Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obrovitý opičák z pralesa se zmocnil krásné dívky a zahořel k ní láskou. Když byl chycen, putoval v kleci do Ameriky. Podařilo se mu však uprchnout a zmocnit se své milované. Závěrečný akt dramatu se odehrává na střeše bývalého nejvyššího newyorského mrakodrapu... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (210)

topi 

všetky recenzie používateľa

První verze King Konga, kterou jsem viděl, tenkrát jsme na tom byli se školou a už tenkrát se mě film moc líbil. Trošku se liší podle původní verzi, co se týče hlavní hrdinky, ale jinak je to klasický příběh o " Krásce a Zvířeti ". Parádní složkou k filmu je hudba, o kterou se postaral John Barry. Ta je fakt perfektní! ()

anli 

všetky recenzie používateľa

Sedmdesata leta prinesla"King Konga"v novem kabate.Autori se soustredili na vizualni stranku filmu a ta je opravdu dokonala.Ostatni slozky filmu uz tak ne-scenar je velmi jednoduchy,bez napadu a rezie jakbysmet.Z hercu pusobi prijemne Jeff Bridges a Charles Grodin.Jessica Lang se taky velmi snazi a jeji role je pro divaka uveritelna.Krome toho je vskutku velmi puvabna.Tohle vse zveda jednoduchy pribeh o neco vys a pridame.li si k tomu skutecne vydarene a nadherne exteriery,je na co koukat.Takze tentokrat davam Kongovi cistych 70%. ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

úplne pôvodný, klasický čiernobiely som nevidel a na toho jacksonovho sa ešte len chystám, no tento remake, ktorý som videl prvýkrát veľmi dávno ako malý chlapec a teraz si pozrel znova, bude u mňa subjektívne braný ako ten "pravý king kong". má to veľmi dobrý úvod (po stránke atmosféry, stavania príbehu), má to skvelého sympaťáka bridgesa a krásnu mladú langeovú a dokonalého konga, ktorý je tak zostrojený, že tiež hrá výborne a je tým pádom tretím adekvátnym hercom. veľkolepé akčné finále je stručné, aby nestihlo nudiť, a po efektovej stránke naozaj prepracované, pár scenáristických barličiek je človek naozaj naklonený prehliadnuť, rovnako ako miestami pomalšie tempo (či umelé nadlžovanie niektorých pasáží). pôvodný obsah (= king kong je v podstate akousi náboženskou metaforou) je zachovaný a nevtieravo (a nepateticky - na to, že sme v hollywoode) ľahko "šmrncnuté" ekológiou - ale to všetko sú len bočné linky, pretože king kong je, vždy bol a vždy aj musí byť, veľmi divnou romancou, variáciou na krásku a zviera, a do tejto verzie polovice 70.rokov sa podarilo prepašovať fluidum sexuálnej osudovosti (a osudovej sexuálnosti). ()

tibenskym 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne najslabšie (a zároveň najvtipnejšie) spracovanie King Konga. Pútavý začiatok, vystrieda nemastný-neslaný a najmä neakčný stred, ktorý speje až do pomaly plynúcej finálnej časti v meste. Prenesenie príbehu do aktuálnejšej doby, kde na ostrov nejdú filmári, ale ľudia z ropnej spoločnosti, a Kong šplhá na dvojičky Svetového obchodného centra namiesto toho, aby liezol na Empire State Building, samotnému príbehu nijak neškodí. Čo mi však chýbalo, boli dinosaury alebo iné potvory žijúce s Kongom na ostrove, pred ktorými Kong klasicky chráni hlavnú ženskú hrdinku. Dočkal som sa akurát jednej anakondy :-). Herecký prejav Charlesa Grodina bol viac než dobrý, mladý Bridges v pohode, no ukričané a hlúpe repliky Jessicy Lange liezli na nervy. V porovnaní s Jacksonovým King Kongom vyzerá táto verzia ako stupidita a samotný Kong ako retardovaná opica, avšak ako dobrodružná oddychovka film funguje. ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

V rámci možností 70. let je tahle verze King Konga udělaná docela dobře trikově, ale po dějové stránce to opravdu není žádná pecka. Dějová linie se snaží být pokud možno přímá, aby náhodou nepředvidatelnou kličkou nezmátla průměrného diváka, herecké výkony tomu v rámci mezí také odpovídají, ale přesto se jedná o relativně solidně řemeslně odvedenou práci. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (36)

  • Maketa King Konga je vysoká 12 metrů a je tedy největší postavenou mechanickou loutkou na světě. (WolfR)
  • V závěrečné konfrontaci na WTC nalétají na Konga tři vrtulníky. Kong jeden z nich zničí, přesto jsou v dalším záběru vrtulníky znovu tři. A opět, tím stejným způsobem, zničí jeden vrtulník. (Guilemot)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (viac)

Reklama

Reklama