Reklama

Reklama

Šéfkuchár Adam Jones (Bradley Cooper) mal všetko, čo si len mohol želať. A svojou vinou o to všetko prišiel. S dvoma hviezdičkami od Michelina mal bývalý enfant terrible parížskych reštaurácií pocit, že mu patrí svet. Vždy robil veci po svojom a inak a jediné, čo ho zaujímalo, bola dokonalá explózia chutí na tanieri. Teraz sa o to musí pokúsiť znovu – otvoriť svoju vlastnú reštauráciu a získať nepolapiteľnú tretiu michelinskú hviezdu. Na to ale bude potrebovať získať na svoju stranu tých najlepších ľudí. BURNT je výnimočne vtipný a emotívny príbeh o láske k vareniu a jedlu, o láske medzi dvoma ľuďmi a o sile ponúkanej druhej šance. Film má hviezdne herecké obsadenie – okrem Bradleyho Coopera sa diváci môžu tešiť aj na Siennu Miller, Umu Thurman, Aliciu Vikander, Lily James, Emmu Thompson, Daniela Brühla či Omara Sy. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (28)

Trailer 2

Recenzie (390)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Tak trošku jsem se bál toho jídelního snobství. A jelikož žrádlo mám poměrně rád, byl jsem následně docela zklamán. Až na pár chodů jsem měl pocit, že nic z toho by nepolechtalo mé chuťové žlázy tak, jak bych si přál. A to se přitom Bradley Cooper, a nejen on, fakt docela snažil. Nezbývá tedy nic jiného, než naladit na podobnou notu s o rok mladším filmem Šéf, kde bych jim sežral všechno, na co se čočka kamery podívala. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Hoci sa sefkuchar Adam Jones v podani Bradley Coopera obcas spraval ako arogantna svina, predsa len je toto jeden z tych lepsich filmov o vareni. Hoci komedia to velmi nie je, rezisersky je to dost rutinne natocene, dialogy obcas tvoria az vatovo plane plky. Ale Uma Thurman bola vyborna, Sienna Miller tiez. Cooper vie hrat, Bruhl /Co kdybychom zili spolecne s istym Pierrom Richardom/ sa snazil , no a este jedna vec. Ja tiez varit viem, ale nevarim preto, ze som moderny muz 21. storocia, a podobne bla bla bla, ktory zije v nejakych - izmoch. Ne, ne. Ja varim hlavne, ze som hladny a proste /a sproste/ sa chcem najest. 60 % ()

Reklama

hansel97 

všetky recenzie používateľa

Slušně mi z toho vyhládlo a celou dobu se mi zbíhali sliny, ale to je tak všechno. Není to naprostá nuda, ale příběh mne vůbec nezaujal, to už spíš to krásné nasnímané jídlo. Hodně mi vadilo, to že má hlavní postava poměrně temnou minulost, což z toho udělalo naprosto tuctové drama o pádu a vzestupu. Kromě Bradleyho tu herecky nikdo moc neoslovuje, 3 dobré herečky v malých rolích jsou přímo plýtvání a všechno to padá prostě na práh průměrnosti. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Za mňa super, ale ja viem, kto je Gordon Ramsay, 5 rokov som študoval potravinársky priemysel, mám rád filmy o varení, mám rád jedlo, relatívne detailne poznám suroviny a s chuťou varím. Po Favreauovom Chefovi ďalší parádny kulinársky zárez. Ale rozhodne nie taký pohodičkový. Adam Jones je hajzel, s ktorým sa väčšinu času nedá vydržať a tak, keď sa občas nezachová ako arogantná sviňa, je to vskutku dojemné a krásne (záver, narodeninová oslava, hotelová izba). Scény varenia a nákupu surovín nádherne poetické a „potravinárske“. Avšak opäť: možno len pre človeka, ktorý sa neuspokojí na večeru s mrazenou pizzou. Apropo, pizza, hamburgery a spol. Autori filmy potvrdzujú teóriu, že najlepší kuchári sveta nemajú absolútne žiadny problém s podobnými jedlami. To majú len blbci a snobi, ktorí tomu nerozumejú. Naopak, majú ich svojím spôsobom veľmi radi a vážia si ich. No musia byť urobené dobre, to je základ. Nikde, nikde, opakujem NIKDE nie je napísané, že poctivý hamburger je menej, ako marinované ustrice s hľuzovkovým pyré. Takisto postavy super. Evidentne sa dosť strihalo. Adam dlho dáva dokopy tím a nakoniec sú to len nepodstatní štatisti. Ale nikto sa nestratil, každý má svoje miesto a svoj zmysel v príbehu, od Omara Sy, cez talentovanú kuchárku Siennu Miller až po diplomatického šéfa v skvelom slušnom podaní Daniela Brühla. Koniec so spoločnou večerou geniálny. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Predstavte si Pohlreicha s vlasmi a žiarivými očami jak Superman a máte tu Adama Jonesa. Ale na rozdiel od Zdeňka ma za tu hodinku a pol nejako nepresvedčil, prečo má byť takým skvelým kuchárom. Polovicu z deja sa správa jak totálny despota a to k ľuďom, ktorí nie sú žiadni nováčikovia, ale tiež vynikajúci kuchári a sú v jeho tíme. Herecky ale Cooper dobre, on si vždy vie poradiť, najviac sa mi ale páčil Daniel Brühl. Siena Miller podala dobrý výkon, otázka ale je, čo na nej toľko ľudí vidí, mne nepripadá ako nejaký horúci produkt. A inak, na čo tam šla Alicia Vikander? Kvôli dvom záberom? Film v celku dosahuje takú priemernú úroveň, kde si ale neodpustíte otázku. Prečo niekto za pár gramov zeleniny poliatej nejakým nezmyslom a možno troškou mäsa zaplatí 500 dolárov a ešte sa tvári, že je sýty? ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy se zbitý Jones (Bradley Cooper) snaží udělat dojem na kritiky z Michelinu, má půl obličeje od krve, v dalším záběru je jeho tvář čistá a rána ošetřená. (Nocturno culto)

Reklama

Reklama