Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vinnie Jones jako Danny Meehan, fotbalová superstar, má všechno: peníze, rychlá auta a krásnou přítelkyni. Ale teď je všechno pryč. Danny je uvězněn za útok na policii a všechno jde od desíti k pěti. Navíc jeden bláznivý fotbalový nadšenec zorganizuje zápas, který opravdu bude stát za to - strážci proti vězňům - a tak se pomalu rodí vítězný tým provinilých odsouzenců. Jestli Danny zklame, rozzlobí spoluvězně. Když vyhraje, dá sbohem svému čestnému slovu. Jedna věc je ale jistá - bude to ďábelské utkání!!! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (185)

BMAJTZ 

všetky recenzie používateľa

Uprimne receno filmu na tohle nebo podobne tema tady uz byly. Pripomenme treba Trestná lavice, kdyz nad tim tak premyslim je to skoro do puntiku stejny film. Teda pribeh se az tak nelisi a krome normalniho fotbalu se tam hraje americky. To je ovsem jedno protoze podle me to britove umi o hodne lepe a tohle evropske podani je mnohem lepsi a zabavnejsi. Neni to tak malovane a hrdinove jsou tak nejak realisticti. Ja jsem se bavil kralovsky a smal jsem se od ocha k uchu a to opravdu hodne. ()

Mr.Bulanek 

všetky recenzie používateľa

Film jsem si sehnal jen kvůli J. Stathama. I když jsem tak nějak čekal, že se tam asi moc často neobjeví. A když už tam je tak tam je jako frajer tak jak ho známe. No a musím říct, že kdyby vězni hráli naší 1. "cirkus" ligu tak by všem dali takový náklep, že by vedle naklepaného řízku vypadali jako sekaná. No a pokud by používali ty body 1-23 tak by ze soupeřů byla časem sekaná. Hlavně když Monk skočil na jednoho soupeře, au au. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Za dávnych čias v preďalekej galaxii, keď ešte existovali VHS a videopožičovne som videl tento film a bol som strašne sklamaný. Síce som vďaka recenzii v Cineme (od pôvodnej redakcie) vedel, že to nebude také bláznivé ako Ritchieovky, ale aj tak som to od filmu asi chcel a s tým čo som dostal som nebol spokojný. No a na druhý pokus po dlhých rokoch som teda prekvapivo nadšený. Je to funkčný mix väzenského a športového filmu s tak akurát vyváženou vážnou a komediálnou stránkou. Všetky tie väzenské archetypy fungujú bezchybne a dokonca aj Vinnie Jones snáď prvýkrát v civilnej úlohe normálneho chlapíka je úplne v pohode. A aj ten futbal mu celkom ide, hehe. Snáď len postava riaditeľa väznice s tým odpudivým obočím je trochu WTF. Nezvyčajne som si užil aj finálny futbalový zápas aj keď futbal vôbec nemusím. Ale pekne to gradovalo a tentokrát film pridal na komediálnej stránke vďaka vtipnému komentáru od tých dvoch komentátorov. Naviac má film celý čas dosť svižné tempo až mi bolo ľúto, že som s niektorými postavami nestrávil viac času. Sympaťák dedko a jeho tragická línia alebo totálny magor Statham a jeho infantilné predstavy. Takže toto je jeden z tých mála prípadov, keď ma film na druhý pokus bavil oveľa viac. 8/10. ()

Bobik9 

všetky recenzie používateľa

Ahá, takže takhle to bylo! Angličané to vymysleli a Amíci jim to po 4 letech ukradli, bohužel, americká verze byla lepší. Vinnie Jones se mi líbí v drsnějších rolích, kde hraje většího sviňáka. Jediným skutečným plusem anglické verze je Jason Statham. Ten je nutno říci naprosto dokonalý magor! V porovnání s americkým The Great Khalim to vyhrál na jasné čáře. Ovšem dozorci, ředitel, rozhodčí a většina hráčů byli vtipnější a lépe nasazení v Trestné lavici. Nicméně fotbalový konec byl skvělý, dokonce možná i lepší než americko-fotbalový. ()

cross 

všetky recenzie používateľa

Ač další, na první pohled vážný vězeňský film, Mean Machine je vskutku odpočinková záležitost. Zajímavě kombinuje drama, sportovní akci i komedii, do jednoho celku, což však ve výsledku přece jen trochu skřípe. Herecké výkony jsou spíše na úrovni, ale scénář je trošičku nedotažený. Nic naplat, většina filmu nepřesahuje laťku dobrého průměru... Závěrečný fotbalový souboj však nemá chybu a i kdyby film nenabízel nic jiného, už kvůli němu stojí za vidění! ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (4)

  • Vinnie Jones (Danny Meehan) bol pred tým, ako začal svoju hereckú kariéru, skutočným futbalistom, dokonca kapitánom Waleského národného futbalového mužstva. Svoju drsnú povahu však dokazoval už tam, keď bol na istý čas oficiálnym držiteľom svetového rekordu za najrýchlejšie udelenú červenú kartu - 5 sekúnd od začiatku zápasu. (S3MIR)
  • V lednu roku 2019 se v ruské věznici Butyrka mělo konat utkání mezi vězni a dozorci v kopané, kdy za uvězněné mohli hrát také vazebně stíhaní representanti Alexandr Kokorin a Pavel Mamajev. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama