Reklama

Reklama

Max je perfektne vycvičený americký armádny pes, ktorého v Afganistane nasadili do prvej línie. Po tom, čo v akcii príde o svojho pána, príslušníka amerického námorníctva Kyla Wincotta, prežíva traumu a pošlú ho späť do Spojených štátov. Aj doma Max trpí veľkým stresom a nedokáže si k nikomu nájsť cestu. Všetko sa zmení, keď stretne Kyleovho dospievajúceho brata Justina. Ten sa ho ujme a spoločne prežijú vzrušujúce a nebezpečné dobrodružstvá pri pátraní, čo sa v skutočnosti stalo Kyleovi na fronte. A to je už dobrý základ pre budúce priateľstvo na život a na smrť. Zbližovanie však nebolo jednoduché. Justin spočiatku nemá záujem starať sa o bratovho utrápeného psa, pretože ho dusia vlastné problémy. Musí napríklad plniť očakávania a nároky, ktoré na neho kladie jeho otec. Maxa však prijme Justinova rodina, čím mu v skutočnosti zachráni život. Justin sa rozhodne zistiť, čo sa v skutočnosti stalo jeho bratovi na fronte, a prečo musel zomrieť. Na tejto misii je Max jeho jedinou oporou a šancou na úspech. Vďaka ukecanej Carmen, ktorá to so psami vie, si Justin začne svojho chlpatého spoločníka vážiť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (69)

panMartin 

všetky recenzie používateľa

Vzpomínka na padlé syny a příběh o hrdinném psovi. Pro lidi s láskou pro hafany je to koukatelný. Jelikož jsem věrný pejskař, hodnotím o hvězdičku víc a pohled do psích očí mě vždycky dostane. Nebylo to zas tak zlý na rodinnou zábavu, ale tři hvězdy hlavně za toho nádhernýho psa. Naštěstí herci a pes jsou roztomilí a tak lehký nadprůměr sedí... ()

Avalon820 

všetky recenzie používateľa

Objektivně vzato je to průměrný rodinný film, který v televizi bez problému zaplácne jedno nedělní odpoledne a nikoho neurazí. Subjektivně… jsem to měl po 15 minutách sto chutí vypnout. Jak moc mám rád filmy o psech, tak moc mě zrovna tento vytáčel. Ne proto, že by byl kýčovitý, patetický nebo šablonovitý (to se vlastně vzhledem k tématu, žánru a cílovce i trochu očekává), ale brutálně okatá křesťanská/rodinná/vojenská agitka, kterou je celý film prošpikován, mi přišla v takovéto míře vyloženě nechutná. Vždyť je to jen prachobyčejný příběh o tom, jak se z kluka a psa stali nejlepší přátelé - klišé, na kterém nelze nic pokazit!... Tak proč mám takový palčivý pocit, že když se ihned po zhlédnutí filmu nedám k armádě nebo nezačnu každou neděli chodit do kostela, budu vyloučen ze společnosti? ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

V trailery to trochu pôsobilo, ze sa film bude brat az prilis seriozne vdaka vojenskej tematike. Nastastie vysledok je klasicky detsky film o priatelstve medzi chlapcom a jeho psom. Vojenska tematika tu otravuje len v minimalnej miere niekolkymi patriotickymi scenami a v ruke s nimi je tu samozrejme aj par nabozenskych vyjavov. Ale to je u tychto vojensky zalozenych rodinach bezne, takze som si na to uz celkom zvykol. Najdôlezite je, ze ustredna zapletka o postupnom zblizovani chlapca a psa funguje perfektne. Kazdy jeden pohlad, ktory hadze ten pes je proste nadherny az som bol uplne na mäkko. Hlavny hrdina je trochu menej charizmaticky pretoze je dost uzavrety do seba, ale nastastie je okolo neho dost zaujimavych vedlajsich postav. Z nich je najlepsia postava chlacovho otca v podani Thomasa Hadena Churcha, ktory tu ma nadherny dojimavy rozhovor. Takisto technicka stranka je skvela a film ma dost svizne tempo, takze ani na chvilu nenudi. Dokonca aj suboje psov, ktorych som sa obaval su natocene dost neskodne az srandovne, takze ani pre precitlivelych psickarov to nepredstavuje ziadny problem. Vysledkom je skvely rodinny film plny tych najobohratejsich klise, ktore funguju na 100%. Nic viac, nic menej. Kto ocakava nieco serioznejsie, tak bude asi sklamany. 8/10. ()

Figu 

všetky recenzie používateľa

Za mě teda příjemný překvápko. Filmek laplej náhodně v bedně a díky popisku nechán puštěn. Ona ta tématika okolo života a smrti psů je vždycky trochu víc hraná na city a na nás občany z reality kolikrát víc působí než nějaká ta lidská mrtvolka. Je to holt tak. Kor když nějakýho takovýho mazla máte doma. Nicméně Max je podloženej malinkato skutečností, aspoň co se týče závěrečných fotek, jinak je story čistě americká, plná dojmů a v podstatě šťastných konců! Ovšem na mě to v tu danou chvíli působilo parádně. Proto za 4* a 70% ()

SimpanzJi 

všetky recenzie používateľa

Nějak jsem vůbec nepochopil smysl tohohle teen "dobrodružného" filmu. Herecký výkony mladých herců byly vcelku nuzné. Stejně tak jako ohrabaný scénář a nesmyslný příběh. Jde tam prostě o to, že 15 letej kluk dostane psa, a neví jak na něho. Postupně na to přichází atd. Ti, kteří dokoukali film do konce, mají asi velkou trpělivost. Jediným plusem za půl hodiny, co jsem vydržel, je hudba, doprovázející scény v lesním skateparku. Od Maxe jsem toho čekal víc, než teen film. Potenciál ten film měl, kdyby si na něm tvůrci dali trošku víc záleže. Těžká slabota. 25. 10. 2015 ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (2)

  • Hlavného psieho hrdinu nehrá belgický ovčiak malinois, ako udávajú niektoré zdroje. Ide o kríženca plemien malinois a nemecký ovčiak. Tieto krížence sú často označované iba pojmom "cross" a sú často používané ozbrojenými zložkami v rôznych kútoch sveta, pretože vybrané jedince spájajú tie najlepšie vlastnosti oboch plemien. Hoci ide o krížencov, ich chov je riadne evidovaný. (Scar)
  • Postavu afghánského povstalce ztvárnil Walid Hakim, paradoxně bývalý americký mariňák. (oje)

Reklama

Reklama