita. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Japonci jsou prostě frajeři a já byl na tohle pokračování vzhledem k jejich schopnostem hodně zvědavý. Jsou machři mimo jiné i přes to, jak skvěle dokážou zvládnout trikové sekvence svých filmů. Tady to platí naplno. Film funguje právě díky tomu, že trikově je výborný. Ale má i příběh, který není nudný. ()

Reklama

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Nepreskočilo to svoj tieň. Trošku mi vadilo, že sa to fakt už začalo príliš hrať na vážnu drámu. Bláznivé sci-fi tomu svedčilo omnoho viac. Triky na úrovni aj dnes, nielen vo svojej dobe, hlavný "extra" záporák fakt super, pripomenulo mi to časy v hrách typu Prototype, ktoré boli svojho času tiež kvalitné a originálne. Ale odvtedy sa po tom zľahla zem. Škoda premárnenej šance, mohlo to skončiť lepšie. Napr. taký Inuyashiki sa mi páčilo omnoho viac a pritom to malo taktiež prvky drámy, napriek tomu, že v žánroch to nebolo spomínané. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Určitě lepší než první díl, ale pořád zůstanu na lepších třech. Oproti prvnímu dílu je film svižnější, akčnější a také překvapí poměrně časté a zajímavé zvraty, což chválím, ale hororové prvky mi přišly poněkud nevyužité. Za pochvalu stojí i dobrý vizuál a super záporák, ale chyběla tomu možná větší odvázanost i stopáž by se mohla zkrátit o 20 minut minimálně. Na Japonsko však slušná hororová značka. 65% ()

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

Od vidění prvního dílu před půlrokem se stalo několik věcí: Shota Sometaniho považuji za "značku". Ai Hashimoto jsem viděl v jednom seriálu, dvou filmech a už pro mě není "neznámou" přítelkyní hlavního hrdiny. A zapomněl jsem docela dost z prvního dílu. I tak mám ale pocit, že to jde jinam, neříkám, že zle. Asi se na první díl budu muset podívat znovu. Každopádně zajímavé. ()

Galéria (27)

Reklama

Reklama