Reklama

Reklama

Ferdinand

  • Česko Ferdinand (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ferdinand je veľký býk s veľkým srdcom. Je to roztomilé, no trochu nešikovné až groteskne pôsobiace stvorenie, ktoré ale neznalí ľudia považujú za nebezpečné a zúrivé monštrum. Keď si jedného dňa Ferdinand neopatrne sadne na čmeliaka, ten ho štipne a Ferdinand sa splaší. Celú udalosť vidia vyhľadávači býkov do koridy a rozdivočelý Ferdinand ich uchváti natoľko, že ho okamžite chytia a odvezú. Ferdinand je ale odhodlaný vrátiť sa k svojej rodine a pomocou svojich nových priateľov sa vydáva na dlhú cestu Španielskom. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (19)

Trailer 3

Recenzie (160)

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Slušné zpracovaný "animák", kterého ovšem sráží k zemi laciný scénář a neúměrná délka. Ferdinand nabídne klasickou nosnou premisu o přátelství a sebeobětování, což by nebylo zas tak hrozné, kdyby to ovšem nečinil tak okatě a tak "rozvláčně". Avšak i navzdory tomuto se ve filmu Ferdinand najde pár skvělých momentů, což je citelné zejména v úvodní části a některých vtipů, v drtivém množství v roli praštěné kozy. Avšak ale ani toto vážně nestačí k tomu, aby Ferdinand vyčníval z hlubin filmového průměru. Nejlepším "animákem" roku tak neochvějně zůstává "Coco". „Step lightly. You're a feather. A 2,000 pound feather.“ ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Ferdinand je len ďalšou priemernou animovanou rozprávkou pre deti z dielne od tvorcov Ice Age a podobných vychytávok. Čo ma trošku zaráža, je fakt, že som nebadal nejaký zásadný posun v animáciách, a sú viac-menej také nezáživné a nudné, vlastne ako aj celkový dej. Akože je to milé, pekné, miestami aj zábavné, ale nevyčnieva to proste z priemeru. 55 % ()

Reklama

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Velmi příjemná pohádka, která potěší nejen nejmenší diváky, ale také nás dospělé. Příběh o hlubokém přátelství mezi dávkou a hodným býčkem mě chytl za srdce. Do Ferdinanda jsem se zamilovala už od začátku filmu. Začátek je také i malinko emotivní a postupně se film stává vtipný. Jedná se o pohádku, u které jsem se opravdu hodně nasmála a jsem za to ráda. Jedna z těch lepších pohádek tohoto roku. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Na novom animáku je pútavé sledovať viaceré atribúty, pričom samotná tematika je dobre uchopená. Málokto by veril, že z býčích zápasov, resp. prípravy na ne sa dá urobiť samostatný film a dostane aj solídne napísané postavy. Vychádzajúc z neznalosti knihy či témy má lokálny divák istú výhodu, cez protagonistu sa dostávame do nevídaných zákutí. Málokto pri detskom filme bude čakať sondu do taju koridy a autori rátajú, že poznáte aspoň základy (kto je toreador, ako súperí s býkom, či ho na konci aj zabije) – súčasne sa však netreba vystrašiť, že Ferdinand je násilný animák. Do arény sa pozrieme iba raz a väčšinu času trávime skôr na malebnom španielskom vidieku.Veľké plus patrí aj za vykreslenie samotného hrdinu. Ferdinand je dobrák od kosti, čo pri živote býka ide ťažko dokopy s možnými cieľmi (skončiť na tanieri či v koride), autori sa pasujú s jeho povahou i obrovskými rozmermi (pamätná scéna v štýle „slon v porceláne“). Ferdinand má akurát trošku dlhšiu stopáž, pár popových piesní by sme oželeli a niektoré opozerané chvíle vám vybavia iné animáky, no inak je to svieži originálny príspevok. 87% ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

ačkoliv Ferdinand nenabizí žádný větší přesah pro dospělého diváka jako například Coco a je tak zaměřen primárně na děti,neznamená to,že by se dospělý divák nudil.Ferdinand krom standardního rodinného příběhu,který jede po klasické linii nabizí solidní dávku funkčních gagů a fórků,což ne vždy bývá úplně pravidlem.Nemůžu říct že bych byl něčím překvapen,ale nenudil sem se a pobavil se...80% ()

Galéria (94)

Zaujímavosti (5)

  • Film je natočen podle knihy „The Story of Ferdinand“ od spistovatelů Munroa Leafa a Roberta Lawsona. (LuiCJ)
  • Vesnice, kde žijí Nina a Ferdinand, je Ronda na jihu Španělska. Tato vesnice je známá tím, že má nejstarší arénu na světě, postavenou v roce 1785. (BMW12)

Súvisiace novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (viac)

Reklama

Reklama