Reklama

Reklama

Hora medzi nami

  • Česko Hora mezi námi (viac)
Trailer 1

Dvaja náhodní spolucestujúci, muž a žena, sa s malým lietadlom zrútia uprostred zasnežených hôr. Po čase sa v týchto extrémnych podmienkach medzi nimi vytvorí silné puto. Keď si uvedomia, že k nim žiadna pomoc nepríde, vydajú sa na nebezpečnú a ďalekú cestu naprieč divočinou. Počas nej sa učia vzájomnej tolerancii a nájdu v sebe silu, o ktorej nemali ani tušenie. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (398)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Existencia tohto filmu mi nejak unikla a narazil som na neho až v TV. Je to solídny survival film s klišé, ktoré sme videli už inde, ale znova fungujú. Hlavným plusom je technická stránka. Fantasktický pád lietadla natočený akože bez strihu alebo napríklad šmyknutie sa Elby z hory takmer dolu. Nástrahy, ktoré dvojica behom cesty zažije sú dostatočne pútavé. Aj postavy boli celkom v pohode. Viac som sa povahovo identifikoval s odvážnou Winsletkou ako so zaprdeným Elbou. Sklamaním bolo, ale že sa film v druhej polovici naplno premenil na tuctovú romantiku a tá ma tentoraz vôbec nebrala. V poslednej tretine dokonca sledujeme životy dvojice doma pekne v teplúčku a neznesiteľne čakáme kým si konečne vbehnú do náručia. Našťastie akonáhle k tomu došlo, tak nás strihač, čo najskôr zbavil tohto utrpenia. Vďaka mu za to. P.S: som rád, že pes to znova prežil aj keď na neho dostala chuť puma. Mačky sú proste mrchy. To mi nikto nevyhovorí. 5/10. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Celkem mě film překvapil. Idris Elba i Kate Winslet hrají výborně a hezky k sobě ladí. Film má pár napínavých momentů, drží si tempo, má neotravnou romantickou linii a divák s hlavními hrdiny soucití. Chybělo mi možná trošku něco,co jsem ještě v tomhle žánru neviděl, abych šel s hodnocením výše, ale jinak bavil jsem se dobře. 70% ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Dobrodružný upracovaný příběh bez velkých nebezpečí se mění v romantické melodrama. Lidojedská alpská puma chtěla zpapat amerického domácího mazlíčka – ale fuj! Skvělá Winsletová si vybrala špatný film. Film bez života. Zůstat s takovýmhle típkem sám v horách není pro mě žánr romantického melodramatu, ale hororu. ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

(65%) Ale jo, mě to docela bavilo. Po skončení jsem zvažoval i tu slabší 4*, ale nakonec jsem se rozhodl pro silnou trojku. Přeci jenom tu mohl být bohatší scénář a přidat trochu víc drsnějších scén o přežití. Je to víceméně pojato romantickým/drama žánrem. No a v tomto ohledu se to opravdu povedlo. Duo hlavních herců Elba a Winslet se povedlo. Každý má svůj charakter a pár společných okolností a povah co je v životě spojuje. V podstatě se tu nic výrazného neděje, i když mě pár scén zaujalo, prostě jak říkám, romantické drama. Kdyby to bylo trochu víc překombinované o 1 žánr navíc, o klasický survival, mohlo to dopadnou ještě lépe. I tak je to slušný nadprůměr a na to 1 shlédnutí to nenudilo a neurazilo, dobrý film. ()

k212 

všetky recenzie používateľa

To má jako bejt ta aktuální optika, kterou Hollywood hledí na ženskou emancipaci? Prudná hlavní hrdinka, za níž povlává se svými pocity hlavní hrdina? No jasně - vždyť stačí jen prohodit ta stupidní klišé a je to cool modernita. Fuj nechci! A nebaštím to ani Kate, ani Idrisovi. PS se spoilerem: S knihou to má společnej jen pád letadla! ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (19)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia, a tiež v Londýne. Na rovnakých miestach na natáčal aj film s rovnakou témou (pád lietadla), a to Prežiť (1993). Film sa natáčal od 5. decembra 2016 do 17. februára 2017 a v júli 2017. (MikaelSVK)
  • Pred natáčaním diskutovala Kate Winslet o svojej úlohe s blízkym priateľom Leonardom DiCapriom. DiCaprio, ktorý nedávno dokončil natáčanie filmu Revenant (2015) v rovnako náročných podmienkach, ju varoval pred tým, aká bude krutá zima a aké ťažké bude natáčanie. Keď sa natáčanie začalo, Kate posielala Leovi textovú správu, v ktorej bola pokrytá snehom a visela z hory, s popisom: "Táto je pre teba, zlatko!" (Arsenal83)
  • Idris Elba obdivoval, ako Kate Winslet dokáže prepínať medzi prízvukmi. Kým natáčala, hovorila bezproblémovou americkou angličtinou, keď scéna skončila, vrátila sa k svojej britskej: "Ja keď hrám Američana, tak ostávam vo svojom prízvuku po celý čas. Neodkážem to, čo ona, že si len tak prepínam medzi prízvukmi. Hneď som sa jej spýtal: Wow, to je úžasné, ako to robíš?" (Arsenal83)

Reklama

Reklama