Reklama

Reklama

Najnadanejšie dievča

  • Česko Melanie: Dar života a smrti (viac)
Trailer 1

Príbeh výnimočného dievčaťa Melanie sa odohráva v apokalyptickej budúcnosti, kedy sa evolúcia zvrhla neželaným smerom. V bezútešnom svete je väčšina ľudstva nakazená hubou Ophiocordyceps unilateralis, ktorá spôsobuje stratu mentálnych schopností. Z ľudí sa stávajú agresívne zombie s nefunkčným mozgom, túžiace po živom ľudskom mäse. Jedinou nádejou ľudstva je malá skupina hybridných detí druhej generácie, ktoré sa síce živia ľudským mäsom, ale zachovávajú si schopnosť myslieť a učiť sa. Napadnutie vojenskej základne, kde hybridné deti vychovávajú, prinúti skupinu vedcov a vojakov opustiť jej priestor a vydať sa na spoločnú cestu za prežitím. V skupine na úteku do Londýna sa stretnú infikované dievča Melanie (Sennia Nanuaová), psychologička a učiteľka Helen Justineauová (Gemma Artertonová) a vedkyňa, dr. Caroline Caldwellová (Glenn Closeová). Vedkyňa Caldwellová chce obetovať život nakazenej Melanie, aby vyvinula vakcínu a zachránila ľudstvo. Hybridná Melanie má však na situáciu iný názor. Uvedomuje si svoj význam v evolúcii živočíšneho druhu, ktorý predstavuje životaschopnú symbiózu človeka a huby. Kto si vybojuje budúcnosť na Zemi – človek či mutant? Prežije dr. Caldwellová alebo Melanie? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (166)

hroubek 

všetky recenzie používateľa

Tohle jsem potřeboval. Už dlouho jsem neviděl pořádný zombie film a seriál The Walking Dead mě nemrtvé pěkně znechutil svojí leností a jednotvárností. A o to více si musím vážit tohoto filmu, jelikož má podobné téma, jako Světová válka Z, ale je to mnohem civilnější, osobnější a hlavně zajímavější. The Girl with All the Gifts má hlubokou myšlenku, kterou se nebojí několikrát ukázat, a spoustu z nás jí přehlédne, přes béčkové prostředí filmu a jeho zápletku a je to dost škoda. A díky té myšlence funguje mnohem lépe cynická pointa, ke které to celé směřovalo. Režisér Colm McCarthy odvedl velmi dobrou práci, jelikož ví jak má pracovat s napětím atmosférou, kdy přidat na tempu a kdy zas zvolnit a hlavně, umí vyprávět. Díky tomu k postavám cítíme nějaké emoce, a jejich osud nám není úplně lhostejný. Gemma Arterton je hodně dobrá a její postava mě bavila. Paddy Considine mě velmi příjemně překvapil a jsem rád, že jsem ho mohl vidět ve važnější roli. Glen Close je zde parádní a z jejího projevu občas mrazí v zádech. Přesto mě nejvíce dostala mladičká Sennia Naua, která si doslova ukradla celý film pro sebe a její výkon jen, tak z hlavy nedostanete. Dost mě sedlo, že to není zbytečně přehnané a dost tomu sedí pomalejší rozjezd a pak i následné cestování a hledání jídla. Navíc po dlouhé době jsem měl z nemrtvých nepříjemný pocit a jejich využití ve filmu je alespoň něčím ozvláštněno. The Girl with All the Gifts není nejoriginálnější dílo, ale rozhodně je na tolik zajímavé, abyste mu věnovali trochu pozornosti a pokud vás chytí trailer, tak do toho běžte, ale čekejte komorní příběh, než zombie horor. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Priemerná zombie záležitosť, ktorá síce prináša pár nových nápadov (všetko okolo nákazlivej huby) a celkom slušne načrtnutú dystopickú spoločnosť - čo sa stalo základom pre uspokojivú atmosféru, no vo výsledku ma to oslovilo menej ako som čakal. Chcelo to viac napätia, viac informácií, zaujímavejší dej a lepšiu akciu. Skrátka bolo to málo divácky atraktívne plus režisérsky nedotiahnuté a mdlé. 60/100 ()

Reklama

Tft 

všetky recenzie používateľa

Zombie žánr má pořád co nabídnout. Film se sice nevyhne všem klišé, které jsou v rámci žánru zajeté, ale bere si z nich to nejlepší a ze stanovených hranic šikovně vybočuje. Nejsilnější a nejpůsobivější je úvodní část filmu, která je dle mého ještě lepší o to víc pokud jdete do filmu na slepo. Následovně už snímek přechází do zajetých kolejí zombie filmů a druhá polovina odehrávající se v postapokalyptickém Londýně trochu zaostává za očekáváními, které nastolí úvod. Přesto bych to nazval nadprůměrnou žánrovkou se spoustou skvělých nápadů, která ke konci trochu ztrácí dech a finále vůči serioznímu tónu filmu působí trošku rušivě a do celkové koncepce filmu moc nezapadá. Jak už jsem zmiňoval úvod filmu, který se nese v tajemném tónu výskumné armádní základny až po odhalení, že se jedná o film se zombíky funguje výborně. Temná atmosféra, trošku šílená vědkyně, jejíž motivace se ale dá pochopit, malá polozombice, která stojí na obou stranách barikády, vojáci kteří mají mozek a učitelka, která se snaží minizombíky vzdělat a pochopit. Dobrá skupinka, která po celou dobu filmu funguje skvěle až na samotné finále, kde všichni přestanou myslet. Inspirace je cítit z 28 Days Later, Hannibala, ale i z herní serie The Last of Us. Rozhodně povedená žánrovka, která by mohla odpoutat Colma McCartyho od televizní tvorby. 74% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Konečne zase nejaký trochu netradičný film so zombie tématikou, ktorý je navyše po všetkých stránkach dostatočne kvalitne zvládnutý, aj keď nie je zase až tak originálny, ako to na prvý pohľad vyzerá. Ako som si všimol, v poslednej dobe sú v móde výnimočné deti, ktoré sú skúmané vo vedeckých komplexoch, ale stále to nie je ešte až tak ohrané, aby mi to prekážalo a tak aj tú rozbehovú úvodnú polhodinu som si užil, dokonca za zvyškom filmu vôbec v ničom nezaostáva. Je to komorné a keby som o filme vopred nevedel, ani by som si neuvedomil, že sa jedná o zombie tématiku, ale je to dobre zvládnuté a zaujal ma hlavne ten odosobnený prístup ku deťom, kedy boli väčšinou ľudí vnímané skôr ako veci. Následne sa už dej presunie do terénu a tak divák má možnost lepšie sa zoznámiť s touto zombie apokalypsou. Tempo je síce po celý čas také pomalšie a vlastne ani tak moc sa tu toho neudeje, ale vynahradzuje to slušná atmosféra, nájde sa tu pár dobrých nápadov a vydarených scén a navyše mi to neustále pripomínalo moju najobľúbenejšiu hru Last of us, ktorá ma dostala aj v dobe, kedy mi sú hry už roky ukradnuté množstvom spoločných prvkov a podobných lokácií. Hlavne všetko súvisiace s týmito podivnými hubami, ktoré to dosť osviežia. Na moje prekvapenie ani finále neponúkne žiadnu dynamiku alebo veľkolepú akčnú scénu, ale s tým nemám žiadny problém, to zachovanie hlavnej hrdinky a záver sa mi veľmi páčil a tá atmosféra si ma podmanila. Film nesklame ani po akčnej stránke, určite na nej moc nestojí, ale aj tak film ponúkne niekoľko vydarených sekvencií, ktorým nechýba napätie, zaujímavé momenty a ani obstojná drsnosť. Hlavne také prepadnutie základne alebo tichý pohyb medzi stojacimi zombiami som si dosť užil. Plusom je aj obsadenie, síce hlavná hrdinka mi prišla skôr len priemerná, na jednej strane obstojne zahrala zaujímavú postavu, ale mne jednoducho nebola moc sympatická, ale okolo nej sa neustále zdržujú Gemma Arterton, Paddy Considine a Glenn Close a tak spolu vytvorili sympatickú skupinu, ktorej som fandil. Režijne si v rámci možností tiež nemám na čo sťažovať, nejedná sa o žiadny veľkofilm, ale film má aj tak slušnú vizuálnu stránku a výpravu a navyše sa mi páčila aj atmosféra. A páčila sa mi aj hudba, ktorá z niektorých scén urobí slušný zážitok. Takže ja som nadmieru spokojný, žiadna žánrová klasika sa z toho nestane, ale aj tak je to jeden z tých najlepších a najzaujímavejších zombie filmov za posledné roky. 77% ()

AppleCore 

všetky recenzie používateľa

Nést se to celý v duchu tíživýho úvodu (prvních 35 min) a parádního finále (cca posledních 20 min) - tím spíš jako drama - byla by to pecka podstatně větší a v rozpočtu by zbylo na epičtější vizuál i masky. I tak je "The Girl with All the Gifts" výborná jednohubka plná parádního soundtracku, slušný atmosféry, dobrýho příběhu (v rámci zombie žánru), ale hlavně a především skvělýho herectví od představitelky Melanie (Sennia Nanua). ()

Galéria (96)

Zaujímavosti (1)

  • Doktorka Caldwell (Glenn Close) ve filmu říká, že proměnu lidí v zombie má na svědomí houba Ophiocordyceps Unilateralis. Tato houba skutečně existuje a přezdívá se jí „zombie houba“. Avšak nenapadá člověka, nýbrž blanokřídlý hmyz. Především pak mravence rodu Camponotus. (efenberger)

Reklama

Reklama