Reklama

Reklama

VOD (1)

Uprostred svadby unesie drak princeznú Miroslavu na svoj zámok na ostrove. Princezná stratila všetkých svojich blízkych aj ženícha a teraz sa nachádza v spoločnosti krásneho Armana. Ale kto to je a čo robí na ostrove? Miroslava to zistí, ale bude neskoro. Zamilovala sa totiž do človeka-draka a pochopí, ako veľmi láska môže bolieť. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (207)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Ani by som nedokázal vymenovať, čím všetkým sa tu bratia Rusi inšpirovali, a vznikol z toho celkom stráviteľný filmový guláš. Keď sa z pravého temného fantasy film preklopí do rozmarnej romantiky so zariaďovaním bývania, celkom som si vydýchol nad oddychovým žánrom. Pomáha tomu aj sympatická dvojica, krásavec s tehličkami na bruchu a typická slovanská deva nápadne podobná našej speváčke Kristíne. Kráska nie je žiadnou pasívnou obeťou príšery, ale sebavedomou ženou, ktorá má cieľ, na rozdiel od mladíka, ktorý nevie ovládnuť svojho draka, jedine tak, že sa zasunie do štrbiny. Avatar sa nekoná, lietania si užijeme málo, no štyri hviezdy tomuto drakovi obetujem. –––– Naučím ťa žiť, ako žijú ľudia. ... Ľudia majú ťažký život. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Od Ruskej fantasy o unesenej dievčine som síce čakal niečo trochu iné, výpravnejšie a vlastne aj drsnejšie, ale aj toto prevedenie mi až prekvapivo výborne sadlo. Väčšinu času si film vystačí s dvomi postavami na pomerne malej ploche, kde síce dej neprinesie nič nové, pričom celé mi to prišlo tak veľkolepé a zároveň komorné, ale aj tak sa mi táto romantika ozvláštnená fantasy štýlom veľmi páčila. Obe hlavné postavy sú nadmieru sympatické a hlavne očarujúca mladá princezná, takže pri tom ich postupne vznikajúcom vzťahu som im fandil, nájde sa tu plno skutočne pekných scén a nesie sa to v perfektnej rozprávkovej atmosfére, na čom má ale veľký podiel aj krásna hudba a pesničky. Efektov je tu nespočet, vlastne celý film je jedno veľké digitálne divadlo, ale tu mi to vôbec neprekážalo. Aj tak sa tu efekty nevyužívajú na akčné sekvencie, ak si odmyslím tých pár krátkych scén s drakom, tak tu vlastne žiadne nie sú, ale hlavne na zaujímavé lokácie a samé príjemné momenty. A tak ani režijne tu nič vytknúť nemôžem, v rámci žánru sa to už snáď ani lepšie zvládnuť nedalo. Takže síce by ma nenapadlo, že si ma v súčasnej takto získa film o dievčati unesenom drakom, ale na On-Drakon si skutočne nemôžem sťažovať, veľmi pekná rozprávka s prekrásnou hudbou, ktorú si s radosťou pozriem znovu. 78% ()

Reklama

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Nečakajte ruskú klasiku, toto je natočené pre oko západného diváka. Stále to vo mne evokovalo Tristana a Izoldu. Dá sa to interpretovať ako alegória na boj človeka s vnútornými démonmi, alebo snaha o básnický popis vzťahu muž- žena. Do tej vaty medzi dejom si každý dosadí vlastnú interpretáciu. Nesporné sú len 2 veci, výprava mohla byť oveľa lepšia a naznačenie erotiky, no jej následná absencia je v milostnom príbehu (no dobre, Markíza to uviedla ako rozprávku!) určite chybou. Buď sa, ako tvorca, tej témy nedotknem, ale ak už áno, nebudem ju následne smiešne prehnane cenzúrovať. 4. hviezdu dávam za M pojezžajevu, ktorá ma v tomto filme presvedčila, že vie byť aj milá. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Příběh se výborně rozjel, měl spád a už jsem to viděl minimálně na čtyři hvězdičky a najednou se z výborné pohádky stala Modrá laguna, která se vlekla hlemýždím tempem, zatímco se ústřední dvojice procházela po ostatcích hrdinova prapředka a vedla existenciální rozhovory, které mě deptaly. Závěr filmu svým spádem navázal na jeho začátek, tak proč byl střed tak strašně nudný? Po závěrečných titulcích bych snímek ohodnotil za 2*, ale vzhledem k českým hrůzám, kterým jsem byl v posledních dvou dnech vystaven, jsem zvedl hodnocení na 3*. ()

danliofer 

všetky recenzie používateľa

Pokud mám tuto pohádku porovnat s tím, co se točí v současnosti u nás, tak se jí naše současná pohádková produkce nemůže vůbec rovnat. V Dračím princi je prakticky vše, co má v kvalitní filmové pohádce být: 1/ silný příběh se silným poselstvím 2/ silné archetypy s jasným určením 3/ momenty překvapení 4/ momenty kouzla 5/ hloubka a neprvoplánovost 6/ krásná hudba 7/ krásná kamera 8/ uvěřitelné herecké výkony a v první a neposlední řadě jiskření mezi hlavními hrdiny :-) Takže příště místo tří současných českých pohádek na Vánoce postačí jedna ruská :-) ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (3)

  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)
  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)

Reklama

Reklama