Rusko,
2014, 106 min
Réžia:
Dmitrij ĎjačenkoKamera:
Sergej DyšukHrajú:
Mark Bogatyrjov, Dmitrij Nazarov, Jelena Podkaminskaja, Oleg Tabakov, Dmitrij Nagijev, Michail Tarabukin, Héléna Noguerra, Vincent Perez, Sergej Lavygin (viac)Obsahy(1)
Kulinárska komédia o personáli luxusnej moskovskej reštaurácie Claude Monet, v ktorej sa má v deň plánovanej svadby Viky a Maxima uskutočniť stretnutie ruského a francúzskeho prezidenta. Obe udalosti sa končia fiaskom a presunom reštaurácie do Paríža. V lodi na Seine ponúkne Francúzom ruskú kuchyňu, plnú šťavnatej romantiky a pikantnej grotesky, podávanú spolu so sviežim vizuálnym dezertom a s hudobným kokteilom. (Dni ruského filmu)
(viac)Zaujímavosti (5)
- Natáčanie v Paríži bolo veľmi komplikované a vyznačovalo sa mnohými byrokratickými postupmi. Všetky pohyby filmového štábu boli regulované špeciálnymi povoleniami, policajné jednotky (pozemné a riečne) vykonávali neustále kontroly. (Dajman)
- Vo Francúzsku bolo vo filmovom štábe zamestnaných viac ako 35 Francúzov. (Dajman)
- V úvodných scénach s myšou sú parodované niektoré momenty z filmu Ratatouille (2007). Aj na začiatku filmu má šéfkuchár Viktor Petrovič (Dmitrij Nazarov) vo svojej kancelárii DVD filmu na poličke. (Dajman)
- Na pohľad „myšími očami“ postavili technici filmového štábu špeciálne zariadenie: mini-žeriav. Natočiť nezvyčajné uhly sa dosiahlo umiestnením kamery GoPro do kačice a tiež do polievky. (Dajman)
- Hneď v prvý deň natáčania sa štáb pustil do najťažšej scény v Paríži: stretnutie prezidentov Francúzska a Ruska, na ktorom sa podieľali desiatky hercov a komparzistov, doprava a sofistikovaná technika. (Dajman)