Reklama

Reklama

Keď Thomas a jeho kamaráti dokázali uniknúť z vražedného labyrintu, dúfali, že sa opäť vrátia k svojim starým životom. Nemohli sa však viac mýliť. Miesto slobody ich čakal len postup do druhej fázy skúšok, ktoré pripravila organizácia Z.L.S.N. Pre Thomasa a jeho kamarátov tak behanie ani zďaleka nekončí. Ich ďalší útek ich zavedie na Spálenisko, najviac vysušenú časť planéty plnú nepredstaviteľných prekážok. Slnečné erupcie vysušili Zem na popol a premenili ju na púšť. Svetové vlády sa zrútili a s nimi aj právo. Rozpadajúcimi sa troskami miest teraz blúdia takzvaní ,,raplovia", ľudia pokrytí hnisajúcimi ranami, ktorých nákazlivý vírus dohnal za hranicu príčetnosti. Thomas a jeho priatelia musia rýchlo nájsť bezpečné útočisko a organizácia Z.L.S.N. sa stará hlavne o to, aby ich šance na prežitie boli minimálne. Oni sa však dokážu spojiť s bojovníkmi odporu, zasiahnuť vrchné velenie Z.L.S.N a odhaliť tak ďalšie šokujúce plány, ktoré si pre nich spoločnosť prichystala. Thomasa čaká tvrdá skúška ohňom. Skutočne sa niekde v jeho hlave skrýva tajomstvo, ktoré ich zachráni? (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (23)

Trailer 1

Recenzie (651)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vážne som pri pohľade na tajomný labyrint začiatkom prvej časti nepredpokladal, že sa príbeh uberie smerom, kde sa napätie dosahuje vlastne iba naháňačkami so zombíkmi. Tým sa zo série stáva absolútne zameniteľná young adult séria bez tajomna, na aké sa celý prvý diel hrala. Našťastie majú Skúšky ohňom spád, nikdy nenudia, ponúknu pár pekne komponovaných záberov, sklamanie z nevyužitého potenciálu látky ale nemajú ani na chvíľu čím skutočne prekryť. Ešteže mi je tento subžáner sci-fi šumafuk a hodnotím najmä zábavný faktor a nie kvalitu scenára, inak by som hodnotil určite nižšie. Ako máte radi osemdesiatkové béčka typu Cyborg, čím mi ich polovičatá výprava pripomenula, možno sa stanú pre vás Skúšky ohňom úsmevným quilty pleasure. ()

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Nečetl jsem knihy, takže nemůžu porovnávat... Velmi solidní pokračování svěží a originální jedničky. Líbila se mi hlavně první polovina, ta je skvěle našlapaná, plná napětí a akce. V druhé polovině to ovšem začne trochu ztrácet (poté co se ke skupině přidá Jorge a Brenda). Možná to mohlo být o něco kratší, takhle to jelo pořád na stejný vlně a už to nebylo tak chytlavý jako na začátku. Herci jsou fajn, divák jim dokáže fandit a příběhově je to taky vcelku zajímavý. Jsem zvědavý, co si tvůrci připraví do posledního dílu, snad si to udrží nastavený tempo a kvalitu. 75% ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku o několik levelů víš než si pamatuju z prvního dílu. Postupně druhej Labyrint ztrácí tempo a zejména ve 3/4 slepě přešlapuje na místě a vyloženě nudí, načež vrcholí jak jinak než nočním finále se snad ještě větším cliffhangerem. Předlohu jsem samozřejmě nečetl a první díl jsem si nijak zvlášť nepochvaloval, ale bavil mě o něco málo více než třeba Divergence a jí podobné. Musím pochválit výpravu, která je jednoduše skvostná, zejména oproti Útěku, který se po většinu času odehrával na jednom místě. Obsazení je také povedené a dělají z filmu koukatelnou záležitost. Klady tedy převažují, ale stejně jsem byl zklamán, že se vlastně opět jde proti zombie nákaze, které zde řikají Erupce a zombíkům tak nějak podobně otřesně. Dál už se jede hezky po hollywoodsku..určitě bych o nějakých 10,15 minut zkrátil a finále je samozřejmě tak naivní jak se patří, ale tam už je fakt vidět, že se ani tvůrci nesnažili o nějaké inovace a klišé typu "záchrana na poslední chvíli" si užijeme dostatek, přesně jak máme my náročnější diváci "rádi." Ale což, nemůžu se u každého takového teen-blivajzu rozčilovat, že je dělán podle jednotného mustru, jen mě trošku zamrzelo, že po víceméně super první polovině to šlo zásadně dolů. Na trojku jsem zvědavý o něco málo více než na tento díl a snad už bude Wes Ball stoprocentní...70%...[3.10.2015_Cinestar_Hradec Králové] ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $61miliónovTržby USA $81,697,192Tržby Celosvetovo $312,325,103Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,799,205 Tržby za predaj DVD v USA $12,718,067 ║ za ten skromnejší rozpočet je tam v rámci výpravnosti a post-apo atmosféry na čo pozerať, aj keď výsadok s dvomi helikoptérami na väčšiu bandu vzbúrencov moc nadšenia a veľkoleposti nepriniesol, dejovo to už je horšie lebo tieto mládežnícke filmy(Hunger games, Insurgent a iné ešte menej nevydarené počiny) sú už na jedno kopyto a schematicky musíme sledovať stále podobne suché obdobné scény, dokonca mixnuté opäť z Matrixom, hlavne keď sú ľudia napichaný na hadičky ako pokusný králici a ešte keď sa k tomu na vrch dajú zombíci, tak to má už iné spektrum útrumu prekombinovania, priemer všedný /videl v kine: 60%/ ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

V The Scorch Trials sa uteká z opevnenej citadely púšťou, čelí sa hordám hrdlorezov v podobe zombies aj obrím búrkam, aby sa potom rozhodlo, že sa do citadely zamieri naspäť. Znie to ako Šialený Max: Zbesilá cesta, je to ale nekonečná nuda, čo len mechanicky strieda úteky pred nemŕtvymi hajzlami s uplakaným dialógovým smutnením našich vyvolených. Svoje momenty to má, napríklad pri bizarnej postapokalyptickej rave party alebo niekoľkých dynamicky nasnímaných bitkách, všetko ale vo finále udusí stupidita generického scenára, ktorého niekto ukradol z pľacu Hunger Games. The Scorch Trials sú 131 minútové sklamanie. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (14)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 81,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 312,3 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 61 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Súvisiace novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (viac)

Reklama

Reklama