Reklama

Reklama

Mythica: Hľadanie hrdinov

  • Česko Mythica: Hledání hrdinů (viac)

Obsahy(1)

V dávnom mýtickom svete, ktorý ovládajú bohovia, čarodejníci, draky, netvory a obludy, žije mladá kúzelníčka Marek, obdarená neobyčajnými a nadprirodznými schopnosťami. Sníva o živote plnom dobrodružstiev a výnimočných hrdinských činov, ale toho sa jej ako otrokyni nedostáva. Zlom nastane v okamihu, keď stretne kňažku Teelu. Postihlo ju nešťastie a potrebuje pomoc pri hľadaní svojej sestry, ktorú uniesol gigantický divoký netvor. Kúzelníčka Marek jej sľúbi podporu a zostaví skupinu na všetko odhodlaných bojovníkov, aby kňažkinu sestru našli a spoločne ju vyslobodili z pazúrov beštie. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (56)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Spíše než o plnohodnotný film je Mythica pokusem několika cosplayových nadšenců natočit fantasy dobrodružství (což se jim za pomocí kickstarteru dokonce i podařilo). Dějově je to primitivní, efekty jsou vzhledem k rozpočtu mizerné, herecké výkony dost slabé, ale je z toho cítit nadšení pro věc. Poctivé kostýmy, moc pěkné lokace (proč se ale film po většinu stopáže odehrává v noci?) a slušné nasnímání, byť přes to všechno je z toho cítit amatérismus na všechny strany. Škoda, že Kevin Sorbo se tam mihne jen na pár minut. ()

Grran 

všetky recenzie používateľa

Inu Béčko, ale kdyby mělo víc peněz předčí mnohé Áčka v této kategorii D&D, která nejsou bohužel celkově moc povedená. Hudba se k filmu hodí, má to jistý vtip a kdyby nebylo scén, které film nadstavují asi stejně kvalitně, jako je nastavená bramborová kaše ve školní jídelně, má to i spád. Jen mohli tvůrci přeci jen se trochu zamyslet a nestřídat do očí bijící zimní scény kombinující v druhém záběru prostředek léta.. Nakonec to ovšem nebylo špatné a mám neurčitý pocit, že jednu z hlavních postav, ironicky kněžku, ztvárnila nějaká pornoherečka, nebo aspoň tak vypadá a popravdě bych se produktu s touto slečnou nebránil... ()

Reklama

Hapretor 

všetky recenzie používateľa

Klidně mě ukamenujte, ale mně se to líbilo a bavilo víc než super fantasy všech dob mistra pana Petera Jacksona Hobit: Bitva pěti armád, které mělo asi 1 000 000 krát větší rozpočet. Sice chudé, ale o to zábavnější. A ty ženský ... hmm. To v bitvě pěti armád byla jen jedna hezká Evangeline Lily - no pane Jackson, prachy nejsou všechno !!! Invence a srdce ... to je třeba. ()

Acrobat odpad!

všetky recenzie používateľa

„Pán Merisi, čo si prosíte do erbu?“ „Havrana. Čo sa tak vznáša, že zabíja všetkých, no vzápätí ich oživuje. Čo chrlí oheň smrti, no obratom poskytuje vodu večného života.“ „Pokúsim sa niečo načrtnúť, ale finálny výzor musí schváliť Mythica.“ „A to je kto do čerta. Viem ju zabiť?“ „No, nie je to jedna osoba, ale súbor...hm...nadprirodzene obdarených bytostí z viacerých kútov sveta.“ „Obdarený ako veľkosťou prirodzenia? Nemám rád to slovo, lebo značí dvojzmyselnosť. Kútov...poondiaty multikulturazlimus. Keď ich pošlem tam dole aby vreli v kotle, súhlas nepotrebujete ?!“ „Ehm...nemal by som ako vedúci rádu schvaľovať takéto veci, ale viem, že moju nevôľu to urobiť nebudete brať vážne...“ „To si píš, ty si tu na preklady starých kníh a starostlivosti o pútnikov. Ja robím škaredé veci, ktorými sa nechceš zamazať!“ „Tak dobre. Robte čo potrebujete, erb bude hotový do príchodu kráľovnej a slávnostného obradu v Chartres.“ „Výborne. Tam ukážem kto som. Vás neminie odmena... Laudetur Iesu Christi!“ „In aeternam!“ „Ach, čo som to spravil, on zničí Mythicu, zničí ich všetkých, nemajú šancu...kráska, človek, ork, čarodejnice, úbohé bytosti....“ zhrbený opát nariekal, keď zobral do ruky uhlík...(videné 03.05.2015, JOJ archív) ()

Antaeus 

všetky recenzie používateľa

Milé prekvapenie. Sprvoti som na to síce poškuľoval len tak, tak na pol oka, ale asi po pol hodine som si k tomu poctivo sadol "na obe oči". A to sa mi nestáva často, aby ma niečo odlákalo od plného pohárika. A neľutujem toho. Efekty "vďaka" hlbokým vreckám síce okaté, ale na moje prekvapenie použité vkusne. Čo ma však naozaj chytilo, boli kostýmy. Tie sa naozaj podarili. Nič prevratné sa síce nedeje, ale oceňujem, že sa to ani na nič prevratné hrať nechce. Zmes dobrodruhov je taká všehochuť, ale to je práve ono, čo mám na fantazy rád. Chvíľami som mal pocit ako pri hraní Skyrimu s niekoľkými postavami naraz. Na pokračovanie (ak budem mať príležitosť) si určite v kalendári vyznačím červené "iks". ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama