Reklama

Reklama

Ferdinand

  • Česko Ferdinand (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ferdinand je veľký býk s veľkým srdcom. Je to roztomilé, no trochu nešikovné až groteskne pôsobiace stvorenie, ktoré ale neznalí ľudia považujú za nebezpečné a zúrivé monštrum. Keď si jedného dňa Ferdinand neopatrne sadne na čmeliaka, ten ho štipne a Ferdinand sa splaší. Celú udalosť vidia vyhľadávači býkov do koridy a rozdivočelý Ferdinand ich uchváti natoľko, že ho okamžite chytia a odvezú. Ferdinand je ale odhodlaný vrátiť sa k svojej rodine a pomocou svojich nových priateľov sa vydáva na dlhú cestu Španielskom. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (19)

Trailer 1

Recenzie (160)

filipvrbik 

všetky recenzie používateľa

Lehce infantilní, snadno předvídatelný-ale jinak moc dobrý animák (dospělí se smáli víc, než děti) - trochu mi chybělo lepší vykreslení přátelství Niny a Ferdinanda, je tam toho po hříchu málo, naopak ohrada plna býků, kteří spolu soupeří a každý je jiný byla super, stejně jako "němečtí" koně a jejich tanečky, ježci ušli, i když byli trochu přebyteční, pár fórků na svědomí měli-koza rozhodně palec nahoru. Samozřejmě hodně to těžilo z již vyzkoušených klišé, ale konec dobrý, všechno dobré, že?....viděno v kině 2D...90% ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Na novom animáku je pútavé sledovať viaceré atribúty, pričom samotná tematika je dobre uchopená. Málokto by veril, že z býčích zápasov, resp. prípravy na ne sa dá urobiť samostatný film a dostane aj solídne napísané postavy. Vychádzajúc z neznalosti knihy či témy má lokálny divák istú výhodu, cez protagonistu sa dostávame do nevídaných zákutí. Málokto pri detskom filme bude čakať sondu do taju koridy a autori rátajú, že poznáte aspoň základy (kto je toreador, ako súperí s býkom, či ho na konci aj zabije) – súčasne sa však netreba vystrašiť, že Ferdinand je násilný animák. Do arény sa pozrieme iba raz a väčšinu času trávime skôr na malebnom španielskom vidieku.Veľké plus patrí aj za vykreslenie samotného hrdinu. Ferdinand je dobrák od kosti, čo pri živote býka ide ťažko dokopy s možnými cieľmi (skončiť na tanieri či v koride), autori sa pasujú s jeho povahou i obrovskými rozmermi (pamätná scéna v štýle „slon v porceláne“). Ferdinand má akurát trošku dlhšiu stopáž, pár popových piesní by sme oželeli a niektoré opozerané chvíle vám vybavia iné animáky, no inak je to svieži originálny príspevok. 87% ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Tento animák obsahuje niekoľko super charakterov, zopár pre mňa dojímavých scén a jednu historickú hlášku ( nevedno, či originálnu, ale počul som ju tu ) a predsa sa ako celok neprezentuje v tom najlepšom svetle. Zrejme si to isté myslela aj väčšina ostatných divákov ( na digianimák je necelých 300 melónikov celosvetovo naozaj úbohé číslo ). ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Ferdinand je len ďalšou priemernou animovanou rozprávkou pre deti z dielne od tvorcov Ice Age a podobných vychytávok. Čo ma trošku zaráža, je fakt, že som nebadal nejaký zásadný posun v animáciách, a sú viac-menej také nezáživné a nudné, vlastne ako aj celkový dej. Akože je to milé, pekné, miestami aj zábavné, ale nevyčnieva to proste z priemeru. 55 % ()

Havaj8 

všetky recenzie používateľa

Po extrémně dlouhý době jsem viděl animák a ještě navíc v kině. A přestože dávám přednost jinejm žánrům, tohle má svý kouzlo. Já absolutně zbožňuju tu barevnost, se kterou si můžou vyhrát. Nemělo to nijak hloupej příběh, prostě takovej sympatickej hodnej argentinskej býček. Ani ten humor nebyl tak dětinskej, jak by mohl být. Já se bavil, nejen hláškama, ale i samotnejma scénkama. Například ten Dance Battle byl famózní. Dokonce ve mě dokázal vyvolat animovanej film emoce, což jsem nevěřil, že se může stát. Možná ke konci už to začínalo být trochu zdlouhavý a natahovaný. 90 minut by tomu slušelo akorát, ale pořád to dokážu ocenit i já a to je dobře. ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (5)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 12 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Film je natočen podle knihy „The Story of Ferdinand“ od spistovatelů Munroa Leafa a Roberta Lawsona. (LuiCJ)
  • Vesnice, kde žijí Nina a Ferdinand, je Ronda na jihu Španělska. Tato vesnice je známá tím, že má nejstarší arénu na světě, postavenou v roce 1785. (BMW12)

Súvisiace novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (viac)

Reklama

Reklama