Reklama

Reklama

Po ničivom blizarde, ktorý sa prehnal, v roku 1952, pobrežím Cape Cod, bolo zničených niekoľko ropných tankerov. Podstúpi pobrežná hliadka riskantnú záchranu. (Saturn)

Videá (27)

Trailer 2

Recenzie (227)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Disney ma celkom prekvapili, že sa postarali o produkciu tohto filmu. Musím povedať, že je to celkom netradičná voľba filmu, ale to je téma na inokedy. Musím povedať, že som od filmu očakával dobré dobrodružstvo podľa skutočnej udalosti a reálne som ju tu asi aj dostal. Musím povedať, že sú tu veci, ktoré sa mi veľmi páčili a to najmä Casey Affleck ako Ray Sybert. Veľmi inteligentný a človek s dobrými nápadmi, no súčasne akosi nepopulárny medzi posádkou. Ale možno táto noc zmení celý jeho život. A rozhodne je vo svojej role náhradného kapitána výborný. Efekty sú vo filme veľmi obstojné a musím povedať, že ma film veľmi dobre presvedčil o tom, že sme na šírom mori a bojujeme o život. A to veľmi uznávam, lebo s efektami je to často ťažké presvedčiť ľudské oko. Ale "The Finest Hours" to zvláda veľmi dobre. Páči sa mi aj priateľstvo medzi našimi štyrmi záchranármi a majú veľkú charizmu. Film však trošku zlyháva v rámci postáv a to najmä medzi našim hlavnými hrdinami. Sú podaní ako v Disney filme. A to je trošku problém, že človek cíti, že štúdio chcelo podať tento príbeh a so svojimi postavami. Žiadne fajčenie, alkohol či nadávanie. A občas mám pocit, že by to tomuto filmu dvihlo trošku chuť. Pôsobil by uveriteľnejšie. Čo sa love story týka, tak tá mi bola maximálne ukradnutá a nemal som pocit, že reálne tomu niečo pridala. Ale ešte pochválim záverečnú scénku s rozsvietenými svetlami áut. Ale aj tak je to jeden z niekoľkých momentov, ktoré môžete predpokladať, že prídu. Nie je to otravné ani nič, len čakáte kedy tie momenty prídu. Aby som to zhrnul, "The Finest Hours" je podľa mňa schopným filmom s veľa dobrými momentami, no nemyslím si, že je to film, ktorý by nás posadil na zadok. Atmosféra v tankeri je skvelá, a rovnako aj v závere je skvelé vidieť čln s 36-timi ľuďmi. A film má veľmi dobré efekty. Ale s nezaujímavými postavami a predvídateľnými momentkami je toto film, ktorý je dobrý, ale asi by som sa k nemu už viac nevrátil. Hodnotenie: B ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Mám slabosť pre tento typ dobrodružných filmov. Rozbúrené more, odvaha, riskovanie či záchrana života, navyše v krásnych 50-tych rokoch. Ja som si to dobrodružstvo celkom užil, no samozrejme vnímam aj kritické ohlasy a súhlasím aj s nimi. Ch. Pine môže hrať kohokoľvek, ale nie skúseného záchrancu pobrežnej stráže. Neveril som mu ho, ale akceptoval som ho. Veľkým sklamaním je účasť B. Fostera ale aj E. Banu. To vážne musíte platiť takéto hviezdy, aby si odštekli svojich 5 minút?? Bena Fostera mohol nahradiť ktorýkoľvek turista, ktorý sa motal okolo natáčania. C. Afflecka mám rád, ale úprimne, videli sme od neho aj lepšie výkony. Našťastie tento film až takéto herecké výkony nepotrebuje. Nahradia ich nadľudské činy, neskutočná sila prírody a vôľa prežiť. Zrežírovať sa to dalo určite lepšie, filmári si asi mnohé veci trochu upravili podľa seba, ale tento príbeh za sfilmovanie určite stál, keďže je natočený podľa skutočného príbehu. Čo všetko je vo filme reálne a čo nie by museli posúdiť skúsení námorníci, ktorí v takejto búrke niečo na člnoch skúsili. Mnoho ich nebude, ísť tam je takmer samovražda...My ostatní sa môžeme iba dohadovať. Fakt je ten, že sa to stalo a tí chlapi to dokázali, to je historický fakt, ktorý približuje záver filmu s fotografiami skutočných hrdinov. Prikláňam sa k slabším 4*. 70%. ()

Reklama

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Více než film na motivy skutečných událostí je tohle taková dramatická limonáda. Slušně natočená, místy napínavá, ale také dost natahovaná a emočně ne tak silná, jak by mohla. Celá romantická linka mi přišla nadmíru zbytečná. Příběh skvělý, ale zasloužil by si důstojnější odvyprávění. Režijně je to dost mdlé. ()

Foox 

všetky recenzie používateľa

Promarněná příležitost v podobě solidně odvedeného technického řemesla, kterou sráží především nerozhodnost, čím má film vlastně být, v druhé fázi drásají oči špatně podaná postavy, jak z psané i hrané podoby. Nápis v titulcích "true story" a několik původních fotografií, přeci jenom lehce obměkčí na ten průměr. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ťažko povedať, ako to prebiehalo v reáli, keďže záchranná akcia a dianie na všetkých pľacoch pôsobí značne nedôveryhodne. Všetky nástrahy sa prekonávajú silou vôle, ale predovšetkým šikovným strihom a digitálnymi trikmi. Niežeby sa nebolo na čo pozerať, len reálne hrozí, že po tomto zážitku vyjdete s baretkou a bez šála na rozbúrené more počas snehovej búrky a budete pochopiteľne očakávať, že sa vám nič nestane, pretože The Finest Hours bolo nakrútené podľa skutočných udalostí a jeho hrdinovia nepodliehajú fyzikálnym ani biologickým zákonom. Milostná linka je úplne, ale úplne zbytočná a nerozumiem, prečo šéfovia štúdií neustále opakujú niektoré extrémne otravne klišé, pričom každého akurát tak otravujú a filmy brzdia. Ale opakujem, ide o solídnu zábavu so super trikmi určenú výhradne do kina a samozrejme sa dozviete o jednej výnimočnej akcii z minulosti. Poctu títo skutoční hrdinovia mali ale dostať radšej napríklad od takého Greengrassa. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (11)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts. (MikaelSVK)
  • V dobe realizácie filmu vládlo pomerne mizerné počasie, takže hlavné hviezdy filmu boli na pľaci aj v 10-stupňových mrazoch. (classic)
  • Když Miriam (Holliday Grainger) požádá Bernieho (Chris Pine) o ruku v tančírně, zpěvačka právě zpívá píseň „Vaya Con Dios“. Chvíli před tím se na obrazovce objeví titulek „únor 1952“. Ve skutečnosti byla první nahrávka této písně pořízena teprve v prosinci 1952, kdy ji nazpívala Anita O'Day a v následujícím roce nahráli mnohem známější verzi Les Paul se svou manželkou Mary Ford. (Tezko_rict)

Reklama

Reklama