Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alex (Ben Stiller) a Nancy (Drew Barrymoreová) žijú priam americký sen a tvoria mladý pár s budúcnosťou pred sebou. Nancy pracuje v prestížnom časopise, Alex pracuje na svojej druhej knihe, a hlavne – majú jeden druhého. Chýba im už len to jediné – ich vlastný domov. To platí až dovtedy, kým ich predajca nehnuteľností nezavedie do Brooklynu, kde objavia dom svojich snov – čarovný starý dvojpodlažný byt. Je dokonalý – krásne zariadený, starostlivo zrenovovaný. Alex a Nancy budú musieť hlbšie načrieť do úspor, než očakávali, ale kto by odolal dvom poschodiam a trom krbom s pôvodnými kachličkami? Ich nový domov má však aj niečo, s čím nerátali – starú pani Connellyovú (Eileen Essellová), ktorá býva na hornom poschodí. S ohľadom na jej vysoký vek a krehké zdravie Alex a Nancy predpokladajú, že nepohodlie spoločnosti tejto milej starenky bude len veľmi dočasné, stará dáma však nie je až taká nevinná a krehká, ako si mysleli. Množstvo jej požiadaviek pomaly, ale pravidelne rastie, a Alex s Nancy nakoniec šialene zariaďujú, vybavujú, opravujú, ubezpečujú a míňajú energiu na svoju nájomníčku viac, než človek znesie. Ako sa ich úžasný život začína rúcať, ich domov je nakoniec všetkým, len nie domovom ich snov. A vtedy si uvedomia, že v láske, vojne a nehnuteľnostiach je dovolené všetko. Rozhodnú sa babičku zniesť zo sveta, ale po niekokých nevydarených pokusoch si objednajú vraždu u profesionála Chicka (James Remar). Lenže na Connelyovú je krátky aj on... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (386)

bartias 

všetky recenzie používateľa

Na režijní stoličce Danny DeVito a před kamerou Ben Stiller s Drew Barrymore. Téma: komedie o majitelích moc hezkého domu a ne moc vítané staré nájemnice. Výsledek sranda snů? Ani ne. Tedy, ne že by to nebyl dobrý film se spoustou zajímavých momentů a vtipnou pointou. Ale k Válce Roseových má daleko. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Duplex divákovi najprv ponúkne zo začiatku odhadovaný priemer a to vo všetkom od scenára, námetu, či vývoja deju cez herecké výkony po režijné poňatie. Inak Duplexu chýba aj jasný strhujúci spád, razantnejšia dynamika, či stále vypointovanie konkrétnych scén, keď sa ale od všetkého náročný divák filmu oprostí, dočká sa vo finále príjemného oddychu. Duplex sa tak môže v sumári začleniť medzi slabo nadpriemerné diela z dejín svetovej kinematografie. ()

Reklama

kajas 

všetky recenzie používateľa

Ve dnech, kdy přijdete totálně vyšťavení z práce a doma vás naštve každá maličkost, není nic lepšího než sebou plácnout k televizi a sledovat Bena s Drew, jak se snaží zbavit té nejnesnesitelnější báby na světě. Až na pár větších nechutností, které si mohli tvůrci odpustit, jsem se královsky bavila. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Danny DeVito je na černé komedie takřka specialista, ale tahle mi přišla dost pod jeho standard. Nejzábavnější byla úvodní animovaná sekvence, pak jsem dlouho čekal, až se začne něco dít. Hlavní hrdinové ovšem přišli na to, co hlásá český název, až někde po hodině hracího času... A poslední scéna mi přišla taky navíc. ()

kocik1 

všetky recenzie používateľa

Ty vole, to jsem netušila, že v Bronxu mají jen jednoho policajta! Ono vůbec v téhle komedii je takových špeků víc než komických momentů. Třeba že Alex ani Nancy nevědí, že když někomu pronajmou bydlení, tak mu tam nemají co lézt a když už to teda udělají, tak se aspoň nemají co cítit ukřivděně, když se octnou na policii v roli vyšetřovaného. Nebo to umělé dýchání? Z něj se mi málem zvedl kufr, ale asi se čekalo, že se budu smát. Chachacha. Ve finále jsem netušila, jestli je na zabití spíš baba, Nancy s Alexem nebo ten jejich realitní agent. Ale asi bych to vzala jedním vrzem.:-)) Však není nad veselé a šťastné konce. ()

Galéria (219)

Zaujímavosti (13)

  • Príbeh filmu sa zrodil v hlave scenáristu Larryho Doylea a bol inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré sa odohrali vo Francúzsku. V roku 1965 47ročný právnik súhlasil, že bude platiť 500 dolárov mesačne za krásny byt obývaný 90ročnou pani Calmentovou až do jej smrti, a potom ho po nej zdedí. Nanešťastie pre neho sa pani Calmentová stala najstaršou ženou na svete a dožila sa 122 rokov. Zomrela až v roku 1997, rok po smrti svojho 77ročného podnájomníka. Doyle sa začal pohrávať s touto myšlienkou, premiestnil príbeh do Brooklynu, a načrtol postavy zo svojho vlastného života – hoci nevraví ktoré. (ash99)
  • Studio, zřejmě z obav o finanční úspěch, posouvalo premiéru z původního data 16. srpna 2002 minimálně pětkrát, až konečně zakotvilo na 24. září 2003. (imro)

Reklama

Reklama