Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alex (Ben Stiller) a Nancy (Drew Barrymoreová) žijú priam americký sen a tvoria mladý pár s budúcnosťou pred sebou. Nancy pracuje v prestížnom časopise, Alex pracuje na svojej druhej knihe, a hlavne – majú jeden druhého. Chýba im už len to jediné – ich vlastný domov. To platí až dovtedy, kým ich predajca nehnuteľností nezavedie do Brooklynu, kde objavia dom svojich snov – čarovný starý dvojpodlažný byt. Je dokonalý – krásne zariadený, starostlivo zrenovovaný. Alex a Nancy budú musieť hlbšie načrieť do úspor, než očakávali, ale kto by odolal dvom poschodiam a trom krbom s pôvodnými kachličkami? Ich nový domov má však aj niečo, s čím nerátali – starú pani Connellyovú (Eileen Essellová), ktorá býva na hornom poschodí. S ohľadom na jej vysoký vek a krehké zdravie Alex a Nancy predpokladajú, že nepohodlie spoločnosti tejto milej starenky bude len veľmi dočasné, stará dáma však nie je až taká nevinná a krehká, ako si mysleli. Množstvo jej požiadaviek pomaly, ale pravidelne rastie, a Alex s Nancy nakoniec šialene zariaďujú, vybavujú, opravujú, ubezpečujú a míňajú energiu na svoju nájomníčku viac, než človek znesie. Ako sa ich úžasný život začína rúcať, ich domov je nakoniec všetkým, len nie domovom ich snov. A vtedy si uvedomia, že v láske, vojne a nehnuteľnostiach je dovolené všetko. Rozhodnú sa babičku zniesť zo sveta, ale po niekokých nevydarených pokusoch si objednajú vraždu u profesionála Chicka (James Remar). Lenže na Connelyovú je krátky aj on... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (386)

otík 

všetky recenzie používateľa

Chvílemi naprosto nudná, občas slušná komedie o dvojici, která se přistěhuje s dobrými úmysly do domu, kde v poschodí bydlí "ubohá" stařenka. Jenže tahle babizna je vskutku neuvěřitelně protivná, otravná a nezaslouží si nic jiného než sejmout. Jenže .... ano, nevyjde to a také proto snižuji hodnocení na 40 %, neboť bych kromě scénáristy a režiséra téhle kraviny nejraději zabil hlavně onu otravnou a nechutnou babku. PS: nemám nic proti starám lidem, ale co je moc, to je moc ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

DeVito natočil hlúpu a nechutnú komédiu, vlastne podľa mňa pseudokomédiu, ktorá s tými prdmi, zvratkami, pošmyknutiami na ľade, špinou z odtoku, sopľami, popáleninami, zasiahnutím elektrinou, či umelým dýchaním mi pripomínala detský film Sám doma spojený s nejakým o hovnách, proste niečo nechutné. Mám podobnú babku, akurát že ona to nerobí pre peniaze, najlepšie je ju ignorovať, nechať na pokoji a byť čo najďalej. Človek by chcel sa s babkou rozprávať o jej zážitkoch a podobne, mať proste nejakú ako z filmu Babička, no nie všetky babky sa podaria a to s tou vraždou bola hlúposť. Tiež ako to s tým výbuchom a zasiahnutím elektrinou. Ja som sa nebavil, Stillera a Barrymore nemám rád a aj tie ďalšie postavy boli hrozné, no tá babka sa na tú rolu hodila. Tento film nemám rád, ozaj nie, je mi nepríjemný. ()

Reklama

TheMaker 

všetky recenzie používateľa

Jedna z nejlepších černých komedií, co znám ! Samozřejmě musíte film brát trochu s nadsázkou a hlavně u něho vypnout mozek. Ben a Drew se k sobě opravdu skvělé hodí a role jsem jim naprosto věřil. Drew je strašně moc krásná a perfektní herečka. Z té babizny šel opravdu strach a závěrečná pointa je vtipná a šokující. Nechápu proč byl film propadák, myslím, že se Dannymu film povedl. Dokonce se mi tento film možná líbí více, než Válka Roseových. ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Většinu současných komediálních herců (Owen Wilson, Rob Schneider,...) nemám v přílišné oblibě, ale pokud bych měla jmenovat jednoho, který je mi nejsympatičtější, uvedla bych Bena Stillera. Příjemná komedie se spoustou vtipných scén, úvodní nápaditou kamerou a jedním odporným momentem. Vše se zlomí v okamžiku, kdy se stará paní (ne)přímo zapříčiní o noční můru snad každého spisovatele. Po této situaci nastala zhruba druhá část filmu, která mi přišla občasně uvalená a tím tak mírně kazila můj celkový dojem. Celý film byl příjemně zakončen zajímavou a jistě nečekanou pointou. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Keď ste už pri tých porovnaniach s Vojnou Roseovcov, tak podľa mňa jej Duplex nesiaha ani po členky. Pobavila som sa aj zasmiala, ale stačilo vidieť raz. A trúfam si povedať, že zamilovaný párik Stiller-Barrymore nemá šancu sa dvojke Douglas-Turner ani len priblížiť. Ale inak je to normálna švacnutá komédia, občas zachádzajúca do nechutností, ktoré neboli nutné (a svedčia o tom, že scenáristi nevedeli inteligentnejšie vyplniť ani tých 88 minút) a keď vypnete mozog, môžete si ju na tejto úrovni aj vychutnať. (Iste, aj vo Vojne Roseovcov bolo pár nechutností, ale myslím, že netreba diskutovať o tom, že tam mali predsa len iné poslanie.) ()

Galéria (219)

Zaujímavosti (13)

  • Adresa domu, ve kterém všichni žijí, je 240 Berkeley Place, Brooklyn, NY, USA. (veronikajel)
  • V Anglii se snímek promítal pod názvem Our House. (imro)

Reklama

Reklama