Reklama

Reklama

Ready Player One: Hra sa začína

  • Česko Ready Player One: Hra začíná (viac)
Trailer 5
USA / India, 2018, 140 min

V roku 2045 je svet veľmi nehostinné miesto. Stredoškolák Wade Watts, tak ako väčšina ľudstva, uniká pred bezútešnou realitou do virtuálnej utópie zvanej OASIS, kde môže byť každý, kým len chce. Existujú tu tisíce planét, na ktorých sa dá žiť, hrať, ale aj zamilovať. Tvorca OASIS-u James Halliday totiž zomrel bez potomkov a svoje rozprávkové bohatstvo spolu s OASIS-om sa rozhodol darovať človeku, ktorý rozlúšti hádanky a splní úlohy roztrúsené v jeho výtvore. Milióny ľudí sa celé roky márne pokúšajú rozpliesť hustú sieť odkazov na popkultúru z konca dvadsiateho storočia. Až kým Wade jedného dňa nenatrafí na kľúč k rozlúšteniu prvej hádanky a odrazu stojí proti tisíckam súperov v zúfalých pretekoch o uchmatnutie hlavnej ceny. Nejde tu však len o lákavú výhru, ale najmä o desivý dosah pretekov na skutočný svet, ktorý sa od základov zmení... (Continental Film)

(viac)

Videá (8)

Trailer 5

Recenzie (1 360)

Galadriel 

všetky recenzie používateľa

Trochu jsem váhala, jestli jít s hodnocením až nejvýš, ale nakonec mi došlo, že tak strhující a zábavný film už jsem vlastně neviděla, ani nepamatuju. Vizuálně parádní, plné odkazů na hudbu i kulturu z osmdesátých let, ve kterých si každý najde to svoje (za mě vede DeLoraine, Shining a Twisted Sisters). Spielberg prostě stále umí. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Je to premakané, to sa musí nechať. Steven na staré kolená natočil film, ktorý k jeho veku akosi nesedí, ale nie nadarmo ho volali večné dieťa. Nadšení budú najmä diváci, ktorí radi hrajú hry na playstation, generácia nad 60 rokov si film asi veľmi neužije. Po zhliadnutí traileru som nevedel čo mám od filmu očakávať. Film má výbornú atmosféru, preskakovanie z reality do virtuálneho sveta je urobené prehľadne, príbeh s hľadaním kľúčov je plný hádaniek čo udržuje napätie, no najviac poteší obrovské množstvo odkazov na všemožné filmy a hry. Najviac ma potešil odkaz na T2, letiaci "Chucky" s nožom a celá scéna z filmu Osvietenie. Určite som mnoho odkazov nepochytil, to asi nikto, pretože ich je tu veľa, ale isté je, že čím viac máte napozerané, tým viac vás to chytí, pobaví, prípadne pohltí...Asi nebolo jednoduché ukočírovať tento film, ale Steven na to stále má...90%. ()

Reklama

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

| Rozpočet: 175 miliónov $ | Tržby: 582 miliónov $ | Ready Player One sa ku mne dostal nedlho po vydaní knihy, a tak som knihu zhltol za pár hodín. Hned mi bolo jasné, že bude len otázkou času jeho filmové spracovanie. Spielbergova verzia ma príjemne šokovala v aspektoch vizuálnej predstavivosti, pretože vytvorila podobný svet, aký som si predstavoval pri čítaní knihy. Dokonca aj vizáž postáv bola súrodá, čo je automatickou poklonou pred Ernestom Clineom. Dejové napredovanie je možno ešte strhujúcejšie, než v knihe, a to hlavne vďaka tomu, že popkultúrne odkazy sa nemusia dlho popisovať, pretože na nich stačí záber, alebo pár sekúnd hudobnej ukážky. Naviac sa scenár zbavil niektorých pasáží, a tak je dĺžka filmu viac, než príjemná. Nemohol som sa ale zbaviť dojmu, že ajkeď sa scenár snažil byť ešte napínavejším a ku koncu strhujúcejším, než kniha, tiež mu chýbala určitá osudovosť a nadčasovosť, kôli ktorej si človek určitý film púšťa znovu a znovu. Ready Player One je ale mimo to vizuálne zábavné a naplňujúce dielo, ktoré učiťe stojí za to vidieť. Staršej generácií 50+ ale nebude hovoriť vôbec nič - ešte menej, než komixová záplava filmového trhu. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

S nepokojom som si uvedomil, že hoci je Steven Spielberg dlhoročnou, neodmysliteľnou, stálou súčasťou v rebríčku mojich obľúbených režisérov, tak som si už zopár rokov nepozrel niektorý z jeho novších filmov. Naposledy som videl "Tintinove dobrodružstvá", ktoré natočil v roku 2011. Od tej doby zrežíroval ďalších sedem snímkov, čo som nevidel. V snahe to napraviť som teda rýchlo siahol po prvom z nich, čo sa mi dostal pod ruku. Bol to titul "Ready Player One: Hra sa začína" z roku 2018. Úžasne vizuálne spracovaná kybernetická videoherná sci-fi, ktorá sa odohráva v neďalekej budúcnosti, ma uchvátila od samého začiatku a udržala v napätí až do záverečných titulkov. Nenudil som sa ani sekundu, parádne som si to užil. Steven Spielberg si týmto technicky perfekcionalistickým filmovým dielom ešte viac upevnil svoje miesto medzi mojimi top režisérmi. ***** ()

Hitman_47 

všetky recenzie používateľa

Celkem paradox vidět film, který trikově staví na virtuální realitě, a CGI tu vypadá reálněji, než ve filmech, které trikově staví na "realitě" (zdravím Jurský svět a Rogue One). Tohle je starý dobrý Spielberg ... a jak jsem psal, ten digi bordel si tu člověk vyloženě užívá (o všemožných odkazech nemluvě) ! ()

Galéria (142)

Zaujímavosti (86)

  • Samantha (Olivia Cooke) má na sobě v jedné ze scén v reálném světě tričko s motivem z alba „Unknown Pleasures“ od britské kapely Joy Divison. (ČSFD)
  • Při jedné z hádek oologického (oologie – věda o vejcích, v tomto případě o jednom „velikonočním“ vajíčku od pana Hallidaye) týmu IOI je řečeno: „Musí to být Joust.“ Výhra v této hře nad zlým lichem byla potřeba pro získání knižního měděného klíče. (vojtaruzek)

Súvisiace novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (viac)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (viac)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (viac)

Reklama

Reklama