Reklama

Reklama

Smrť na Níle

  • Československo Smrt na Nilu (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedna loď, několik vražd, mrtvola, několik podezřelých a jeden geniální detektiv. Hercule Poirot chce prožít příjemnou dovolenou na luxusní lodi Karnak, která se plaví po Nilu. Pokojný výlet se však změní v drama, když někdo zavraždí bohatou Linnet Ridgeway-Doylovou. Pachatelem může být jen některý z cestujících! Ale kdo? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (228)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Príbeh tejto detektívky som nepoznal, takže som mal výhodu oproti väčšine, ktorá buď knihu čítala, alebo videla iné verzie. Smrť na Níle najlepšie funguje v rovine veľmi suchej čiernej komédie, prípad až tak zaujímavý nie je. Vraha som odhalil pomerne skoro, ono sa to ostatne dalo čakať. Ako tomu tak býva, motív mal každý a každý bol aj patrične nesympatický. Česť výnimke v prípade Olivie Hussey. Aj tá kobra bola milšia, ako osadenstvo. No ale čo ma upútalo najviac, bola dobová móda, ktorá zrejme nedovolovala ani v najväčších hicoch si vyzliecť čo i len sako. Dobrovoľne ísť potom na takýto exotický výlet mi pripadá ako sebamučenie. ()

Mariin 

všetky recenzie používateľa

Pěkné, v autentickém egyptském prostředí, i když poněkud zdlouhavé. Není třeba vytýkat řadu nepravděpodobností, to se u tohoto žánru promíjí. Taktéž český dabing Aleny Poledňákové a Vladimíra Tišnovského z roku 1999 není nejhorší, ovšem opět nezapře v jistém ohledu ignoranci a soudobou tendenci zhrublosti. Např. nelze pochybovat, že Hercule Poirot by jako katolík nikdy neřekl "sakra", kteréžto slovo je vlastně projevem klení. Toto slovo se zdaleka tak hojně nevyskytuje dokonce ani v socialistickém (komunistickém, ateistickém) dabingu, zato po roce 1989 se díky Poleďnákové a Tišnovskému zabydluje už i v dětských filmech. Ale to jen takové malé odobočení, které se ostatně daleko více týká mnoha jiných titulů... ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Reálnejšie a tým pádom veľkolepejšie, ako tohtoročný Branaghov digitálny fetiš. Vidieť pravé egyptské vykopávky, pravú loď plaviacu sa po pravom Níle, je predsa len sofistikovanejšie. Aj postavy sú vykreslené v podobe, akú Agatha Christie vymyslela. Žiadne uhladzovanie a politická korektnosť. Proste stará dobrá, nefalšovaná detektívka. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Pre mna len priemerna detektivka, ktora ma sice dobre herecke osadenstvo ako Lois Chiles /Moonraker/, Bette Davis /What Ever Happened to Baby Jane/ a samozrejme Petera Ustinova, ale v strede filmu sa najde tolko nudy, ze hruza je pozerat to vobec. Kulisy dobre, ale nuda zase dostala prilis vela priestoru : 56 % ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Ako obyčajne trochu zdĺhavejšie, ale potrebné zoznamovanie sa s osobami a potom jeden skvelý príbeh so zamotanou záhadou okolo tajomnej vraždy. Len jedna vec bola jasná hneď od začiatku, a síce kto bude hlavná obeť. H. Poirot sa v tomto prípade riadne spotil, hlavne keď uvážime, že motív na vraždu mal na lodi každý, dokonca aj lekár. Rozuzlenie bolo nanajvýš prekvapivé a vynaliezavé, také niečo dokáže vymyslieť iba A. Christie. 85/100 Videné v rámci Season Chalenge Tour. ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (31)

  • Báseň, kterou Jackie (Mia Farrow) ostatním recituje, je "The Sons of the Suburbs" od Rudyarda Kiplinga. (Kulmon)
  • Guillermin o Ustinovom Poirotovi: „Poirot vie byť chladná ryba, ale tu sme ho urobili humanistickejším a vrúcnejším, zaujíma sa napríklad o mladých ľudí. Peter Ustinov presne toto dokázal stvárniť." (Arsenal83)
  • Vtipný moment nastal pri milostnej scéne medzi Lois Chiles a Simonom MacCorkindaleom, keď Chilesovi pristála na zuboch otravná púštna mucha. Herci pokračovali, ako najlepšie vedeli, ale štáb vybuchol od smiechu, keď Guillermin našťastie zavolal „strih“ a nariadil ďalší záber. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (viac)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (viac)

Reklama

Reklama