Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (séria)


Vydržet a přežít (S01E05)

(epizóda)
  • USA Endure and Survive
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie se snaží uniknout povstalcům a přitom se dostanou do křížku s nejhledanějším mužem v Kansas City. Kathleen pokračuje ve své misi. (HBO Max)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (140)

tomik99 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Malinko se mi zajídá koncept, že v seriálu představí postavy, které ve stejné epizodě zemřou. Sam a Henry byly rozhodně postavy na dva, možná dva a půl dílu. Vzali to hodně z rychlíku, spojili několik pasáží ze hry a daly do jedné epizody. Ale to je asi jediná výtka. Zbytek byl naprosto parádní. Útok runnerů s bloaterem byl famózní a potěšil i sniper. ()

koty2201 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ja neverím vlastným očiam. Konečne poriadna epizóda a taká ako som si predstavoval celý seriál. Toto je ten pravý Last of Us tak typický z hier. Keby natočili každú epizódu takto, tak nemám seriálu čo vytknúť a som maximálne spokojný ako fanúšik predlohy.  Pretože tu máte všetko, čo by v Last of Us malo byť. Šialenci, ktorí sa vzopreli FEDRE a nažívajú počas apokalypsy po svojom. A pritom sú vlastne ešte horší a viac zvrátení ako samotná FEDRA. Všetky problémy a nezhody riešia po starom - oko za oko, zub za zub. O to sú nebezpečnejší a naháňajú strach. Potom tu máte dojemný príbeh dvoch mladých ľudí s nešťastným osudom, ktorí boli bohužiaľ v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Síce mali srdce na správnom mieste, v časoch apokalypsy sa to nevypláca a hlúpa karma ti to vráti. Záver je bezútešný ako tento celý postapo svet. Táto epizóda je jedna veľká silná emočná jazda, kde strach strieda smiech a ten strieda smútok. Dej príjemne odsypáva a ani na chvíľu sa nenudíte a má to skvelé tempo. Kľudné pasáže, kde sa zoznamujeme s postavami na oboch stranách konfliktu a zdieľajú svoj životný príbeh, striedajú akčné pasáže kde sa napätie dá krájať. Záverečných asi 15 až 20 minút som prekypoval blahom. Najprv tu máme veľkolepý boj medzi povstalcami a nakazenými, kde sa nám predstaví aj štvrté štádium nákazy (ktoré prichádza po cca 10 rokoch od nakazenia), takzvaný bloater (áno ten veľký z traileru, nie je to spoiler). Nastane obrovská panika a boj o holý život a behal mi z toho až mráz po chrbte. Takto creepy neboli ani zombie vo Walking Dead a hlavne scéna kde Ellie uteká z auta (nebudem prezrádzať prečo). To bolo extrémne creepy a nechutné a asi aj preto dychberúce a asi najlepší moment epizódy.  No a ten úplný záver… bolo mi z toto smutno a ťažko ako aj prvýkrát počas hrania hry. Aj toto na mňa v seriáli fungovalo výraznejšie ako v prípade hernej predlohy. Neviem sa dočkať ďalšej epizódy a veľmi sa na ňu teším. ()

Reklama

jjjerry 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Čekal jsem více. Trochu akce tam naštěstí bylo. Ale zároveň i plno nelogických momentů. Představit nové postavy, částeně vysvětlit jejich interakce a pak je po půl hodině zabít. Proč? A nerozumím té přehnané snaze obsazovat za každou cenu postavy co vybočují. Minule 4%, teď hluchoněmý, zhrzená ublížená feministka, příště bude slepý na vozíku? ()

PEZ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zatiaľ spolu s 3. dielom nasilnejšia epizóda. A konečne už aj s presahom. Dokonca sme sa dočkali dvoch prekvapivých scén a záver bol fak hustý. Takže prituhuje a som fakt zvedavý, či tvorcovia ešte pritlačia na pílu. :) Ide to teda dobrým smerom. Teda myslím tým seriál. Lebo postavy v ňom by povedali presný opak. :) ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Konečne sa niečo deje, avšak chvíľu to trvá, než sa epizóda rozbehne. Bohužiaľ vizuál ma tentokrát, a nie prvýkrát, dosť sklamal, všetko to vyzerá príliš lacno a necítim z toho žiadnu atmosféru, ako tomu bolo napríklad vo vypiplanej druhej časti. Stretnutie so zombíkmi poteší najmä tým, že sa dočkáme väčšej akčnej scény, inak nás nič špeciálne nečaká. Pozitívne hodnotenie z mojej strany je tak predovšetkým za záverečné prekvapivé minúty. Hráči hry asi budú chrochtať blahom čo aj vidno na hodnotení, ale to patrí k veci. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (18)

  • Epizoda se vysílala netradičně o dva dny dříve, a to z důvodu časové kolize se Super Bowlem, který by sledovanost seriálu drtivě snížil. (Punisher)
  • Detského klikera stvárnila mladá akrobatická herečka Skye Belle Cowtonová; na vytvorenie tejto bytosti sa použila protetika a vizuálne efekty. Craig Mazin trval na tom, aby Cowtonová mala na sebe tričko zo seriálu Blue's Clues (od r. 1996), aby kontrastovala nevinnosť a hrôza. Tím vizuálnych efektov sa radil s Mazinom a Neilom Druckmannom, aby zdôraznili jej detské črty, pridali jej vrkoče a ukázali viac z jej tváre. (molcan2)
  • Craig Mazin napísal Sama (Keivonn Woodard) ako hluchého (v pôvodnej hre nebol hluchý), aby jeho vzťah s Henrym (Lamar Johnson) nepôsobil ako opakovanie vzťahu Ellie (Ramsey) s Joelom (Pascal), čo by podľa neho bolo zdôraznené kvôli rôznym perspektívam série. Sledoval televízny seriál This Close (2018), ktorý sleduje dve nepočujúce postavy, a mal pocit, že to mohlo ovplyvniť jeho rozhodnutie. Zistil, že automaticky vnáša do scén intimitu vďaka ich tichosti, ktorá kontrastuje s Elliinou zhovorčivou povahou. Neila Druckmanna tento nápad okamžite zaujal a želal si, aby ho do hry zahrnul. (molcan2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené