Reklama

Reklama

Horná Dolná

(seriál)
  • Česko Horná Dolná (festivalový názov)

Série(14) / Epizódy(161)

Obsahy(1)

Smiech je najlepší liek! Aj preto Televízia Markíza prináša na televízne obrazovky nový seriál s veľavravným názvom Horná Dolná. Vtipné príbehy svojráznych dedinských postavičiek si nepochybne zamilujete na prvý pohľad. Obyvateľmi Hornej Dolnej sú napríklad ambiciózny starosta, ktorý je voľnom čase vášnivým rybárom, kňaz, ktorý statočne bojuje s pokušeniami, ktoré mu prináša život, či policajt, ktorý sa venuje aj takej závažnej kriminalite ako stratený bicykel. Uvidíte, aké je to byť najväčším frajerom v dedine a zasmejete sa aj na súperení dvoch energických žien o priazeň mužov v obci. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (131)

Brano 

všetky recenzie používateľa

Ja osobne som sa pobavil pri tomto seriály, príjemná oddychovka, s dobrou hudbou a hereckým obsadením (až na tú nepozerateľnú Evelyn, ktorá sa objavila v pár častiach, a všetky tieto časti som kvôli tejto mangalicii radšej preskočil) Ide v prvom rade o oddychovku, pri ktorej má človek vypnúť a miestami sa pobaviť. Pre mňa po dlhej dobe pozerateľný slovenský komediálny seriál, presne od čias Profesionálov som nič v našej TV pozerateľnejšie nevidel. Hodnotím len prvé série, kde hral ešte pán Kožka. Potom už neviem či došli autorom nápady, ale stal sa z toho nepozerateľny odpad, bez štipky humoru. ()

insurgentes 

všetky recenzie používateľa

Chtěl bych vidět vy kritizanti, kdy naposled Češi natočili něco, nota bene seriál, u kterého se dalo když ne smát, tak aspoň bavit. A já se tady u toho směju. Je to sice chvílema troškiáda, ale o to tu jde: v době, kdy Troška, zakladatel žánru, se křečovitě snaží naskočit na starou vlnu, kterou sám spustil, a nejde mu to, tak Slováci to chytli za správný konec: zápletky mají smysl, gradují, využije se každý komický moment včetně skvěle vybraných doprovodných písniček, a herci navíc svoje křupany skvěle hrají. Ne jak u Trošků, kde humor zastydl na tom, že vesnické báby jsou drbny, a přitom je jedna jak druhá, hrají naprosté nic, a zbytek herců jsou homoňové, jejichž kvalifikace pro film se zakládá na tom, že režisérovi nechali kousek hnědýho za předkožkou. ()

Reklama

Zl0 

všetky recenzie používateľa

Nie všetko čo sa snaží je aj vtipné. Konečne je tu ale niečo čo si robí srandu samo zo seba a z nás. Svetlý bod v dnešných časoch opičenia po sračkových seriáloch s 200 časťami. Ďaleko do dokonalosti, ale snaha sa cení. Zábavné koľko dedinských archetypov tam človek nájde. A nemusia žiť nevyhnutne na dedine ;) ()

Dellamorte

všetky recenzie používateľa

Nepotrebujem sa vypisovať ku každej srandičke, ale mnou prepadnutý visit mi pripol k tomuto rentgenu šelest a zároveň , potvrdil slovácky (NE!)zmysel pre(T/Humor.! Thx za compániu a bro & sist šejker. Tolik bodov nemám, aby som hodila čo len NE hoď bod ( vykultúrovaný zážitok, aký máš aj ty, a nekecaj, že za rok apoň 1x ee. ) ()

Galéria (674)

Zaujímavosti (13)

  • Natáčanie prebehlo v dedine Nová Lehota pri Novom Meste nad Váhom. V skutočnosti obec nemá rybník, má dva kostoly (katolícku kaplnku svätého Antona Padovského a neoromansky evanjelicky kostol) a približnú rozlohu 18 km² s populáciou 199 obyvateľov. Televízia Markíza vytvorila aj interaktívnu mapu s popisom miest, ktoré sa vyskytujú v seriáli. Dva mesiace sa nakrúcalo bez štúdiových rekvizít a ateliérov, takže náklady na výrobu neboli finančne náročné. Miestni občania dostali za komparz od 10 do 30 eur. Lepšie boli na tom tí, ktorí požičiavali štábu svoje pozemky. Tí dostávali 20 eur za hodinu. A aj herci brali za nakrúcanie menej ako obvykle. (PATWIST)
  • Autorom jednej z epizód je aj Stano Dančiak mladší, ktorý sa podieľal aj na tvorbe počiatočného konceptu seriálu. (Zdroj: medialne.etrend.sk) (tommy187)
  • Podľa marketingového odborníka dokázal jeden diel seriálu zarobiť až 50 000 eur. (Zdroj: cas.sk) (YoZo8)

Reklama

Reklama